Ja zaryzykowałam i okazało się, że sukienka jest jak szyta na miarę - miałam sporo szczęścia. Ale to był taki akt desperacji, nigdzie w sklepach stacjonarnych nie mogłam znaleźć takiej sukienki, jakbym chciała - gdyby nie to, też pewnie nigdy bym się nie zdecydowała na zakup przez internet. Racja, że te zdjęcia nie oddają dobrze ani koloru, ani faktury tkaniny - pod tym względem byłam nawet trochę rozczarowana, jak zobaczyłam swoją sukienkę na żywo. Ale i tak jest bardzo ładna
Kiedyś kupiłam jeansy dla syna na allegro. Firmy gap. SUPER jakość, ale trochę za krótkie i za szerokie. Czekały na 6 lat młodszego brata, na którego mało co pasuje, że względu na... obwód w pasie.
Mi się zdaje, że żeby kupić sukienkę w necie trzeba mieć bardzo proporcjonalną budowę... Więc ja bym się bała tak bez przymiarek Nawet bałabym się zamówić z netu szytą na miarę, bo bałabym się, że coś źle pomierzę itp. Jednak jak przymierzam już gotową (lub chodzę na przymiarki w czasie szycia) to wiem, że na pewno jest dobra. W ogóle ciężko jest z ciuchami przez net, bo czasem ten sam niby rozmiar w różnych sklepach jest inny zupełnie...
Ja mam niestety tak, że w głowie tworzę sobie wizję idealnej sukienki/butów/itp... a potem próbuję znaleźć ten ideał, co oczywiście graniczy z cudem. A na dodatek jeśli chodzi o sukienki, to upodobania mam dość... hm, brawarystyczne tzn długość minimum do kolana (całe szczęście, że jestem niewysoka!), niezbyt duży dekolt i rękaw, choćby bardzo krótki. A - i oczywiście sukienka musi być rozkloszowana. Także ten... bywa ciężko ze znalezieniem czegoś takiego
@Małgorzata, super buty Apia, sklep internetowy sprzedaje przecenione, w bardzo sensownych cenach rozmiary 40,5. 41 i 41,5 . ja akurat mam tam znajomych, umawiamy się na przymiarki w sklepach, ale nawet zamówiłabym przez internet w tym przypadku, bo można coś wyhaczyć ;;)
Dziewczyny, ratunku! W lipcu wesele w rodzinie, a ja nie mam pomysłów co kupić na swoje 36 i wspomnienie po biuście. Parę kiecek w szafie, ale wszystko dużo za duże. Macie jakieś pomysły, jak zamaskować kości i plecy z przodu?
Push-up po pierwsze. Ja też mam taki raczej atroficzny biust, ale w dobrym brafitterskim biustonoszu wygląda całkiem ok. Po drugie - szeroki dekolt typu woda, najlepiej żeby ta woda opadała do połowy biustu. A dół dopasowany, ołówkowy, coby się chwalić szczupłym zadkiem.
W sumie to nie chodzi żeby biust wyglądał na większy, tylko żeby sylwetka wyglądała proporcjonalnie. Mnie na mały biust takie dekolty pomagały, najgorzej zaś było w czymś przylegającym jednostajnym w kolorze, i z obszernym wycięciem gdzie było tylko widać kości. Nawet teram mam bluzkę z dekoltem "woda" tylko z podszyciem w tym stylu:
Takie właśnie jest modne. Tylko moje jest lepsze, bo w takim tuneliku ten szaliczek i jak np. Bravario się zbliża to zaciągam i nie ma dekoltu, jak sobie idzie to luzuję - nie lubię mieć pod szyją ciasnoty.
Mam już nawet 37 A rozmiar zależy czego - w spódnicę na wydechu i po promocji 34 wchodzę, ale ze względu na krzepkie plecy góra musi być 38 a czasem nawet 40. Myślałam, że tą ładną panią ze zdjęcia wzięłaś za mnie. Albo, że fontazia zazdraszczasz, skoro w Elle piszą, że jest modny No bo samych 36 zazdraszczać to nie ma czego, to tylko cyferki
Ergo, pomniejsza to sukienka tuba, taka maks dopasowana. Pomniejsza to, co i tak małe. A jeśli w okolicy biustu pałęta sie dużo materiału, to powstaje wrażenie, iż pod materiałem coś jest.
