a ten Lorax? czytałam w necie opinie że kolorowy, wesoły itd. ale one chyba za małe jeszcze, tak się im marzy wyjście do kina a w tym kinie samej bajki dla dorosłych ;/
lego batman to tak dla żartu wpisałam moje panny nie wiedzą co to lego (oprócz duplo) a ni kto to batman o tym psie jeszcze poczytam, może on będzie dla młodszych
Król Lew 3 jest super Król Lew 1 jest ok, ale moi oglądali jak mieli 5 i 7 lat za to Król Lew 2 wcale mi się nie podobał, bardzo mroczny i negatywny i moim dzieciom nie pokazałam
Dziwny przypadek Benjamina Buttona- kiedys ogladalam kawalatek a w sobote caly film, lecial na TVN. Polecam, na koncu sie zryczalam strasznie. Baaardzo nawet.
Rzeczywiście, ciekawy jest film polecony przez @Rejczel. Ma jedną wadę - pokazuje współżycie poza małżeństwem jako coś na porządku dziennym. A to nie jest normalne i sprawie przykrość wielu ludziom, jeśli nie większości. Ale poza tym dobrze się ogląda, wiele jest pięknych scen. Piękna postać kobiety, która przygarnęła i pokochała małego Benjamina, piękny, choć smutny koniec. Widok tego dzidziusia na końcu jest bardzo poruszający.
Masz racje, @Malena . Mnie bardzo ten koniec poruszyl, jak Benjamin TRALALALALALALALA - musialam tak zrobic, zeby nie zdradzic, ze zabil kamerdyner Lzy lecialy kap kap kap, az maz mnie przytulil bez slowa widzac, jak cierpie patrzac na te wzruszajace sceny. Mimo wszystko bardzo warto. Duzo ciepla ma w sobie ten film, duzo takiej jakiejs zadumy...powolnego wgryzania sie w tresc zycia...szukania milosci swego zycia...Tytul przekrecilam, bo to jest " Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" a nie " dziwny" ale mysle, ze moglby spokojnie nosic tytul: " Dziwny i ciekawy przypadek Benjamina Buttona".
Byłam w kinie na "Old Fashioned". Miły, wreszcie bez scen i - jak sam Brawario przyznaje - brawarystyczny Momentami przerysowany, ale w zalewie pseudokultury seksualnej niezła odtrutka. Dodatkowo dobry materiał do rozmowy z nastolatkami (takimi randkującymi) na temat wzajemnych stosunków damsko-męskich.
Gdyby nie dwie zupełnie niepotrzebnie dosłowne sceny seksu byłoby nieźle. Brad Pitt trzyma klasę, Marion Cotillard bardziej przekonująca niż w Incepcji.
przez internet, ale na kompie musi być Linux (na Windowsach ponoć nie działa), jeśli masz Linuxa to wieczorem mogę zapytać męża, jak się nazywa to miejsce z filmami
Widziałam "Martwe Wody" - film w konwencji mocno odjechanej . Mi się podobał , ale ja lubię oglądać różne dziwactwa . W kategoriach : koszer - nie koszer raczej nie koszer .
A czemu? Akurat czas z malym dzieckiem jest idealny na nadrabianie seriali. Siedzisz, bujasz gugusia i ogladasz albo czytasz. Mam troszeczke wrazenie, ze sobie wkrecilas, ze macierzynstwo to pot krew lzy i wyrzeczenia. Przyjemnosci zero. Trzeba przestawic wajche i zalozyc, ze macierzynstwo to normalnosc, a nie kryzys. Matki ogladaja seriale i filmy, czytaja ksiazki, robia makijaz, jezdza na wycieczki itd. Nie odbieraj tego jak atak, ja naprawde z zyczliwosci pisze. Mam piecioro dzieci, najstarszy ma 11, najmlodsza poltora roku. Robie to wszystko, co napisalam powyzej i duzo wiecej. Sie da.
A może coś fajnego, brawarystycznego ktoś poleci? Oglądam coś tak mniej więcej co kilka miesięcy i właśnie taki czas minął od mojego ostatniego oglądania. Mam ochotę na coś ciekawego.
Komentarz
ale one chyba za małe jeszcze, tak się im marzy wyjście do kina a w tym kinie samej bajki dla dorosłych ;/
lego batman to tak dla żartu wpisałam moje panny nie wiedzą co to lego (oprócz duplo) a ni kto to batman o tym psie jeszcze poczytam, może on będzie dla młodszych
Król Lew 1 jest ok, ale moi oglądali jak mieli 5 i 7 lat
za to Król Lew 2 wcale mi się nie podobał, bardzo mroczny i negatywny i moim dzieciom nie pokazałam
A był ktoś na Old Fashioned?
caly film, lecial na TVN.
Polecam, na koncu sie zryczalam strasznie. Baaardzo nawet.
Bardzo mi się podobał, chociaż jest tam kilka filmowych schematów i uproszczeń. Ale warto zobaczyć.
http://www.filmweb.pl/film/Sprzymierzeni-2016-753355
Gdyby nie dwie zupełnie niepotrzebnie dosłowne sceny seksu byłoby nieźle.
Brad Pitt trzyma klasę, Marion Cotillard bardziej przekonująca niż w Incepcji.
Polecam dla pań zwłaszcza
można z nastolatkami nawet
http://www.filmweb.pl/film/Ukryte+działania-2016-763134
jeśli masz Linuxa to wieczorem mogę zapytać męża, jak się nazywa to miejsce z filmami
Wszędzie...:)
Mania męża
Widziałam "Martwe Wody" - film w konwencji mocno odjechanej . Mi się podobał , ale ja lubię oglądać różne dziwactwa . W kategoriach : koszer - nie koszer raczej nie koszer .
Nie czytajcie nic o tym filmie, nie oglądajcie zwiastunów ani kadrów - wszystko sobie popsujecie.
Tylko odkąd na świecie jest Mieszko nie widziałam żadnego odcinka żadnego serialu o filmie zupełnie nie wspominajac.
Bardzo fajne filmy.
na pewno możesz spokojnie obejrzeć.