@Predikata no moi właśnie też nie chorują jakos specjalnie bardzo, ale przydałby się czasem ktoś sensowny, przynajmniej do wypisywania recept na żądanie mądrego (po internetach) pacjenta Twoje źródło recept to trochę dla nas za daleko.
Franek miał kontakt z dziećmi zarazonymi owsikami. Od pewnego czasu niespokojnie śpi, since pod oczami, nerwowość i zaburzenia apetytu obserwuję. Okazało sie ze nasza pediatra wierzy w robale bez badań. Tylko zastanawiam sie czy dawkowanie dobre dała. Franek rok i 9 miesięcy, 11kg waży dostał zentel 3 ml raz dziennie przez tydzień. Dorośli dostali vermox rano i wieczorem po jednej przez 3 dni. Bez następnej dawki po 2 tygodniach. Ja nic nie dostałam bo w ciąży. @Katarzyna albo ktoś doświadczony w temacie, moglibyscie zerknac? Na te dawki? Mam dość prasowania na dziś. Program na 90 stopni trwa 3 godziny w naszej pralce więc tylko bielizna tak poszła i kilka recznikow, a reszta na 50 stopni i prasowanie.
Może mamy coś jeszcze. Ulotki czytałam. Widzę ze na owsiki wystarczylo by 1 x vermox a nie przez 3 dni. A zentel glodzi robale więc może trzeba przez tydzień. Sie nie znam więc pytam. Jak dam wg zalecenia to na powtórkę za 10 dni nie starczy bo mam po 6 tabl vermoxu na osobę i 20 ml zentelu.
A dla mnie co? Kiszone ogórki, świeże pestki z dyni i surowa marchewka? Możliwe ze mały ma a my dorośli nie? Można nie zauważyć objawów czy są na tyle uporczywe ze byłoby czuć?
Raczej na tyle dokuczliwe, że się zauważa. Szczególnie w okolicach pełni. Na owsiki u dorosłych bardzo skuteczna jest higiena - same wyzdechną, jeśli się jaj nie połyka.
Ha. Trafiliśmy na pediatrę, który odrobacza całą rodzinę. Więc jutro wojna się rozpoczyna. Rozumiem pościel, zabawki, podłoga itd. do sterylizacji. I co jeszcze każde mycie-nowy ręcznik. Codziennie inna piżama? Przez jaki czas?
A wspomagająco? Kiszonki tzn, ogórki, kiszona kapusta. Świeże pestki z dyni. To wiem a co jeszcze? Cukier precz. A probiotyki? Jeśli tak to jakie - podpowiedzcie. W domu mamy Latopic. Wytoczę wszystkie działa jezli mi przez to mała zacznie lepiej sypiać:D.
Jak mi pediatra kazala obserwowac owsiki to sie smialam w glos.Ale fakt ze bylo po jednej niteczce tanczacej w kazdej kupie. I okolice tyłka warto ogladac.
Słuchajcie czy Ozimek odrobacza tylko Zentelem? Jakieś półtora roku temu robiliśmy kurację ale to droga impreza, bo na naszą rodzinę wyszło 700 zł.
Teraz syn znowu ma gorszą skórę i się drapie, dodatkowo ma jazdy z zasypianiem i szaleje i się zastanawiam czy znowu by nie trzeba tego zrobić. Robimy testy alergiczne u średniego w grudniu to może w styczniu byśmy się do Ozimka wybrali. Tylko nie uśmiecha mi się kolejny raz 700zł. Mozna jakiś zamiennik czy coś?
Komentarz
Okazało sie ze nasza pediatra wierzy w robale bez badań. Tylko zastanawiam sie czy dawkowanie dobre dała.
Franek rok i 9 miesięcy, 11kg waży dostał zentel 3 ml raz dziennie przez tydzień.
Dorośli dostali vermox rano i wieczorem po jednej przez 3 dni. Bez następnej dawki po 2 tygodniach. Ja nic nie dostałam bo w ciąży.
@Katarzyna albo ktoś doświadczony w temacie, moglibyscie zerknac? Na te dawki?
Mam dość prasowania na dziś. Program na 90 stopni trwa 3 godziny w naszej pralce więc tylko bielizna tak poszła i kilka recznikow, a reszta na 50 stopni i prasowanie.
Możliwe ze mały ma a my dorośli nie? Można nie zauważyć objawów czy są na tyle uporczywe ze byłoby czuć?
A wspomagająco? Kiszonki tzn, ogórki, kiszona kapusta. Świeże pestki z dyni. To wiem a co jeszcze? Cukier precz. A probiotyki? Jeśli tak to jakie - podpowiedzcie. W domu mamy Latopic. Wytoczę wszystkie działa jezli mi przez to mała zacznie lepiej sypiać:D.
Teraz syn znowu ma gorszą skórę i się drapie, dodatkowo ma jazdy z zasypianiem i szaleje i się zastanawiam czy znowu by nie trzeba tego zrobić. Robimy testy alergiczne u średniego w grudniu to może w styczniu byśmy się do Ozimka wybrali. Tylko nie uśmiecha mi się kolejny raz 700zł.
Mozna jakiś zamiennik czy coś?
ani do Polski ani do Szwecji. Ktoś ma jakiś inny sprawdzony sklep? Pilna sprawa.
moze mogłabym wysłać do Ciebie a odebrałaby moja znajome we Wrocławiu?