Niestety, zauwazylam, ze polskie tlumaczenia kreskowek sa czesto...dziwne. Tak, jakby tlumacz chcial byc nadprogramowo dowcipny, a jednoczesnie koniecznie puscic oczko do doroslych jakims zartem 18+. Czasem wychodzi im to dobrze, a czasem zwyczajnie chamsko.
Nasi wlasnie po Singu, bardzo im sie podobalo. Przedszkolaki tez po, bo separatora nie mamy. Nie bylo sansacji typu niespokojny sen itp. 'Sysko mi sie tam podobalo' zeznaje teraz Maly.
Czy ktos jeszcze widzial Chate i chcialby podziekic sie opinia, albo moze linkiem ? Bardzo jestem ciekawa filmu bo slyszalam 3 (!!!)Sprzczne opinie, a do iina nie m jak. SCzerze mowiac widzialam trailer ktorego poczatek mnie bardzo zaintrygowal , a reszta zniechecila. Watek z corka to scenariusz na swietny triller, ale nie o to chodzi... A reszta w zapowiedzi wygląda jak jakis Avatar... Nie jest jakis za prosty, za doalowny, za naiwny?
Co myślicie o "Dzieciak rządzi", z trailera wynika że bobasy tworzą organizacje przeciw psom. Bardzo to aktualne w mojej okolicy wiele osob zamiast dziecka/wnuka ma pieski.
poszlabym z 7latkiem i 5 latką. Bylismy na "Sing" ja wiem akcja moze za wartka, ale co robić w zimowe wieczory. Dzieciom Sing się podobał.
Ja polecam "Światlo miedzy oceanami". Przepiękny, przejmujący film. Plakalam momentami, jak bóbr. Bylismy z mezem w kinie. On rowniez byl poruszony filmem. Oboje zgodnie stwierdzilismy, ze ten film zasluguje na znacznie wyzsza punktacje na filmwebie, ma 7.2. My dajemy cos kolo dychy. Plus rewelacyjny i wspanialy w kazdym milimetrze Michael Fassbender - to juz moja opinia A ze jest b.podobny do mojego meza, to maz nie oponuje
@ewaklara, ja mam dzieci starsze 12 i 14, potem dopiero 8 i młodsze. Moja siostra była z 12,10 i 4. 4-latek nic nie skapował, jak 10-latka to nie wiem. Siostra powiedziała, że dla mojej 8-latki za trudny. Tzn może i się pośmieje, ale nie zajarzy, o co chodzi, a przesłanie ponoć niezłe.
Obejrzałam Obce niebo i film mnie rozczarował, historia przedstawiona dość jednostronnie, ogólnie nie porywa. Może ktoś poleci jakieś dobre filmy z motywem socjalu w krajach skandynawskich?
@Gosia5, dialogi, i ta oszczędność nawet w mimice, sytuacyjnie chociażby - nie ma człowieka, bo nie ma dokumentów i od razu schematy myślowe się tworzą. I fakt, nie od początku jest porywający (ja zresztą początku nie widziałam).
No nie nadaję się na skandynawskie filmy, choć 100-latka, który wyszedł z domu czy jakoś tam obejrzałam i nawet fajny był. Ale ja zepsuta holyłudem jestem
Stulatek to fantastyczna książka, film o wiele średniejszy, chyba nie da się w dwie godziny odtworzyć ciągu przyczynowo-skutkowego wszystkich jego podróży.
Komentarz
Miejscami bardzo dużo się dzieje i bym przedszkolakom nie puszczała, bo lubię jak dzieci nadążają za akcję, ale moje 7 i 10 na pewno niedługo obejrzą.
Bardzo jestem ciekawa filmu bo slyszalam 3 (!!!)Sprzczne opinie, a do iina nie m jak.
SCzerze mowiac widzialam trailer ktorego poczatek mnie bardzo zaintrygowal , a reszta zniechecila. Watek z corka to scenariusz na swietny triller, ale nie o to chodzi... A reszta w zapowiedzi wygląda jak jakis Avatar...
Nie jest jakis za prosty, za doalowny, za naiwny?
Również polecam http://www.filmweb.pl/film/Wielki+Mike.+The+Blind+Side-2009-394398 film też na faktach .
Bardzo to aktualne w mojej okolicy wiele osob zamiast dziecka/wnuka ma pieski.
poszlabym z 7latkiem i 5 latką.
Bylismy na "Sing" ja wiem akcja moze za wartka, ale co robić w zimowe wieczory.
Dzieciom Sing się podobał.