Robię beze czekoladowa bo zapomniałam o sfefka imieninach dziś. Ładnie wychodzi śmietanę mam. Pierwsze pytanie czy mogą ja ubić w dzbanki od sokowirówki czy rozwale ów? Ile sie daje cukru do smietanki? Drugie - problem z owocami. Na nie się maliny daje.. z malin mam tylko dwuletnie zamknięte w słoikach ale w lodowce reszty o soku malinowego.. tzn. Pestki w zasadzie ;-) mam konfiturę jagodowa, coś tam brzoskwiniowe niby do ciast.. Ale to wszystko jest z cukrem i się boję spiepszyc te beze
Myślę że mija podług tutejszych standartow też nie wychodzi.. rozlewa się na duży promień i bardziej ciągnie niż chrupie. Ale jak mi każe ktoś zjeść chrupiącą wysoką beze to ja dziekuje..
Myślę że mija podług tutejszych standartow też nie wychodzi.. rozlewa się na duży promień i bardziej ciągnie niż chrupie. Ale jak mi każe ktoś zjeść chrupiącą wysoką beze to ja dziekuje..
@MAFJa, Pavlowa powinna być z tylko z zewnątrz chrupiąca, w środku ma byc pianka jak się ciągnie to mogą być dwie przyczyny - albo cukier za słabo się rozpuścił w białkach albo za wilgotno w piekarniku
@Dorotak tynk mi został. Milky way. Czy mogę go włożyć do słoika i przechowywać w lodowce? Czy kazać młodzieży wyjeść żeby miała słodkiego dość na zawsze?
Milky way można na luzie zamrozić ale u nas nie został nigdy.. Robię wafle albo wciągają nawet na kanapkę xD A ja osobiście to potrafię paluchem wyjadać z miski... Ale mi smaku narobiłaś :P
Mam bialka na pavlove, co polozyc na smietane? Nie chce kupowac borowek czy malin z hiszpani, bo sa obrzydliwe. Mam zamrozone jagody, moge kupic jakis dzem, powidla, tylko moje dzieci wybredne w kwestii owocow. Moze im galaretke w kostke na to pokroic?
Ja tez znow Pavlowe Wtedy mieliśmy gruszki z soku i jagody Dzis truskawki jeżyny i jagody
A skad macie te owoce na dzis? Mrozone? Nie traca smaku i nie sa ciapowate po rozmrozeniu? Ja dostalam bialka po faworkach od tesciowej, wiec musze wykorzystac, normalnie pavlove tylko w sezonie robie.
Haha nie no, skoro się udało poinstruować Cię przez Messengera, to ja muszę pomyśleć o jakiś zdalnych szkoleniach z pieczenia bezy i innych xD bo Pavlowa wyszła Ci genialna... Ślinka cieknie!
Zrobilam z galaretka, winogronami jasnymi i ciemnymi i listkami miety. Pierwsza porcja bitej smietany niestety wzbogacila mnie o 136g masla i 200ml maslanki, bo mikser zastepczy ma jakies dziwne koncowki. Druga porcje ubijalam recznie i byla ok.
Skoro wszyscy się chwalą to ja też. Moja dzisiejsza. Była ogromna. Z 10 białek. Niestety nie miałam w domu swiezych owoców, więc trzeba było improwizować.
Komentarz
A ja osobiście to potrafię paluchem wyjadać z miski... Ale mi smaku narobiłaś :P
ale to serio dobre jest, pierwszy raz robiłam.
Ja dostalam bialka po faworkach od tesciowej, wiec musze wykorzystac, normalnie pavlove tylko w sezonie robie.
Zrobilam z galaretka, winogronami jasnymi i ciemnymi i listkami miety.
Pierwsza porcja bitej smietany niestety wzbogacila mnie o 136g masla i 200ml maslanki, bo mikser zastepczy ma jakies dziwne koncowki. Druga porcje ubijalam recznie i byla ok.
Moja dzisiejsza. Była ogromna. Z 10 białek.
Niestety nie miałam w domu swiezych owoców, więc trzeba było improwizować.