Podobają mi się sukienki, które przyciągają wzrok ciekawym krojem albo pięknymi materiałami.
Mam wrażenie, że cięzko teraz trafić na fajną sukienkę. Większość to takie szmatki uszyte przez panią w fabryce, ani kroju, ani materiału to-to nie ma... Tylko cenę posiada wysoką.
A ze ślubnych to podoba mi się taka jak poniżej, choć moja była zupełnie inna.
No dobrze. A może macie pomysły na elegancką sukienkę na duuuży brzuch? Na zdawanie ważnego egzaminu pod koniec ciąży?
Ja bym poszła w czarnych spodniach i jakiejś eleganckiej bluzce, ale to ja - w zasadzie zawsze chodzę w spodniach, wyjątkiem są jedynie wesela.
Na egzaminie dyplomowym też byłam w spodniach, czarnej bluzce i białej marynarce. Tyle że na moim wydziale raczej nie był wymagany jakiś szczególnie elegancki strój na egzaminy - nawet ustne.
Dziękuję! Ta z ostatniego postu Milagro - super! O coś takiego by mi chodziło. Tylko mały szczegół: z szycia to tylko przyszywanie guzików opanowałam "> No nic, może znajdę gdzieś podobną gotową...
@Bagata, mam princzeskę popielatą w leciutki prążek, szytą na miarę, miałam wtedy rozmiar na oko 38 i brzuszek taki około 8 miesiąca. Długość do kolan. Jak chcesz, to Ci wyślę. Podobna do tej, tylko nie ma marszczenia pod biustem, za to ma skośne zakładki po bokach i jest odrobinę dłuższa. Tzn. ja miałam zakryte kolana, ale ja niskorosła jestem- 164 cm
@Cart Wielkie dzięki! Nie chciałabym Cię fatygować... Wprawdzie właśnie czegoś takiego szukam, a teoretycznie rozmiar i miesiąc ciąży się zgadza. Mam jeszcze trochę czasu, bo egzamin w sierpniu, więc gdybyś miała kiedyś okazję podesłać mi ją przy okazji, to bardzo chętnie oddam za przesyłkę i wogóle jakoś się kiedyś zrewanżuję
Komentarz
Podobają mi się sukienki, które przyciągają wzrok ciekawym krojem albo pięknymi materiałami.
Mam wrażenie, że cięzko teraz trafić na fajną sukienkę. Większość to takie szmatki uszyte przez panią w fabryce, ani kroju, ani materiału to-to nie ma... Tylko cenę posiada wysoką.
A ze ślubnych to podoba mi się taka jak poniżej, choć moja była zupełnie inna.Prześliczna!!!! Aż normalnie żałuję, że ślub za mną
w takiej sukni chyba każda kobieta wyglądałaby pięknie..
A zależy mi, żeby nie wyglądać na udręczoną, zaniedbaną i przytłoczoną własnym brzuchem
">
No nic, może znajdę gdzieś podobną gotową...
edit: do tej sukni ślubnej nawiązując. Sesji zdjęciowej nie miałam,bo nie lubię się fotografować. Co mój ojciec i jeden kolega sfotografowali to mamy
Podobna do tej, tylko nie ma marszczenia pod biustem, za to ma skośne zakładki po bokach i jest odrobinę dłuższa. Tzn. ja miałam zakryte kolana, ale ja niskorosła jestem- 164 cm
ehhhhhh w ciąży być
Wielkie dzięki! Nie chciałabym Cię fatygować...
Wprawdzie właśnie czegoś takiego szukam, a teoretycznie rozmiar i miesiąc ciąży się zgadza.
Mam jeszcze trochę czasu, bo egzamin w sierpniu, więc gdybyś miała kiedyś okazję podesłać mi ją przy okazji, to bardzo chętnie oddam za przesyłkę i wogóle jakoś się kiedyś zrewanżuję
Ale nie rób sobie specjalnie kłopotu.
Śliczności...jak bym nie miała co robić na pewno nauczyłabym się szyć z wykroju...
Tak to tylko umiem obrąbić dookoła obrus ewentualnie przerobić rękaw z długiego na krótki w męskiej koszuli.