Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaki film warto obejrzeć?

17071737576106

Komentarz

• o, a my się wciągnęliśmy!
  • Obejrzalam wczoraj Miss Potter, bardzo sympatyczny film. Ogolnie uwielbiam brytyjskie kino. Mozecie polecic mi cos na dzisiejszy samotny wieczor?
  • Dziś przy prasowaniu oglądałam "Kwiat Pustyni".
    Zaczęłam też Źródło szczęścia - to komedia. Obejrzałam na razie początek i chętnie zaraz dokończę przy prasowaniu. Czy ono kiedyś się skończy?
  • Źródło szczęścia akurat nadaje się na prasowanie. Pokazuje, jak bardzo nie liczy się człowiek w korporacji, a także urok Indii. 
  • Dzieki jukaa, ale po Wikingach juz sie nie wciagam w seriale, maz sie potem denerwuje ;-)
    Chyba obejrze Podroz na sto stop, kiedys tu reklamowany.
  • Z takich nowszych rzeczy to polecam " Boska Florence", z Merryl Streep i Hugh Grantem. O Florence Foster Jenkins, autentycznej postaci- b.zamoznej kobiecie, ktora chciala zostac spiewaczka operowa. Sek w tym, ze slon jej na ucho nadepnal.
    Rewelacyjny aktor drugoplanowy gra jej osobistego pianiste, wylecialo mi z glowy teraz jego nazwisko.
    Sympatyczny film, mozna sie posmiac serdecznie. Sa tez momenty do zadumy. Warto.
    Podziękowali 1Subiektywna
  • Obejrzelismy "Jutro bedziemy szczesliwi", z Omarem Sy, ktorego kocham prawie jak Denzela. Washingtona. Bardzo ladny, mozna widziec tlumaczenie dziwnych rodzin patchworkowych, a mozna pochwale zycia. Krok do przodu, bo zycie dzieckawidziane jako prezent i okazja do milosci, a nie problem do likwidacji.
  • Kojarzycie taki film o napadzie na bank, w którym bohater mówi, że ukradnie coś tam i wyjdzie (z banku) tak samo jak wszedł i potem okazuje się, że wybudował jakąś ściankę w tym banku i tam siedział?
  • I jeszcze taki film, w którym potrzeba było gdzieś lecieć i jeden bohater pyta drugiego, jakiegoś bogatego, czy udało mu się wynająć samolot, a ten mu odpowiada, że nie, ale kupił sobie linię lotniczą?
  • W temacie banku, to koniecznie " Drobne cwaniaczki" Woody'ego Allena. Jest podkop do banku i beczka smiechu, taka allenowska :)
  • Inne klimaty niż powyżej, ale warto: Światło między oceanami (2016). 
    Podziękowali 1Malena
  • Aaaa dzięki dzięki!!!!
  • Marcelina powiedział(a):
    Obejrzelismy "Jutro bedziemy szczesliwi", z Omarem Sy, ktorego kocham prawie jak Denzela. Washingtona. Bardzo ladny, mozna widziec tlumaczenie dziwnych rodzin patchworkowych, a mozna pochwale zycia. Krok do przodu, bo zycie dzieckawidziane jako prezent i okazja do milosci, a nie problem do likwidacji.

