Jestem już po 40 parę lat. Ale jwk się zdarzy Ale papież Franciszek mówił że 3 jest dobrze, że nie musi być bardzo dużo. "brzydko powiedział, że katolik nie musi jak królik"
@M_Monia Ale to było kilka lat temu. Wielu osób to nie uraziło, bo naprawdę nie sądzę, aby głowa Kościoła pogardliwie wypowiadała się o rodzinach wielodzietnych.
Ja też mam więcej niż 3 i się nie obrażam jak Terlikowski który nie jest jakoś mega eielodzuetny
Terlikowski to dla mnie jakiś fanatyk. Nie chcę oceniać, że nie jest dobrym ojcem, ale jak słucham jego wypowiedzi, to mam wrażenie, że o dzieci chodzi w tym najmniej, a najwięcej o jakąś prywatną wojnę przeciwko żyjącym inaczej.
@malaga Ciekawe czy jest taki wskaźnik jak "wypalenie chrześcijańskie", czy "wypalenie katolickie". Czyli wskaźnik który informuje nas, że wiara nas już nie cieszy. Bo wiąże się z ogromną ilością wymagań, jest polem minowym itd
Tak sobie "porównałem" podobny twój wpis o "wypaleniu rodzicielskim"
+ Nie podoba mi się lansowanie go w mediach. To człowiek, który nie zna się za bardzo na niczym konkretnym, ale jest zapraszany przez jednych, bo jest skrajny, a drudzy najpierw robią z niego "babę z brodą", a potem pokazują niby "ludzką twarz".
@malaga Ciekawe czy jest taki wskaźnik jak "wypalenie chrześcijańskie", czy "wypalenie katolickie". Czyli wskaźnik który informuje nas, że wiara nas już nie cieszy. Bo wiąże się z ogromną ilością wymagań, jest polem minowym itd
Myślę, że jak najbardziej można się wypalić religijnie. W ogóle dyskusje o npr to jakieś poboczne tematy Główny problem siedzi w nas Kochaj i rób co chcesz a jak ktoś nie kocha... To próbuje znaleźć uzasadnienie
Monia naczytasz się statystyk i chcesz wszystkich uśrednić. Ludzie mają różne uwarunkowania i motywację. Mnie np średnio niepokoi, że inni mają jedno dziecko ..ja mam swoich 4 i to mnie bardziej obchodzi. A to że na 5 osób,troje to hipokryci to już wogole mnie nie zajmuje. Ileż można o tym pisać.
Komentarz
@M_Monia czy Ty jesteś katoliczką?
Raczej nie mówił tego, aby kogoś obrazić.
Myślę, że jak najbardziej można się wypalić religijnie.
W ogóle dyskusje o npr to jakieś poboczne tematy
Główny problem siedzi w nas
Kochaj i rób co chcesz
a jak ktoś nie kocha... To próbuje znaleźć uzasadnienie
A to że na 5 osób,troje to hipokryci to już wogole mnie nie zajmuje. Ileż można o tym pisać.