Dziś przy prasowaniu oglądałam "Kwiat Pustyni". Zaczęłam też Źródło szczęścia - to komedia. Obejrzałam na razie początek i chętnie zaraz dokończę przy prasowaniu. Czy ono kiedyś się skończy?
Z takich nowszych rzeczy to polecam " Boska Florence", z Merryl Streep i Hugh Grantem. O Florence Foster Jenkins, autentycznej postaci- b.zamoznej kobiecie, ktora chciala zostac spiewaczka operowa. Sek w tym, ze slon jej na ucho nadepnal. Rewelacyjny aktor drugoplanowy gra jej osobistego pianiste, wylecialo mi z glowy teraz jego nazwisko. Sympatyczny film, mozna sie posmiac serdecznie. Sa tez momenty do zadumy. Warto.
Obejrzelismy "Jutro bedziemy szczesliwi", z Omarem Sy, ktorego kocham prawie jak Denzela. Washingtona. Bardzo ladny, mozna widziec tlumaczenie dziwnych rodzin patchworkowych, a mozna pochwale zycia. Krok do przodu, bo zycie dzieckawidziane jako prezent i okazja do milosci, a nie problem do likwidacji.
Kojarzycie taki film o napadzie na bank, w którym bohater mówi, że ukradnie coś tam i wyjdzie (z banku) tak samo jak wszedł i potem okazuje się, że wybudował jakąś ściankę w tym banku i tam siedział?
I jeszcze taki film, w którym potrzeba było gdzieś lecieć i jeden bohater pyta drugiego, jakiegoś bogatego, czy udało mu się wynająć samolot, a ten mu odpowiada, że nie, ale kupił sobie linię lotniczą?
Obejrzelismy "Jutro bedziemy szczesliwi", z Omarem Sy, ktorego kocham prawie jak Denzela. Washingtona. Bardzo ladny, mozna widziec tlumaczenie dziwnych rodzin patchworkowych, a mozna pochwale zycia. Krok do przodu, bo zycie dzieckawidziane jako prezent i okazja do milosci, a nie problem do likwidacji.
szwagier mówił, że po pokazie przedpremierowym wszystkie babki wychodziły z sali spłakane (sam wchodził akurat do sali obok na inny seans). Rzeczywiście aż tak wzruszający?
Inne klimaty niż powyżej, ale warto: Światło między oceanami (2016).
Na 97 stronie tez go polecalam Plakalo mi sie samo, potezna dawka wzruszen. Plus przepiekne zdjecia i tlo muzyczne. No i Michael F., na widok ktorego doznaje migotan przedsionkow i komor i czego tam jeszcze.
Inne klimaty niż powyżej, ale warto: Światło między oceanami (2016).
Na 97 stronie tez go polecalam Plakalo mi sie samo, potezna dawka wzruszen. Plus przepiekne zdjecia i tlo muzyczne. No i Michael F., na widok ktorego doznaje migotan przedsionkow i komor i czego tam jeszcze.
Ups, nie zauważyłam. Ja znalazłam film dziś przypadkiem w necie.
"Jutro bedziemy szczesliwi" kilka glupawych scenek ale film traktuje o rodzicielstwie i jak napisala marcelina o okazji do milosci i przemianie dzieki dziecku wzruszajacy
I jeszcze taki film, w którym potrzeba było gdzieś lecieć i jeden bohater pyta drugiego, jakiegoś bogatego, czy udało mu się wynająć samolot, a ten mu odpowiada, że nie, ale kupił sobie linię lotniczą?
Próbowałam oglądać "Czasem słońce, czasem deszcz". No, niedasie! Ta konwencja jest dla mnie niestrawna. Poziom kiczu i słodyczy mnie zmulił. A jak po zmęczeniu pół godziny zobaczyłam, że jeszcze 2h przede mną, to się poddałam.
W Lego Batman strasznie szybko obrazy sie zmieniaja, mąż sie zmęczył, jak z chlopakami ogladal (w domu, na malym ekranie). Chlopaki zeznaly, ze taki sobie film. Nie wiem, czy pomogłam. K.
Komentarz
Zaczęłam też Źródło szczęścia - to komedia. Obejrzałam na razie początek i chętnie zaraz dokończę przy prasowaniu. Czy ono kiedyś się skończy?
Chyba obejrze Podroz na sto stop, kiedys tu reklamowany.
Rewelacyjny aktor drugoplanowy gra jej osobistego pianiste, wylecialo mi z glowy teraz jego nazwisko.
Sympatyczny film, mozna sie posmiac serdecznie. Sa tez momenty do zadumy. Warto.
szwagier mówił, że po pokazie przedpremierowym wszystkie babki wychodziły z sali spłakane (sam wchodził akurat do sali obok na inny seans). Rzeczywiście aż tak wzruszający?
kilka glupawych scenek
ale film traktuje o rodzicielstwie i jak napisala marcelina o okazji do milosci i przemianie dzieki dziecku
wzruszajacy
Ciekawe... to juz 4ty film o napadach w tym kwartale.
No, niedasie! Ta konwencja jest dla mnie niestrawna.
Poziom kiczu i słodyczy mnie zmulił. A jak po zmęczeniu pół godziny zobaczyłam, że jeszcze 2h przede mną, to się poddałam.
http://www.filmweb.pl/Niczego.Nie.Zaluje
Przejmujący pół-musical, bardzo dużo jej piosenek, warto dla samego jej głosu.
http://www.filmweb.pl/film/W+starym,+dobrym+stylu-2017-744484
Polecam
Lorax, król lew (wszystkie części) , był sobie pies, i jeszcze jest lego batman;)
Nie wiem, czy pomogłam.
K.