Małgorzato32- no to super,ze oczko zdrowe:)niech już takie pozostanie:)
Moja miała lekkie zapalenie po porodzie-ale teraz spokój.
Małgorzato-w ogóle MMR-em starszaków nie szczepiłaś?
Gdzie robisz usg stawów biodrowych Maluszkowi?
My ze starszymi jeździliśmy do CZMP na fundusz...a teraz CWANIOKI skierowali nas na Olimpijską na płatne.Hmm-was tez?
[cite] duke6:[/cite]Małgorzato32- no to super,ze oczko zdrowe:)niech już takie pozostanie:)
My ze starszymi jeździliśmy do CZMP na fundusz...a teraz CWANIOKI skierowali nas na Olimpijską na płatne.Hmm-was tez?
Moje starszaki były szczepione wg polskiego kalendarza szczepień. Dopiero przy piątym dziecku moja świadomość co do szczepień się zmieniła...Tak więć jedynie dwójka najmłodszych jest niezaszczepiona...
A co do badania stawów...Tu Ci nic nie poradzę, bo chwilowo mieszkam za granicą.
Emolium ma też sporo innych świństw, ale nie są wymieniona na widoku obok tych naturalnych wspaniałości. Myśmy kiedyś rozważali jego kupno, jak poczytałam skład, to od razu zrezygnowałam z tego.
Ano własnie...
Aniu- a tak O.T- dobry krem z filtrem UV dla niemowlaka???
Póki co nie smaruję... wpakowuje w chuste, to na głowie kapelusz, ręce schowane, tylko kawałek łydek na wierzchu... Kupiłam krem rossmannowego babydream, niby z niezłym składem, ale świństwo po 2 tygodniach młodej oliwka(której nie uzywam generalnie) z brwi zmywalam...
poszukaj takiego tylko z filtrami mineralnymi.
Nie wiem co mozna dostac w Polsce, ale mysle, ze tez powinno byc tego sporo.
Zauwazylam, ze takie 100% eko bardzo trudno sie rozsmarowuje (im wyzszy filtr, tym gorzej), ale ostatnio kupilam krem z tez tylko z filtrami mineralnymi nie eko i zupelnie nie widze roznicy w stosowaniu z "normalnym" kremem.
no, nie... nie mam poczucia, ze musze tego używać. od dwóch tygodni nie uzywam i dziecko zyje...
Starszaki smaruje tylko na plazy/nad jeziorem/ przy dłuuugich wyprawach do parku...
a ja wlasnie sie przymierza do zrobienia wlasnego kremu na lato... musze chyba jeszcze ze 2 skladniki dokupic, w aptece albo online... dam znac jaki bedzie efekt
(sekret ponoc tkwi w masle Shea i olejku z marchewki - dwie bardzo ochronne substancje)
aaa, no i mieszkajac w jednym z najbardziej upalnych i slonecznych miejsc na Ziemi i bedac matka bladej blondynki, prawie nie uzywalam kremow, tylko unikalam najgorszych godzin, kapelusik, dluzszy rekaw (ale przewiewny) itp., i dziecko sie nie spieklo ani razu.
uzywam kremu tylko jak naprawde jest wystawiona na mocne promieniowanie przez dluzszy czas.
Dziewczyny-jak sypiają wasze noworodki i małe niemowlaczki?
Czy mają jakos juz unormowany rytm (te około dwumiesięczne)?
Moja jest nieprzewidywalna
:cool:
Komentarz
Wspaniale, teraz obserwuj. Jeśli to zatkany kanalik - za kilka dni znowu zacznie ropieć. A jeśli nie - problem naprawdę rozwiązany!
Moje starszaki były szczepione wg polskiego kalendarza szczepień. Dopiero przy piątym dziecku moja świadomość co do szczepień się zmieniła...Tak więć jedynie dwójka najmłodszych jest niezaszczepiona...
A co do badania stawów...Tu Ci nic nie poradzę, bo chwilowo mieszkam za granicą.
to drugie pytanie to do naszej łódzkiej Małgosi:bigsmile:
Macie jakies magiczne sposoby??? Zaognione nieco są...
Ona ma je tylko na buźce. Tam, gdzie się do mnie przytula w chuście. jak się 'ostudzi" to bledną.
Pomogl krem emolium na buzie po myciu, ta bariera pomagala
Aniu- a tak O.T- dobry krem z filtrem UV dla niemowlaka???
Póki co nie smaruję... wpakowuje w chuste, to na głowie kapelusz, ręce schowane, tylko kawałek łydek na wierzchu... Kupiłam krem rossmannowego babydream, niby z niezłym składem, ale świństwo po 2 tygodniach młodej oliwka(której nie uzywam generalnie) z brwi zmywalam...
na reszcie ciała - krochmal :bigsmile:
poszukaj takiego tylko z filtrami mineralnymi.
Nie wiem co mozna dostac w Polsce, ale mysle, ze tez powinno byc tego sporo.
Zauwazylam, ze takie 100% eko bardzo trudno sie rozsmarowuje (im wyzszy filtr, tym gorzej), ale ostatnio kupilam krem z tez tylko z filtrami mineralnymi nie eko i zupelnie nie widze roznicy w stosowaniu z "normalnym" kremem.
a jak nie maja, to kosztuja 70 zł za 75 ml...
Starszaki smaruje tylko na plazy/nad jeziorem/ przy dłuuugich wyprawach do parku...
Na codzien uzywany kapelusza z duzym rondem, tak, ze twarz i szyje zakrywa.
(sekret ponoc tkwi w masle Shea i olejku z marchewki - dwie bardzo ochronne substancje)
uzywam kremu tylko jak naprawde jest wystawiona na mocne promieniowanie przez dluzszy czas.
Czy mają jakos juz unormowany rytm (te około dwumiesięczne)?
Moja jest nieprzewidywalna
:cool:
Śpi fajnie-zasypia około 22 a budzi sie 3, 4 a potem 6.
A dzień to trzy swiaty:bigsmile:nic zaplanować...
Nie pamietam już kiedy to sie normuje:shamed:?