Ciekawe skąd się bierze to "niedopasowanie charakterów"?
Niedopasowanie charakterów to powod większości, taki wytrych. Bo on stał się zły, bo ona stała się wredna.
Jak w związku jest dobrze, jest szacunek, zrozumienie, miłość przede wszystkim, zainteresowanie, ludzie maja o czym ze sobą rozmawiać i niekoniecznie to lroableny dzieci czy kupki, zupki, to nikt nie myśli o skoku an bok, nikt nie musi szukać „braktnej suszy” która go/ją wysłucha. Bo wszytko jest w domu
@beatak okazja+nieco alkoholu wystarcza, by wejść w romans gdy jest się szczęśliwym w małżeństwie i gdy trwa się świadomie w postawie troski o małżonka? Jakoś wątpię.
Alkohol plus okazja. Oraz przeświadczenie, że nikt się nie dowie. Serio.
@beatak okazja+nieco alkoholu wystarcza, by wejść w romans gdy jest się szczęśliwym w małżeństwie i gdy trwa się świadomie w postawie troski o małżonka? Jakoś wątpię.
Niejedna wątpiła i dałaby sobie ręce i nogi uciąć. I byłaby teraz kadłubkiem.
Oczywiście. Oglądamy po raz kolejny porucznika Columbo.
A wiesz,że ja może z kilka odcinków widziałam tylko? Może max 3 Jakoś tak mi się strasznie staaaaary wydawał, jak tylko zaczęłam pasjami tematykę kryminalna ogladac
Cudowny jest. Upierdliwy. Pognieciony. Przenikający i przenikliwy. I te opowieści' moja żona uważa, moja żona mówi. Teraz oglądamy z Maćkiem i Mikołajem.
Znasz takich mężczyzn, mówiących że są szczęśliwi, po których widać miłość do żony, troskę o małżeństwo, którym tak mało trzeba było, by pójść w romans niszcząc to swoje szczęście?
Znasz takich mężczyzn, mówiących że są szczęśliwi, po których widać miłość do żony, troskę o małżeństwo, którym tak mało trzeba było, by pójść w romans niszcząc to swoje szczęście?
Niewyobrażalne. Mogę zrozumieć jednorazową zdradę, ale żeby iść w romans gdy ma się naprawdę udany związek? W moim świecie takie rzeczy się nie dzieją...
Niewyobrażalne. Mogę zrozumieć jednorazową zdradę, ale żeby iść w romans gdy ma się naprawdę udany związek? W moim świecie takie rzeczy się nie dzieją...
To się cieszę. Takie rzeczy zdarzają się o wiele częściej niż sądzisz.
Te rzeczy wynikają z zakłamania. I jest wielkie zdziwienie jak ten fałsz, przyniesie zgniłe owoce, które mogą wszyscy podziwiać. Bo zakłamanie ma piękną fasadę, ale zgniliznę w sobie
To najgorsze co nam się wmawia, że jeśli zdrada, to nie bez powodu, że musiało być źle... Niestety sielanka potrafi znudzić i nie zawsze wina po obu stronach...
To najgorsze co nam się wmawia, że jeśli zdrada, to nie bez powodu, że musiało być źle... Niestety sielanka potrafi znudzić i nie zawsze wina po obu stronach...
Szczerze powiem nigdy nie doświadczyłem czegoś takiego jak sielanka. Nie wiem jak w obecnych czasach można sielankowo funkcjonować. Jak ja nie mam kłopotów, to mają je moi znajomi. Jak nie ratuję siebie, to ratuje ich. Chyba trzeba być mocno znieczulonym na innych i chyba to źle wpływa na samego znieczulonego. Być może i tak rozumiana sielanka zniszczyła niejedno małżeństwo
Chwilowe zauroczenie, zakochanie jest bardzo niebezpieczne. Cały układ nerwowy tańczy z radości. Na pewno jest to bardziej pociągające niż małżonek, kochany, ale już opatrzony i mniej emocjonujący. Jak się człowiek nie opamięta w porę to nieszczęście gotowe.
Znudzenie to przecież jest przyczyna. I wg mnie dość istotna.
@Beta jednak znudzenie dobrą żoną, to jaka jej wina? Ma się zmienić w inną , nową kobietę co parę lat? Powód zawsze jest, ale niekoniecznie wina współmałżonka jest.
Komentarz
to powod większości, taki wytrych. Bo on stał się zły, bo ona stała się wredna.
czego nie masz w domu, szukaj po kryjomu
Mam nadzieję,że kryminalny
Jakoś tak mi się strasznie staaaaary wydawał, jak tylko zaczęłam pasjami tematykę kryminalna ogladac
Teraz oglądamy z Maćkiem i Mikołajem.
Uwielbiamy z mężem ten serial. Nie byłby tym czym jest, gdyby nie świetny aktor. A jego żona, to już legenda
Znudzenie to przecież jest przyczyna. I wg mnie dość istotna.
Człowiekowi może niespodziewanie odwalić
Życie jest zaskakujące