Ból stawów/konczyn u prawie 10 latka. Kostka, kolano, łokieć. Różne stawy różne miejsca. Od jakichś 2 tyg może krócej. Co z tym robić, ew jakie badania?
@Aneczka08 mojego syna przy bólu kolana to tak naprawdę była kwestia stanu zapalnego w biodrach, tylko dziecko odczuwa to jako ból w kolanach. Ból był tak silny, że nie mógł chodzić. Od razu było usg i rentgen plus badania krwi. Było podejrzenie choroby Perthesa wtedy pojechaliśmy do Łodzi do prof. Marka Syndera, który na szczęście ją wykluczył. Wspomniał, że zwłaszcza chłopcy często po przebytych różnych infekcjach mają probelemy ze stanem zap. w biodrach i żeby dopóki będzie tak się działo u syna to jakby zawczasu przy infekcji dawac syrop przeciezapalny, żeby właśnie nie schodziło na nogi. U Was są nie tylko nogi więc sprawa może być inna, w każdym razie jeżeli masz możliwość to polecam wizytę u profesora.
Wie ktoś może co może oznaczać Krostka z czerwoną obramowką? Dziecko czuje się dobrze, nie ma innych objawów, ukąszenie jak od komara, ale z widoczną obramówką, nie umiem wkleić zdjęcia z telefonu... ps żadnego kleszcza nie widziałam...
Fa pęka za uchem. Ma czerwone i luszcAce się. To scheda jakaś po tacie i stryju jak podejrzewam cały jej 'azs', alergie itp. Oni nie leczą.. w wakacje jak zwykle pofolgowała z lekami alergicznym.. ale to ucho pęka od kwietnia.. pofolgowalismy także z mlekiem. Diety bezmlecznej nigdy nie stosowaliśmy ale w wakacje mleko w czystej postaci do płatków je.. nie za dużo. Macie doświadczenie co by trzeba odstawić?
U nas tak pęka uszko u alergika, przy mleku niestety. Ale to już nic w porownaniu do problemów skórnych jakie wcześniej go męczyły. Ale może to pękanie z innego powodu? U nas na pewno związane z alergią
A ma alergię na białko mleka czy nietolerancję laktozy . Przy tym pierwszy dieta bezmleczna całkowicie, trzeba czytać etykiety żeby nie było np serwatki itp.
Mafja cale mleko, chodzi o bialka. Bezlaktozowe wtedy tez uczulają. Ale w biedrze masz teraz lodow bezmlecznych do wyboru do koloru ;)jakies veganskie ostatnio mają, pyszne-nawet smak waniliowy i orzechowy! Te uszy pekajace to charakterystyczne przy alergii na mleku, ktora niekoniecznje wyjdzie Ci w testach. Nam nie wyszla a ewidentnie ma. Maslo,mleko, sery,jogurty out.
Ja jajecznice smaze na klarowanym i u nas przechodzi klarowane. Do ciast tez dodaje jak potrzebne maslo.
Komentarz
U Was są nie tylko nogi więc sprawa może być inna, w każdym razie jeżeli masz możliwość to polecam wizytę u profesora.
https://www.znanylekarz.pl/marek-synder-2/ortopeda/lodz
Te uszy pekajace to charakterystyczne przy alergii na mleku, ktora niekoniecznje wyjdzie Ci w testach. Nam nie wyszla a ewidentnie ma.
Maslo,mleko, sery,jogurty out.
Ja jajecznice smaze na klarowanym i u nas przechodzi klarowane. Do ciast tez dodaje jak potrzebne maslo.
Tak pokrzywkowo to wyglada. Moja corke pokrzywka nie swedziala, po Xyzalu schodzila.