@Aneczka08 zadzwoniłam do naszego lekarza i podobnie do Ciebie poradził hydrocortison. Wróciliśmy dzisiaj z urlopu i posmarowałam. Jest lepiej, chociaż nie idealnie. Chłodzimy, już go nie boli.
A u nas trzydniówka . chyba. Dziwne te trzydniówki maja w odstępach takich jak ospa a nawet większych: jak Stefan miał ospę to jonatan trzydniowke, jak benio ospę to Stefan trzydniowke, jak jonatan skończył ospę to benio ma trzydniowke. Trzydniówka w wydaniu jonatana i wyglada na to ze benia podobnie wyglada złe. Czuja się dużo gorzej ni przy ospie, dwa dni lekkiej temperatury po południu i wieczorem, potem 3wysoko cała dobę bladzi, nie chcą jeść i leca przez rece(nie cały czas ale głównie).. potem wysypka rozlana ledwo dostrzegalna na 6-7- dzień..
Co to moze byc? Pojawiły sie nie wiem skąd kilka godzin temu.. Nie kojarze, zebym sie czyms poparzyła czy cos mnie ukąsiło. Totalna zagadka. Nie boli. Nie swędzi. Przekłuć?
Moja 8 miesięczna córka ma na czole pod skórą taki guzek. Na skórze w tym miejscu ma zaczerwienienie (lekko sine). Ma to od około 2 miesięcy. Wpierw wyczuwałam to jako kuleczkę a teraz jakby zjajowaciało (od paru dni tal mi się wydaje). Byłam u rodzinnej. Ta wysłała do dermatologa ale tam taaaakie kolejki
Ktoś ma pomysł co to może być? Może @Katarzyna mogę prosić?
@awia - nie mam pomysłu. Jeśli rzecz Cię niepokoi, to należy pokazać dermatologowi. Jak kolejki wielomiesięczne, to może warto rozważyć wizytę prywatną.
@awia moja córeczka miała na łuku brwiowym torbiel skórzastą, wycięli jej. Rusza się to czy przyrośnięte? Dermatolog obejrzy, najlepiej chirurg dermatolog.
@awia ja nie lekarz, ale mówili że te "przesuwne" są mniej groźne ogólnie, po usg wiecej wiadomo.. Weronika miała w krótkiej narkozie, przecieli, wyjęli , zaszyli, szybko.
@Agnicha. Ja leczyłam Helicobactera sama sobie bo mi w gastroskopii wyszed/l a nie chciałam brać antybiotyków i inhibitorów bo karmiłam). Teraz niby ok. Z tego co pamiętam kupiłam sobie miód manuka (550 chyba- w każdym razie o najwyższej liczbie- drogi był bo coś 360 zł dałam wtedy za słoik na miesiąc starczył, 3 razy dziennie po łyżeczce ssałam) plus lukrecje DGL przez 3 mies. do ssania i inne zioła piłam typu rumianek, imbir. Teraz nie mam tej bakterii.
Ból stawów/konczyn u prawie 10 latka. Kostka, kolano, łokieć. Różne stawy różne miejsca. Od jakichś 2 tyg może krócej. Co z tym robić, ew jakie badania?
hmm @MonikaN dość optymistycznie! Ja wciąż k.p. no bez piersi nie uśpię tak mi te leki nie po drodze... Ale na 100% nie jestem w ciąży, to najlepszy czas na wyrwanie tych zębów (pomijając że lato to zły czas bo gorąco... puchnie się itd.) Górne wyszły u mnie bez ceregieli. Dolne to podobno większy "zgryz", dlatego męczę temat... Skoro antybiotyk to najchętniej 2 na raz bym dała sobie wyrwać... Ale pewnie bredze bo to większy zabieg.
@wiesia, u mnie dół bez antybiotyku, ale zabiegowo poważniejszy. Wycinal mi chirurg szczekowy te żeby spod kości, brrrrr. Nie dało się dwóch na raz. Za to dobrze sie goily, bolało, ale to wiadoma sprawa. A ten ostatni takie zwykłe wyrwanie, ale właśnie przy ciepłej pogodzie, papral się, bolało i dostałam leki po tygodniu od wyrwanie.
Komentarz
Nie kojarze, zebym sie czyms poparzyła czy cos mnie ukąsiło.
Totalna zagadka.
Nie boli. Nie swędzi.
Przekłuć?
Chodzi o konsultacje dziecka, ktore na stale mieszka za granica.
Może komuś się udało bez antybola?
Górne wyszły u mnie bez ceregieli. Dolne to podobno większy "zgryz", dlatego męczę temat... Skoro antybiotyk to najchętniej 2 na raz bym dała sobie wyrwać... Ale pewnie bredze bo to większy zabieg.
Nie dało się dwóch na raz.
Za to dobrze sie goily, bolało, ale to wiadoma sprawa.
A ten ostatni takie zwykłe wyrwanie, ale właśnie przy ciepłej pogodzie, papral się, bolało i dostałam leki po tygodniu od wyrwanie.