Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaki film warto obejrzeć?

17172747677106

Komentarz

• a ten Lorax? czytałam w necie opinie że kolorowy, wesoły itd.
    ale one chyba za małe jeszcze, tak się im marzy wyjście do kina a w tym kinie samej bajki dla dorosłych ;/

lego batman to tak dla żartu wpisałam :) moje panny nie wiedzą co to lego (oprócz duplo) a ni kto to batman :D o tym psie jeszcze poczytam, może on będzie dla młodszych
  • Król Lew 3 jest spoko! hieny nie są straszne.
    Podziękowali 2MAFJa Cart
  • edytowano lipca 2017
    Król Lew 3 jest super
    Król Lew 1 jest ok, ale moi oglądali jak mieli 5 i 7 lat
    za to Król Lew 2 wcale mi się nie podobał, bardzo mroczny i negatywny i moim dzieciom nie pokazałam
    Podziękowali 2E.milia AgaMaria
  • edytowano lipca 2017
    dla takich małych @uJa to fajny jest "Puchatek i przyjaciele" oraz "Prosiaczek i przyjaciele"
    Podziękowali 2E.milia AgaMaria
  • Był sobie pies to film o reinkarnacji psiej. Widziałam zwiastun i nie zachęcił mnie, wręcz przeciwnie.
    A był ktoś na Old Fashioned?
  • "Martwe wody" - bardzo niekoszerne?
  • Między piekłem a niebem - oglądałam wczoraj w nocy wzruszający .
    Podziękowali 1maliwiju
  • Dziwny przypadek Benjamina Buttona- kiedys ogladalam kawalatek a w sobote
    caly film, lecial na TVN.
    Polecam, na koncu sie zryczalam strasznie. Baaardzo nawet.
  • Rzeczywiście, ciekawy jest film polecony przez @Rejczel. Ma jedną wadę - pokazuje współżycie poza małżeństwem jako coś na porządku dziennym. A to nie jest normalne i sprawie przykrość wielu ludziom, jeśli nie większości. Ale poza tym dobrze się ogląda, wiele jest pięknych scen. Piękna postać kobiety, która przygarnęła i pokochała małego Benjamina, piękny, choć smutny koniec. Widok tego dzidziusia na końcu jest bardzo poruszający.
  • Masz racje, @Malena . Mnie bardzo ten koniec poruszyl, jak Benjamin TRALALALALALALALA - musialam tak zrobic, zeby nie zdradzic, ze zabil kamerdyner ;) Lzy lecialy kap kap kap, az maz mnie przytulil bez slowa widzac, jak cierpie patrzac na te wzruszajace sceny. Mimo wszystko bardzo warto. Duzo ciepla ma w sobie ten film, duzo takiej jakiejs zadumy...powolnego wgryzania sie w tresc zycia...szukania milosci swego zycia...Tytul przekrecilam, bo to jest " Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" a nie " dziwny" ale mysle, ze moglby spokojnie nosic tytul: " Dziwny i ciekawy przypadek Benjamina Buttona".

Podziękowali 1Malena
  • Byłam w kinie na "Old Fashioned". Miły, wreszcie bez scen i - jak sam Brawario przyznaje - brawarystyczny ;) Momentami przerysowany, ale w zalewie pseudokultury seksualnej niezła odtrutka. Dodatkowo dobry materiał do rozmowy z nastolatkami (takimi randkującymi) na temat wzajemnych stosunków damsko-męskich.
    Podziękowali 2ewaklara Coralgol
  • Krór Artur ostatni mi się podoba.
    Podziękowali 1E.milia
  • Azyl
    Bardzo mi się podobał, chociaż jest tam kilka filmowych schematów i uproszczeń. Ale warto zobaczyć.
  • Obejrzeliśmy:
    http://www.filmweb.pl/film/Sprzymierzeni-2016-753355

Gdyby nie dwie zupełnie niepotrzebnie dosłowne sceny seksu byłoby nieźle.
    Brad Pitt trzyma klasę, Marion Cotillard bardziej przekonująca niż w Incepcji.

• Osobliwy dom Pani Peregrine, z dreszczykiem, ładna muzyka, fajna baśń dla dorosłych.
  • Adaptacje nickolasa sparcksa na portalu Netflix
    Polecam dla pań zwłaszcza
    Podziękowali 2Gosia5 kropka
  • "Hidden figures" - bardzo polecam! :)
    można z nastolatkami nawet

http://www.filmweb.pl/film/Ukryte+działania-2016-763134
    Podziękowali 1kropka
  • A gdzie to oglądałaś? @Joanna
  • edytowano sierpnia 2017
    przez internet, ale na kompie musi być Linux (na Windowsach ponoć nie działa),
    jeśli masz Linuxa to wieczorem mogę zapytać męża, jak się nazywa to miejsce z filmami 
  • Mam linuxa:)
    Wszędzie...:)
    Mania męża
  • Widziałam "Martwe Wody" - film w konwencji mocno odjechanej . Mi się podobał , ale ja lubię oglądać różne dziwactwa . W kategoriach : koszer - nie koszer raczej nie koszer .

Podziękowali 2malagala Katia
    Passengers / Pasażerowie 2016
    Nie czytajcie nic o tym filmie, nie oglądajcie zwiastunów ani kadrów - wszystko sobie popsujecie.
  • Jaki fajny wątek. 
    Tylko odkąd na świecie jest Mieszko nie widziałam żadnego odcinka żadnego serialu o filmie zupełnie nie wspominajac.
  • A czemu? Akurat czas z malym dzieckiem jest idealny na nadrabianie seriali. Siedzisz, bujasz gugusia i ogladasz albo czytasz. Mam troszeczke wrazenie, ze sobie wkrecilas, ze macierzynstwo to pot krew lzy i wyrzeczenia. Przyjemnosci zero. Trzeba przestawic wajche i zalozyc, ze macierzynstwo to normalnosc, a nie kryzys. Matki ogladaja seriale i filmy, czytaja ksiazki, robia makijaz, jezdza na wycieczki itd. Nie odbieraj tego jak atak, ja naprawde z zyczliwosci pisze. Mam piecioro dzieci, najstarszy ma 11, najmlodsza poltora roku. Robie to wszystko, co napisalam powyzej i duzo wiecej. Sie da. 
  • A może coś fajnego, brawarystycznego ktoś poleci? Oglądam coś tak mniej więcej co kilka miesięcy i właśnie taki czas minął od mojego ostatniego oglądania. Mam ochotę na coś ciekawego.
  • Tesska powiedział(a):
    Jaki fajny wątek. 
    Tylko odkąd na świecie jest Mieszko nie widziałam żadnego odcinka żadnego serialu o filmie zupełnie nie wspominajac.
    Czemu nic nie ogladalas?
    @Ania D. - brawarystyczne i piękne są Dźwięki muzyki , ale to stare więc nie wiem jaka jakość odbioru
    Podziękowali 1Ania D.
  • Ostatnio oglądaliśmy "Przełęcz ocalonych" i "Światło między oceanami".
    Bardzo fajne filmy.
  • "Hidden figures" @Ania D. 
    na pewno możesz spokojnie obejrzeć.

Podziękowali 1Ania D.
  • @Tesska jak się urodził mój pierworodny to namiętnie przy karmieniach oglądałam dr Housa ;)
    Podziękowali 2wiesia E.milia
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.