Ja wczoraj przeczytałam tytuł tego wątku i zobaczyłam, że Kresowianka zaprasza do postu. Pomyślałam: post w czwartek? Ok. Widocznie jest jakaś intencja.
Dopiero teraz uświadomiłam sobie, o jaki post chodzi. Choć popościć by nie zaszkodziło.
Ja chciałabym tylko powiedzieć ,że do końca roku będziemy w róży za ojczyznę... a później chceby zostawić tylko za dzieci( róża która właśnie sie formuje)...ok?
Napiszę tuta, bo głównie mam na myśli nasze Róże modlące się w intencji Ojczyzny (bo RRzDz to już mają jakby swoją centalę i strukturę).
Nie wiem kto z Was czyta/czytał miesięcznik Różaniec? Ja swojego czasu regularanie kupowałem... teraz to czytam głównie bajki dzieciom
Otóż pojawiła się szansa/propozycja że gdyby to cudne zjawisko (Bogu niech będą za nie dzięki!) naszego jesiennego wysypu Róż opisać w jakieś zwięzłej formie to możnaby starać się o zamieszczenie tego właśnie w Różańcu (jakoś marzec/kwiecień 2012).
[cite] Ania i Adam:[/cite]Ja chciałabym tylko powiedzieć ,że do końca roku będziemy w róży za ojczyznę... a później chceby zostawić tylko za dzieci( róża która właśnie sie formuje)...ok?
W związku z tym poszukujemy jeszcze dwóch osób do czwartej róży za Ojczyznę ...
"Różaniec" znam. Pomysł warty poparcia. Może spróbujesz sam napisać?
Do napisania świadectwa talent literacki raczej nie jest potrzebny, raczej potrzebne jest otwarte serce, aby w czymś, co inni uważają za coś zwykłego, dostrzec Boże prowadzenie i łaskę! A w redakcji i tak ktoś to przeczyta i ewentualnie poprawi!
magmonda: tyle, że ciężko opisać 'zbiorowe świadectwo' przynajmniej mnie...
Jeśli już coś miałoby powstać to wydaje mi się, że lepiej jak będzie to coś pod czym większość nas Różowców będzie mogła się podpisać...
Komentarz
@Idusia: byłem przekonany że najbardziej lubiany jest Taw po wątku z grami :bigsmile:
I już zmykam.
Obaczym się po świętach.
Napisałam jedno powiadomienie -do Agi, bo nie dziękowała.
Nie mogę jeszcze namierzyć Adama, który teraz ma odmawiać ostania chwalebną,
czy ktoś wie gdzie go szukać?
Ja wysłałam już trzy maile z przypomnieniem: do Maciejki, Mańków i Andzi25
No to: różańce w dłoń!
Tak Adam też wie :bigsmile:
o żesz Ty.. no i rozgryzłaś mnie...
modlitwy nigdy za wiele aczkolwiek nie musisz - początkowe modlitwy mają tylko osoby odmawiające 1. radosną
Dopiero teraz uświadomiłam sobie, o jaki post chodzi. Choć popościć by nie zaszkodziło.
PS. Miało mnie tu nie być - na chwilę jestem - trochę w niedzielę podczytuję, raczej nie piszę :shamed:
:cheer::cheer::cheer:
Poproszę tylko jeszcze jakiś inicjał Męża
http://www.stopaborcji.pl/polacy-przeciwko-zabijaniu-dzieci--spektakularna-kleska-feministek,427,794,a.html
i to:
http://www.tvn24.pl/-1,1728241,0,1,kopacz-eksperci-sa-za-tym--by-krzyz-zostal-na-miejscu,wiadomosc.html
(no no, marszałek Kopacz się postawiła! :D )
Nie wiem kto z Was czyta/czytał miesięcznik Różaniec? Ja swojego czasu regularanie kupowałem... teraz to czytam głównie bajki dzieciom
Otóż pojawiła się szansa/propozycja że gdyby to cudne zjawisko (Bogu niech będą za nie dzięki!) naszego jesiennego wysypu Róż opisać w jakieś zwięzłej formie to możnaby starać się o zamieszczenie tego właśnie w Różańcu (jakoś marzec/kwiecień 2012).
Co myślicie? Mamy tu trochę talentów literackich
W związku z tym poszukujemy jeszcze dwóch osób do czwartej róży za Ojczyznę ...
Jacyś chętni ???
Do napisania świadectwa talent literacki raczej nie jest potrzebny, raczej potrzebne jest otwarte serce, aby w czymś, co inni uważają za coś zwykłego, dostrzec Boże prowadzenie i łaskę! A w redakcji i tak ktoś to przeczyta i ewentualnie poprawi!
Jeśli już coś miałoby powstać to wydaje mi się, że lepiej jak będzie to coś pod czym większość nas Różowców będzie mogła się podpisać...
Ja się zgłaszam od nowego roku jako jedna chętna. Poproszę o dalsze wytyczne.