Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Wolnowar i mrożonki

124»

Komentarz

  • @savia wrzuc razem ze wszystkim
    @hipolit Russell Hobbs jest ok:)
  • Kaczki nie lubię, nie robię. Zobrazowalam jedynie gabaryt ;-)
  • O, dorzucę do warzyw fasolkę ze sloikow, ktora przesolilam. :D
  • @draconessa podpowiedz prosze, jak to w garze ułożyć? Na spod ziemniaki, na to mix warzyw i na wierzchu udka z królika? Jakie warzywa bys dala? A jakich nie? :D

    Wiem, ze marudze... Podchodze jak pies do jeża ;-)
  • duszę wołowinę "na dziko", jeszcze trochę, ale zajrzałam pod pokrywkę, mamo, po co to otwierałaś! jak to pachnie, chyba to bardzo lubię - Zosia :)
  • Skatarzyna szczegóły prosze ;-)
  • edytowano listopada 2015
    z winem czerwonym, wszystkie przyprawy na oko, nie jestem szczególnie szczegółowa ;)
  • Ok, to chociaż jakie przyprawy. :D
    Zlituj sie, bo Twoja wolowinka u nas pachnie ;-)
  • przecież rano ją przyprawiłam, nie pamiętam czym, zab mnie boli i nie myślę!
  • Uuuuu... Wspolczuje. :-(
  • potwierdzam powyższy wpis:) bardzo jadalne.
  • edytowano listopada 2015
    Czy Wasze wolnowary tez z zewnątrz mocno sie grzeja? Są plastikowe czy metalowe?
  • metalowe, dość ciepły, ale nie napisałabym o nim, że mocno grzeje
  • @Savia - ja wrzucalam do gara wszystko jak leci i mieszalam, ziemnaiki tez:) Do stew mozna dac - marchew, pietruszke, dynie, rzepe, pataty, papryke - co Ci w duszy gra. to tak, jak z bigosem:)
  • Wolnowar jest metalowy, wiec sie nagrzewa po calosci. Z zewnatrz tez. Tp normalne.
    Aha, nie mam doswiadczenia z kalafiorem w wolnowarze, ale mysle, ze tez da rade. I brokuly. Pelna improwizacja.
  • Zadzwonił przed chwilą mąż z drogi, że za kwadrans będzie i "czy ten wspaniały wół mógłby być ciepły?" 3:-O
  • @draconessa jest mięso, są warzywka i na dnie trochę pysznej "wody" ;)
    Czy zazwyczaj podajesz tak jak jest, czy czymś zaprawiasz, czy do warzyw robisz jakiś inny sos?
    Na jutro będzie.
  • edytowano listopada 2015
    @Savia - ja podaje jak jest w miseczce- z domowym chlebem lub ryzem albo kasza. Mozna nawet i z jaglanka:)

    Edit: malpke dodalam, coby przywolalo:)))
  • A pozostaly plyn i resztki mozesz zmiksowac i zastoswac jako baze do sosu na inny dzien:)
  • Aaaaa! Bedzie genialny bigos na weekend! ;-)
  • edytowano listopada 2015
    No dobra... skoro nie da sie przystosowac thermomixa to moze mozna postawic na indukcji na cala noc takie danie? Albo w piekarniku?/ktos probowal?
  • Mój piekarnik po 3godz sie wylacza. W ramach bezpieczeństwa.
  • edytowano listopada 2015
    .
  • @Maciejka jaka temp piekarnika?
  • edytowano listopada 2015
    .
  • wolnowar jest genialny do "dosmażania" powideł!
  • my mamy i jakos sie mentalnie przygotowuje do uzywania, ale jeszcze sie nie stal moim ulubionym kuchennym przyjacielem (czasu nie mam zeby zaczac). Ale jak na razie zrobilismy w nim super jagniece udko w winie i ... kapuste z grzybami. cudo! tylko ze najlepiej chyba miec osobna kuchnie, bo inaczej sie spi w zapachach jak sie wstawi na noc.
  • można włączyć w garażu ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.