@Agnieszka5 Grozi owrzodzeniem, a owrzodzenie grozi perforacja, i innymi wielkimi nieprzyjemnosciami - jesli bys nic z tym nie robila. Na szczescie sa obecnie leki, i dieta odpowiednia ma znaczenie. Da sie z tym zyc:)
@beabea na szczęście nic z tych rzeczy.. Ale ten ból można porównać do eksplozji lasek dynamitu w całym mięśniu/mięśniach po prawej stronie koło lędźwi.. Taki niespodziewany - ostry, rozrywający, a ja wtedy widzę gwiazdy.
@Nika76 musisz mieć skierowanie do Poradni Rehabilitacyjnej lub Poradni Ortopedycznej (ale chyba nie każdy ortopeda zleca rodzaje i ilość zabiegów). Skierowanie takie może dać Ci lekarz NFZ np. rodzinny, chirurg teoretycznie też. @pustynny wiatr a pozostałe parametry krwi jakie są?
@pustynny_wiatr tak jest to możliwe. Znam opowieść o osobie, która miała Hgb 4 i beztrosko wybierała się na wakacje, kiedy zadzwonili do niej z przychodni informując o wyniku.
A naszej A. nie dali krwi, bo trzeba ciąć koszty. Mąż chciał iść do rzecznika odpowiedzialności zawodowej, ale sama zainteresowana nie chciała się pałować.
6-latka w nocy nie mogła spać z bólu ucha. Poza tym zero innych objawów. Podałam nurofen i ciepłą tetrę przyłożyłam do ucha. Dziś nie ma bólu. Jedynie słyszę, że ma lekko zapchany nos. Czy trzeba iść z tym do lekarza? Czy mimo tego, że objawów nie ma, może tam się coś dziać?
Jeśli nie będzie się skarżyć na ból, goraczkowac i nie ma wycieku, nie musisz. Sugreowalabym krople do nosa do tej dziurki nosa, po której stronie boli a po zakropleniu położyć ją na kilka minut na ten bok,żeby udroznic trabkę Eustachiusza, oraz nurofen jeszcze z jedną dobę,żeby się ewentualny wysięk w uchu nie gromadził.
@MartynaN - raczej tak, bo młody sam mi zgłosił w dwa tygodnie później po tej sytuacji, że gorzej słyszy - pojechaliśmy na badanie i potwierdziło ubytek.
@wiesia, nie zastrzelaj sie! przetrzymacie! u mnie chlopcy tez chorowali zeszla zime, chyba w grudniu zaczeli, potem styczen i marzec chyba. 3 rzuty raz za razem. jest ciezko, dasz rade! w tym toku tylko troche katary mieli. byle do wiosny, w przyszlym roku bedzie lepiej.
@MonikaN... był u internisty... dostał antybola - ani panu pomoże, ani zaszkodzi usłyszał. Płuca czyste. Jakoś wytrzymamy... rozumisz, nie wiem czy moje wysiłki coś dają. A kontrolnie nie mamy jak logistycznie się ruszyć do lekarza. Dodam, takiego, żeby nas czym gorszym nie zaraził. W przychodni wiejskiej - chorzy, przyjmowani z dziećmi zdrowymi itd.
o to mialam napisac. tnijcie jak sie zbiera ropa w szczelinie migdalow, to nie ma na co czekac. dziecku wycinaja rano, a na drugi dzien wychodzi. a byl juz w szpitalu? jak sie boi syfu i pobytu? skad wie, ze tam syf?
Komentarz
na szczęście nic z tych rzeczy..
Ale ten ból można porównać do eksplozji lasek dynamitu w całym mięśniu/mięśniach po prawej stronie koło lędźwi..
Taki niespodziewany - ostry, rozrywający, a ja wtedy widzę gwiazdy.
jak i gdzie zacząć zalatwiac jakies ewentualne zabiegi rehabilitacyjne?
Mam skierowanie do chirurga. Tam?
@pustynny wiatr a pozostałe parametry krwi jakie są?
aż któregoś poranka zemdlałam
zrobiłam wyniki i hrmoglobina 7
pewnie czułam się żle, ale ja zadaniowa jestem więc nie zauważyłam ,ze muszę się soba zająć
No to jeszcze: jak często należy monitorować krew/hemoglobinę przy anemii i jakie parametry szczególnie sprawdzać?
nie lekceważ tego wyniku !
Ponowię pytanie o to, kiedy najszybciej można oczekiwać jakiejś poprawy i wykonać badanie, żeby sprawdzić czy nastąpiła?
E. Napisałam niezrozumiale
Nigdy tego nie przerabiałam, więctemat mi obcy;)
ja tam bym jednak pokazała laryngologowi.
Mój najstarszy syn miał ból ucha tylko raz w życiu, też podałam coś przeciwbólowo-przeciwzapalnego. Ból minął. Ale młody ma na to ucho niedosłuch
Jeśli chcesz komuś dla spokojności pokazać to wystarczy zwykły rodzinny lub pediatra z otoskopem.
Najpierw Zosia, potem Ania, Mąż ma małe krwioplucie, ja już katar i gardło...
Lekarze nie chcą naszych dzieci odwiedzić. Z byle czym nie chcę do nich jeździć.
Polecicie jakiś stetoskop z allegro?
przetrzymacie!
u mnie chlopcy tez chorowali zeszla zime, chyba w grudniu zaczeli, potem styczen i marzec chyba. 3 rzuty raz za razem.
jest ciezko, dasz rade!
w tym toku tylko troche katary mieli.
byle do wiosny, w przyszlym roku bedzie lepiej.
ale Twoj maz? krwioplucie?
Jakoś wytrzymamy... rozumisz, nie wiem czy moje wysiłki coś dają. A kontrolnie nie mamy jak logistycznie się ruszyć do lekarza. Dodam, takiego, żeby nas czym gorszym nie zaraził. W przychodni wiejskiej - chorzy, przyjmowani z dziećmi zdrowymi itd.
tnijcie
jak sie zbiera ropa w szczelinie migdalow, to nie ma na co czekac.
dziecku wycinaja rano, a na drugi dzien wychodzi.
a byl juz w szpitalu?
jak sie boi syfu i pobytu?
skad wie, ze tam syf?
a Ty nie mozesz z Nim tam byc?
przerabialam to kilka miesiecy.
po wycieciu obu bocznych, wielka, wielka ulga.
przestalam chorowac.