szwagier mówił, że po pokazie przedpremierowym wszystkie babki wychodziły z sali spłakane (sam wchodził akurat do sali obok na inny seans). Rzeczywiście aż tak wzruszający?
  • dana powiedział(a):
    Inne klimaty niż powyżej, ale warto: Światło między oceanami (2016). 
    Na 97 stronie tez go polecalam :) Plakalo mi sie samo, potezna dawka wzruszen. Plus przepiekne zdjecia i tlo muzyczne. No i Michael F., na widok ktorego doznaje migotan przedsionkow i komor i czego tam jeszcze.
  • Rejczel powiedział(a):
    dana powiedział(a):
    Inne klimaty niż powyżej, ale warto: Światło między oceanami (2016). 
    Na 97 stronie tez go polecalam :) Plakalo mi sie samo, potezna dawka wzruszen. Plus przepiekne zdjecia i tlo muzyczne. No i Michael F., na widok ktorego doznaje migotan przedsionkow i komor i czego tam jeszcze.
    Ups, nie zauważyłam.  :) Ja znalazłam film dziś przypadkiem w necie. 
  • "Jutro bedziemy szczesliwi"
    kilka glupawych scenek
    ale film traktuje o rodzicielstwie i jak napisala marcelina o okazji do milosci i przemianie dzieki dziecku
    wzruszajacy
  • OlaOdPawla powiedział(a):
    I jeszcze taki film, w którym potrzeba było gdzieś lecieć i jeden bohater pyta drugiego, jakiegoś bogatego, czy udało mu się wynająć samolot, a ten mu odpowiada, że nie, ale kupił sobie linię lotniczą?
    @OlaOdPawla a to nie Incepcja?
  • Ooo serio? Kurczę oglądałam parę razy i zupełnie nie pokojarzyłam, że to może być z tego filmu, a bardzo po głowie mi chodzi. Dzięki!
  • A my jestesmy w srodku seansu tego filmu o napadzie i powiem ze mi ZEPSULYSCIE!
    Ciekawe... to juz 4ty film o napadach w tym kwartale.
  • Bardzo polecamy " szkoła bez nazwy" , ale ostrzegam, pudełko chusteczek obowiązkowe:-)
    Podziękowali 1mamababcia
  • "Sprawa Lucii" bardzo emocjonalny jak dla mnie, tym bardziej, że opisuje prawdziwą sprawę bezpodstawnego oskarżenia. 
  • Próbowałam oglądać "Czasem słońce, czasem deszcz".
    No, niedasie! Ta konwencja jest dla mnie niestrawna.
    Poziom kiczu i słodyczy mnie zmulił. A jak po zmęczeniu pół godziny zobaczyłam, że jeszcze 2h przede mną, to się poddałam. :s
    Podziękowali 1AgaMaria
  • OlaOdPawla powiedział(a):
    Ooo serio? Kurczę oglądałam parę razy i zupełnie nie pokojarzyłam, że to może być z tego filmu, a bardzo po głowie mi chodzi. Dzięki!
    Nie jestem pewna ale to moje pierwsze skojarzenie. Cóż trzeba będzie obejrzeć jeszcze raz
  • @Cart&;Pud , bo to bylo strawne 15 lat temu. Wtedy ogladalam i bylo ok., a teraz nawet sie nie zbliżam. :)
    Podziękowali 1AgaMaria
  • Właśnie skończyłam oglądać film o Edith Piaf "La Môme"

http://www.filmweb.pl/Niczego.Nie.Zaluje

Przejmujący pół-musical, bardzo dużo jej piosenek, warto dla samego jej głosu.
    Podziękowali 1Hope
  • I dla Marion Cotillard. Jest tam niesamowita.
    Podziękowali 1OlaOdPawla
  • Obecnie w kinach "W starym dobrym stylu"
    http://www.filmweb.pl/film/W+starym,+dobrym+stylu-2017-744484
    Polecam :)

Podziękowali 2kluska Katanna
  • Dla 3,5 i 5,5 latki która bajka najlepsza (i czy w ogóle któraś? ) 
    Lorax,  król lew (wszystkie części) , był sobie pies,  i jeszcze jest lego batman;)
  • Krol Lew ma straszne hieny. Moje sie baly. 
    Podziękowali 1AgaMaria
  • W Lego Batman strasznie szybko obrazy sie zmieniaja, mąż sie zmęczył, jak z chlopakami ogladal (w domu, na malym ekranie). Chlopaki zeznaly, ze taki sobie film.
    Nie wiem, czy pomogłam. 
    K.
    Podziękowali 1Rejczel
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.