Kresowianko droga, troszkę poza nurtem poszukiwania świętego orędownika , co Ty na to, żebyśmy się nawzajem mobilizowały do pisania? Mnie ostatnio trochę, a nawet bardzo, tempo siadło :sad:
Chcę się poprawić :cool: Jutro ruszam z pomocą Matki Bożej z tym pisaniem
o, Ago Mario - Ty też piszesz? Super, wspomagajmy się nawzajem! To ja za Ciebie a Ty za mnie! Rozumiem, że gdzieś na uczelni pracujesz, tak? To będę polecać Cię św. Tomaszowi z Akwinu
Ach Kresowianko ubiegłaś mnie - św. Józef Sebastian Pelczar przyszedł mi od razu na myśl, jak przeczytałam post 516.
W takim razie zastanowię się, którego innego świętego "zaktywizować"
Kresowianko!
Jeśli chodzi o znajomość świętych to ja "cienka" jestem. Styczniowy nr "Naszej Arki" był poświęcony św. JS Pelczarowi. Trzymam go na biurku i często spoglądam na okładkę, zwłaszcza na cytat na okładce: "Wszystkie obowiązki swoje najwierniej i dla miłości Bożej spełniać, wszystkie krzyże chętnie przyjmować. Wszystko czynić dla Boga, a nie dla siebie." - w sam raz dla mnie. Ostatnio zwłaszcza
Kresowianko, znam to. Jak zwolniłam tempo i ogólnie "wypadłam z rytmu", to troszkę trudniej. Przy pisaniu, jak przy każdej twórczości, trzeba całemu wejść w to . Za Cię i Twoje pisanie +
Też się polecam, dziś wieczorem śpiąca i nie w humorze :sad:
muszę się przyznać, że mnie zmobilizowałaś do przejrzenia listy tych "naszych" świętych.
I od dziś w wiadomej intencji będę też 'wzdychać' o wstawiennictwo do św. Kingi - patronki polskich samorzadowców! (niech zmiana w kraju będzie też na tych niższych gałęziach:bigsmile:)
A jak tak więcej o niej czytam, to utwierdzam się w przekonaniu, że dla mnie to dobry wybór :br:
gdyby tak każda osoba z Róż (albo tylko te, którym ten pomysł przypadnie do gustu) wybrały sobie jednego świętego/błogosławionego i prosiła o specjalną pomoc i wstawiennictwo.
Różyczki kochane! Co u Was? Jak Wam się trwa na modlitwie? Czy macie jakieś przemyślenia, świadectwa? Cieszę się bardzo, że modlitwa "wskoczyła" na swoje tory codzienności, ale zaglądajcie tu czasem, coby wzajemnie się podbudować i poradować
Komentarz
co Ty na to, żebyśmy się nawzajem mobilizowały do pisania?
Mnie ostatnio trochę, a nawet bardzo, tempo siadło :sad:
Chcę się poprawić :cool:
Jutro ruszam z pomocą Matki Bożej z tym pisaniem
a i kop wirtualny swoją drogą
bo u mnie niestety wszystko tylko nie praca
W takim razie zastanowię się, którego innego świętego "zaktywizować"
Jeśli chodzi o znajomość świętych to ja "cienka" jestem. Styczniowy nr "Naszej Arki" był poświęcony św. JS Pelczarowi. Trzymam go na biurku i często spoglądam na okładkę, zwłaszcza na cytat na okładce: "Wszystkie obowiązki swoje najwierniej i dla miłości Bożej spełniać, wszystkie krzyże chętnie przyjmować. Wszystko czynić dla Boga, a nie dla siebie." - w sam raz dla mnie. Ostatnio zwłaszcza
Pewnie dlatego od razu przyszedł mi On na myśl.
Za Cię i Twoje pisanie +
Też się polecam, dziś wieczorem śpiąca i nie w humorze :sad:
To patronka naszego dolnego kościoła.:bigsmile:
muszę się przyznać, że mnie zmobilizowałaś do przejrzenia listy tych "naszych" świętych.
I od dziś w wiadomej intencji będę też 'wzdychać' o wstawiennictwo do św. Kingi - patronki polskich samorzadowców! (niech zmiana w kraju będzie też na tych niższych gałęziach:bigsmile:)
A jak tak więcej o niej czytam, to utwierdzam się w przekonaniu, że dla mnie to dobry wybór :br:
cóż poszukam sobie innej
szalejesz z tabelkami
B-)
:-B