@Agnicha nie wiem, nie robilam jej rtg, do tej pory wszystkie jedynki i dolne dwojki wyrosly. Moze jednak warto sprawdzic u dentysty? W rodzinie mojego taty byl przypadek braku zawiazka zeba.
Czy crp może być 3,67 czyli w normie przy objawach anginy? Nawet wydzielina pobierana do wymazu z gardła była obrzydliwie ropna. Córka codziennie czuje się gorzej, ma wymioty nawet i straszny ból gardła, taki antenowy. Jest codziennie coraz bardziej osłabiona, a tutaj crp takie niskie.
Czy crp może być 3,67 czyli w normie przy objawach anginy? Nawet wydzielina pobierana do wymazu z gardła była obrzydliwie ropna. Córka codziennie czuje się gorzej, ma wymioty nawet i straszny ból gardła, taki antenowy. Jest codziennie coraz bardziej osłabiona, a tutaj crp takie niskie.
A morfologia jaka? Leukocytoza,rozmaz? Może błąd laboratoryjny? Trudno powiedzieć. Raczej przy infekci bakteryjnej powinno wyjść wysokie. Jak wymaz pobrany to potwierdzi anginę ropną jeśli jest.
No właśnie morfologia idealna, monocyty lekko podwyższone w rozmazie, OB w normie. Gardło całe w ropie i do tego dziewczyna prawie nam leci przez ręce. Po pierwszej dawce antybiotyku nieznaczna poprawa. Lekarz też się dziwi. Ale ja też mam zawsze idealne wyniki, u mnie nawet w gorączce reumatycznej tylko ASO było podwyższone, OB i CRP w normie. Może to ASO jej zrobić?
Mam ostatnio problemy natury ginekologicznej , mój lekarz podejrzewa zespół Ashermana, diagnostykę będę miała w październiku na NFZ . Może ktoś słyszał o dobrym ginekologu ,klinice zajmującej się takimi sprawami, nie jestem przekonana do naszego szpitala. Może @Katarzyna ?
Trzeba zrobić diagnostykę. Nie podejmuję się doradzać, czy Twój szpital zrobi to dobrze, czy nie. Mam pod tym względem zaufanie do szpitala na Żelaznej w Warszawie, ale to nie znaczy, że w innych miejscach nie zrobią tego dobrze.
Czy dziecko może mieć hemoroidy? Syn 10 lat skarży się, że go tam boli, nic zaczerwienionego tam nie widzę jedynie takie jakby zgrubienie w kolorze skóry z jednej strony.
Wczoraj poskarżył się raz w ciągu dnia, dziś po wypróżnieniu drugi raz poza tym się nie skarżył.
Posmarowałam wazelin. Zaparć nie ma, choć długo w kibelku przesiaduje bo czyta i się bawi, gonimy ale różnie bywa
Co mogę zrobić? Może czyś ziołowym posmarować i poobserwowac?
Czym może byś spowodowany ból w okolicy spojenia lonowego? Zaczęło mnie boleć jeszcze w trakcie ciąży, ale uznałam że to bol towarzyszący rozciąganiu się tam tego i owego wraz ze wzrostem dziecka. Po ciąży uznałam, że wszytsko musi wrócić do swoich normalnych rozmiarów i ból z czasem minie. Minęły cztery miesiące od porodu a ból jak był tak jest. Tzn to jest tak, że jak chodzę to nie boli, ale wystarczy, że się np położę i ból się pojawia gdy chce wstac lub zmienić pozycje. Dlatego najgorzej jest w nocy. W ciągu dnia dopoki jestem w ruchu wszytsko jest ok. Dodatkowo boli mnie też kość ogonowaa ogonowa, tak że czasem nawet nie mogę siedzieć. Nie wiem czy jedno ma związek z drugim.
Mialam coś podobnego ale minęło. Nie zaszkodzi iść do lekarza.
Od jakichs 2 msc robia mi sie pod pachami krosty, czerwone z ropnym czubkiem. Zaczelo sie pod biustem, ale tam sie wyleczylo (dezynfekowalam) dosc szybko. Potem pojawily sie pod pachami. Robi sie kilka, wysychaja czubki, znikaja krosty i pojawiaja sie nowe. Dezynfekowalam, zmienilam sztyft pod pachy, bo sie balam, ze tamten zakazony, popralam wszystko, a to wraca. Lato jest, a to boli i wyglada niefajnie. Co z tym zrobic?
Jak jeden malentas wstał dIs po drzemce taki niewyraźny i ze stanem podgorączkowym ok . 37,3 to może być w związku ze spaleniem nad jeziorem czy węszyć zum pojeziorny czy co :-(
Ale to jest niska temperatura. 37,6 teraz . JesCze obawiam się ze trzydniówka bo to ostatni który nie miał. A myślałam ze ju po ospie to spokój a oni między osobami te trzydniówka mieli. Je i bawi się ale tuż leży czasem z ta temperatura
@MAFJa u mnie przy udarze charakterystyczny był brak pocenia się - zepsuła się termoregulacja.
Taki tip w razie wyższej temperatury - poczytałam net i piszą by raczej nie podawać śr. przeciwgorączkowych (tylko chłodzić się chłodną kąpielą, okładami) - chodzi o to że jednym z możliwych konsekwencji udaru jest uszkodzenie wątroby (i nerek) i branie prochów mogłoby pogłębić.
Moze ktoś poradzi... Dziewczyna w ciąży uczulenie na dłoniach tylko zaczęło się od płynu ludwik . Teraz w ciąży i niedoleczone ciągle wraca. Mam zdjęcie.
Moze ktoś poradzi... Dziewczyna w ciąży uczulenie na dłoniach tylko zaczęło się od płynu ludwik .h Teraz w ciąży i niedoleczone ciągle wraca. Mam zdjęcie.
Na pewno odciąć ja od plynu Rękawice i nie lateksowe Albo grube albo niebieskie (zaraz podam nazwę) Wapno lub ewentualnie jakiś Clemastin ale wapno najpierw
Kochane co na obrzęk po ugryzieniu? Komary albo meszki? Szyja opuchnięta, z trzy bąble rozlało się w jeden duży. Podałam profilaktycznie lek antyalergiczny. Jak jeszcze pomóc, czym potraktować w warunkach urlopowych?
Komentarz
W rodzinie mojego taty byl przypadek braku zawiazka zeba.
Może błąd laboratoryjny? Trudno powiedzieć.
Raczej przy infekci bakteryjnej powinno wyjść wysokie.
Jak wymaz pobrany to potwierdzi anginę ropną jeśli jest.
Może @Katarzyna ?
ale napiszę- tak,na czczo.
Nie zaszkodzi iść do lekarza.
Co z tym zrobic?
Dziewczyna w ciąży uczulenie na dłoniach tylko zaczęło się od płynu ludwik .
Teraz w ciąży i niedoleczone ciągle wraca.
Mam zdjęcie.
Bez efektu