Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Czas na przetwory

1495051525355»

Komentarz

  • Serio. Wino z dzikiej róży to bardzo dobry sposób na zachowanie witaminy c. Tylko przed nastawieniem wina trzeba owoce przemrozic i obciąć końcówki po kwiatkach.
  • @AgataZi wybierałaś te wściekle owłosione pesteczki z róży???

  • Mam dwa krzaki róży karpackiej i konfiturom  z wydrążonej róży mówię NIE
  • Jest taki filmik Łukasza Łuczaja na temat nazewnictwa ludowego dzikiej róży i głogu. Jedna z nazw, to parzydu.a :D oddaje to ponoć doznania jakie odczuwa ktoś kto zje różę z pesteczkami. :D
  • Napisać zaczynając od @ czyli @Karolinka
  • W ostatnich dniach szaleję z przetworami.
    Nadal zamykam w sloikach tarte jabłka.
    Kolejna partia leczo.
    Powstała też moja ulunbiona konfitura z zielonych pomidorów.
    Gruszki w syropie z imbirem i cynamonem.
    Buraczki z papryką i cebulą.

    Ogromny gar passaty pomidorowej z czosnkiem i bazylią wciąz jeszcze odparowuje...
    Nastawiłam tez ocet gruszkowy z obierek.
    W planie kompot z dyni.
    A Wy coś tworzycie?

  • Atsd...w tym toku marynaty robie na occie jabłkowym.

  • Ja w zeszłym tygodniu konfiturę śliwkową+ śliwkową z kakao. Taka niby nutella.

    Kolega mówił, że jego żona jarzębinie też nie odpuściła... Nie wiedziałam, że to się je.

    Ten ocet mnie kusi z jabłek, zwłaszcza że sporo leży w ogrodzie na ziemi- spadają nam od sąsiada.
    Podziękowali 1Małgorzata32
  • Robiłam w zeszlym roku jarzembinę z jabłkami do mięsa. Po przemrożeniu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.