Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaki film warto obejrzeć?

16869717374106

Komentarz

• Uuuuu... To rzeczywiście...
  • Niestety, zauwazylam, ze polskie tlumaczenia kreskowek sa czesto...dziwne. Tak, jakby tlumacz chcial byc nadprogramowo dowcipny, a jednoczesnie  koniecznie puscic oczko do doroslych jakims zartem 18+. Czasem wychodzi im to dobrze, a czasem zwyczajnie chamsko.
  • Gosia5 powiedział(a):
    Widziałam. Polecam.
  • "Sing" - fajny dla dzieci. Bardzo muzyczny. Przesłanie pozytywne. Nawet wątek wielodzietnej mamy jest. 

Miejscami bardzo dużo się dzieje i bym przedszkolakom nie puszczała, bo lubię jak dzieci nadążają za akcję, ale moje 7 i 10 na pewno niedługo obejrzą.
    Podziękowali 1mysikrolica
  • Nasi wlasnie po Singu, bardzo im sie podobalo. Przedszkolaki tez po, bo separatora nie mamy. Nie bylo sansacji typu niespokojny sen itp. 'Sysko mi sie tam podobalo' zeznaje teraz Maly. 
    Podziękowali 1Joannna
  • I po raz kolejny oglądaliśmy Robaczki z zaginionej doliny. Kto jeszcze nie widział, niech nadrobi :)
    Podziękowali 3Joannna Felicyta Basja
  • Czy ktos jeszcze widzial Chate i chcialby podziekic sie opinia, albo moze linkiem ?
    Bardzo jestem ciekawa filmu bo slyszalam 3 (!!!)Sprzczne opinie, a do iina nie m jak.
    SCzerze mowiac widzialam trailer ktorego poczatek mnie bardzo zaintrygowal , a reszta zniechecila. Watek z corka to scenariusz na swietny triller, ale nie o to chodzi... A reszta w zapowiedzi wygląda jak jakis Avatar...
    Nie jest jakis za prosty, za doalowny, za naiwny?

• Mnie się trailer z Uciekaj podoba. 
  • a "Geograf przepił globus" ?  :D :'(
    Podziękowali 1Coralgol
  • Ten film oglądałam też i polecam, "PRZEŁĘCZ OCALONYCH"
    Również polecam  http://www.filmweb.pl/film/Wielki+Mike.+The+Blind+Side-2009-394398 film też na faktach .

• Co myślicie o "Dzieciak rządzi", z trailera wynika że bobasy tworzą organizacje przeciw psom.
    Bardzo to aktualne w mojej okolicy wiele osob zamiast dziecka/wnuka ma pieski.

poszlabym z 7latkiem i 5 latką.
    Bylismy na "Sing" ja wiem akcja moze za wartka, ale co robić w zimowe wieczory.
    Dzieciom Sing się podobał.
  • Dziękuję za polecenie Mr. Church! Dziś będę go polecała mojej nastolatce.
  • edytowano maja 2017
    Ja polecam "Światlo miedzy oceanami". Przepiękny, przejmujący film. Plakalam momentami, jak bóbr. Bylismy z mezem w kinie. On rowniez byl poruszony filmem. Oboje zgodnie stwierdzilismy, ze ten film zasluguje na znacznie wyzsza punktacje na filmwebie, ma 7.2. My dajemy cos kolo dychy. Plus rewelacyjny i wspanialy w kazdym milimetrze Michael Fassbender - to juz moja opinia B) A ze jest b.podobny do mojego meza, to maz nie oponuje :)
    Podziękowali 1draconessa
  • Ha, Keanu :) Gdyby moj chlop wygladal jak Keanu:) Ale doceniam to, co mam :D
    Podziękowali 1Rejczel
  • Obejrzeliśmy Brooklyn! Dawno takiego ładnego filmu nie widziałam! Piękny :)
  • @ewaklara, moja siostra dziś była i powiedziała mi, że to bajka raczej dla starszych dzieci.
    Podziękowali 2Joannna ewaklara
  • edytowano maja 2017
    @Gosia5 a starsi to od jakiego wieku? Sama bym na to poszła:) 7latek nie jest starszy;)
  • @ewaklara, ja mam dzieci starsze 12 i 14, potem dopiero 8 i młodsze. Moja siostra była z 12,10 i 4. 4-latek nic nie skapował, jak 10-latka to nie wiem. Siostra powiedziała, że dla mojej 8-latki za trudny. Tzn może i się pośmieje, ale nie zajarzy, o co chodzi, a przesłanie ponoć niezłe.
    Podziękowali 1ewaklara
  • Obejrzałam Obce niebo i film mnie rozczarował, historia przedstawiona dość jednostronnie, ogólnie nie porywa. Może ktoś poleci jakieś dobre filmy z motywem socjalu w krajach skandynawskich? 
  • @Paprotka stary ale mnie niesamowicie zawsze urzeka Człowiek bez przeszłości. Oglądałam chyba z 50 razy i mogłabym jeszcze kilka.
    Podziękowali 1aga---p
  • O ja też człowieka bez przeszłości bardzo lubię i kilka razy oglądałam. Zawsze się uśmieje...
    Podziękowali 1mamababcia
  • Właśnie obejrzeliśmy Człowieka bez przeszłości. Super!
  • Zmartwychwstały - był dołączony do GN. Oglądaliśmy z synami.
    Podziękowali 1AgaMaria
  • @Odrobinka, @aga---p , @mamababcia , nie zmogłam tego Człowieka... Co jest w nim fajnego? Serio pytam, bo obejrzałam prawie połowę i nic. :(
  • No bo typowy skandynawski film. Gdzie słów pada niewiele, gesty oszczędne a wyraża wszystko co trzeba.
  • A czeskie filmy lubicie? Samotni np? I inne Petra Zelenki, smieszno-smutne?
  • @Gosia5, dialogi, i ta oszczędność nawet w mimice, sytuacyjnie chociażby - nie ma człowieka, bo nie ma dokumentów i od razu schematy myślowe się tworzą. I fakt, nie od początku jest porywający (ja zresztą początku nie widziałam).
    Podziękowali 1Gosia5
  • No nie nadaję się na skandynawskie filmy, choć 100-latka, który wyszedł z domu czy jakoś tam obejrzałam i nawet fajny był. Ale ja zepsuta holyłudem jestem ;)
    Podziękowali 1mamababcia
  • Stulatek to fantastyczna książka, film o wiele średniejszy, chyba nie da się w dwie godziny odtworzyć ciągu przyczynowo-skutkowego wszystkich jego podróży.
    Podziękowali 1Gosia5
  • Ja lubię takie dziwne filmy. Wtedy na wiele rzeczy zwracam uwagę, nie tylko na treść. 
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.