A wyszczuplają chyba wszystkie takie wzory podłużne i szaliki wzdłuż ciała cienkie?
Miałam kompleks małego biustu jak byłam bardzo szczupła. Teraz wraz z przyrostem masy ogólnej góra jest ok. To jeden z nielicznych plusów przytycia ale jest.
Mnie się te bluzki z wiązaniem pod szyją nie podobają. Jakieś takie ni zakonne ni protestanckie i mało nowoczesne. Nawet jak dla mnie
@Berenika, o marki pytasz? dla mnie, przy bardzo dużym biuście ulubione są w zasadzie wszystkie modele Bravissimo, typowałabym Bravissimo Alana, ale choć świetnie leżą, to w moich szybko wyłażą druty! (ale nie wyłażą w rozmiarach mniejszych - córka tez ma biustonosze w tym fasonie i jej są dobre juz dłuższy czas). Lubie też niektóre modele Panache, np. Tango i Tango2, za to beznadziejnie leżał Harmony. Fantasie też ma dużo wygodnych modeli. Wszystkie wyżej wymienione to brytyjskie, kupuję na Allegro.
Śliczna ta bluzka turkusowa. Ale dekolt za duży, kości by mi sterczały. Oglądałam dużo kiecek wczoraj i nic nie wymysliłam. Z wodą na dekolcie nie ma. A jak jest to dół bezowaty. EDIT - te, które mnie się podobają.
Komentarz
Ale osoby bardziej doświdczone pewnie umieją i przez internet ocenić takie rzeczy.
Racja, że te zdjęcia nie oddają dobrze ani koloru, ani faktury tkaniny - pod tym względem byłam nawet trochę rozczarowana, jak zobaczyłam swoją sukienkę na żywo. Ale i tak jest bardzo ładna
W lipcu wesele w rodzinie, a ja nie mam pomysłów co kupić na swoje 36 i wspomnienie po biuście. Parę kiecek w szafie, ale wszystko dużo za duże.
Macie jakieś pomysły, jak zamaskować kości i plecy z przodu?
Po drugie - szeroki dekolt typu woda, najlepiej żeby ta woda opadała do połowy biustu.
A dół dopasowany, ołówkowy, coby się chwalić szczupłym zadkiem.
takie cuś?
Daje też przeciwwagę do dołu, jeśli dołu nie chce się mocno eksponować.
http://szafa.pl/c6095052-florence-and-fred-marszczony-dekolt-m.html
Miałam kompleks małego biustu jak byłam bardzo szczupła.
Teraz wraz z przyrostem masy ogólnej góra jest ok.
To jeden z nielicznych plusów przytycia ale jest.
Mnie się te bluzki z wiązaniem pod szyją nie podobają.
Jakieś takie ni zakonne ni protestanckie i mało nowoczesne.
Nawet jak dla mnie
dla mnie, przy bardzo dużym biuście ulubione są w zasadzie wszystkie modele Bravissimo, typowałabym Bravissimo Alana, ale choć świetnie leżą, to w moich szybko wyłażą druty! (ale nie wyłażą w rozmiarach mniejszych - córka tez ma biustonosze w tym fasonie i jej są dobre juz dłuższy czas).
Lubie też niektóre modele Panache, np. Tango i Tango2, za to beznadziejnie leżał Harmony. Fantasie też ma dużo wygodnych modeli.
Wszystkie wyżej wymienione to brytyjskie, kupuję na Allegro.
Oglądałam dużo kiecek wczoraj i nic nie wymysliłam. Z wodą na dekolcie nie ma. A jak jest to dół bezowaty.
EDIT - te, które mnie się podobają.
https://www.zalando.pl/even-odd-t-shirt-z-nadrukiem-black-ev421d0dy-q11.html