Przeszlo mu wtedy po nocy, bylo duzo lepiej. Ale bede sie stresowala troche, na oboz jutro jedzie a widac ze go szybko lapie, teraz po 2 dniach na sloncu dostal, a nie było gigantycznych upałów pow 30st...
Drodzy forumowicze, co zrobić ze skręcona kostką... mojemu mężowi się przytrafiło wczoraj... w szpitalu stwierdzili „grade1”- wiec lekko... nakładamy lód, dostał usztywniacz i kule ze szpitala, zalecili chodzenie, dodatkowo robię okłady z octu jabłkowego ( domowego ) , rozcieńczonego z woda. Sprawa o tyle skomplikowana, ze w piątek „ jedziemy” do Polski( 2000km. ), mamy zamiar pojawić się na OAZIE 1 w Olsztynie, a turaj takie coś się przytrafiło.. ( zły bardzo nie chce żebyśmy tam dotarli- tak to odbieram). Moje pytanie jest: co można zrobić żeby przyspieszyć rechabilitacje, żeby na piątek mógł prowadzić samochód( nie dam rady sama prowadzić tyle godzin...) proszę o porady.
Czy wysypka TYLKO w miejscu szczepienia moze byc od szczepionki? Corka alergiczka, ale wysypki nigdy nie miala po zadnym szczepieniu. Jednak uczulenie pokarmowe nie ograniczalo sie nigdy do tak malego obszaru.
Mam 2 miesiaczke po porodzie . (5 miesiecy temu) była bardzo obfita przez 4 dni teraz ma 5 dzień plamien .W sumie to 10 dni zaczynam się martwić czy to stabilizuja się hormony i to normalne. Ciągle intensywnie karmię. Czy jednak cos jest nie tak .ile jeszcze czekać kiedy iść do lekarza?.proszę o odpowiedź . @Katarzyna moze ty coś poradzisz.
@gigi - jak się krew nie leje, to bym poobserwowała tymczasem - nie wygląda to na zagrażające życiu. Chyba, że bardzo Cię to niepokoi, to umów się na wizytę do gina. Zrobi USG i zobaczy, czy jest jakaś widoczna przyczyna takiego przedłużającego się plamienia.
Dzięki Katarzyno nie jest to obfite nic mnie też nie boli. Pocieszam się że to hormony może. ty Weroniko chyba też masz maluszka z tego co pamiętam . Dziwi mnie to bo nigdy tak nie miałam A poprzednia miesiączka była normalna
Musialam pilnie zlapac mocz dzis 1,5 roczniakowi.. trzymalam go ww umywalce 20min i nic..po czym pobiegl do pokoju i zsikal sie na podloge od razu tak mi zalezalo zeby dzis ten mocz zawiezc, buuuuu
Annabe wiem co czujesz.. To były moje najgorsze momenty na prawdę siedzenie nad mała Tosia z kubkiem półtorej godziny nieraz. Albo przeciekajace osrane woreczki. Ostatnio półtora rocznika trzymałam w wannie, latalam za nim w pokoju a po bitej godzinie żesral się na środek dywanu.. Potem płacząc zrobił siku i złapalam a brat dobral się do zakrętki od pojemnika. Na szczęście wyszło miarodajnie. A myślałam że z chłopcami łatwiej...
Co to moze byc, ze po wypiciu kawy okropnie sie poce przez jakis czas? Cisnienie i cukier sa wtedy ok, a kawe pije pol na pol z zimna woda, wiec nie od wrzatku.
Nie wiem co to, ale ja też tak mam po kawie. I wiem, że nie tylko ja. Ponoć na początku kawa podnosi ciśnienie. U mnie niezależne od stanu blogoslawionego bądź jego braku.
@olgal myslisz ze moge uzyc pojemniczka na mocz, ktory dzis otworzylam, ale nie zostal uzyty bo nie udalo mi sie zlapac maluchowi siku? Zakrecilam go z powrotem. Mozna w tym badanie ogólne czy wyjdzie zle?
Ja nie olgal ani lekarz ale po swoich doświadczeniach myślę że spoko. Ew. Można umyć.. Mi rodzice dziś kupili pojemnik w czasie ulewy i powiesił w woreczku na bramce... Też zamierzam użyć :-) jutro rano
@olgal myslisz ze moge uzyc pojemniczka na mocz, ktory dzis otworzylam, ale nie zostal uzyty bo nie udalo mi sie zlapac maluchowi siku? Zakrecilam go z powrotem. Mozna w tym badanie ogólne czy wyjdzie zle?
Ja bym nie użyła ponownie dla swojego dziecka takiego brudnego kubka w kolejnej dobie. Ale ja mam skrzywienie zawodowe po oglądaniu mikrobów i całego tego dziadostwa pod mikroskopem Jak potem by coś wyszło-jakieś mnostwo bakterii-to bym nie była pewna z czego to tak naprawdę się to namnożyło.
Kubeczki kupuję zawsze hurtowo 10-20 sztuk bo mam dwie dziewczynki z nawracajacym zum-em więc nawet się nie zastanawiam tylko otwieram inny jak trzeba. Grosze to kosztuje.
Nie mialam drugiego wlasnie a wczoraj ciezko mi bylo zto dDzieciakami do apteki.
Zobacze. Najwyzej powtorze.. Z powietrza tez moga bakterie wejsc do kubka? Ja go ww reku caly czas trzymalam wczoraj i po prostu otwarty byl a potem zamknelam.
U nas zawsze w apteczce domowej staly sloiczki nadajace sie do moczu. Najgorsze bylo rano, jak siku juz bylo na wylocie i trzeba bylo czekac, az woda sie zagotuje w czajniku do wyparzenia.
Co polecicie na zapalenie gardła w ciąży? Mam chrypke, boli mnie gardło i kaszle tak jakbym miała wypluc płuca. Soda oczyszczona, woda utleniona? @MAFJa , chyba pisałaś kiedyś o jakichś ziolach? Bez czarny?
Czarny bez gorący na pewno może pomóc ale jeśli to gardło samo a nie niżej to u nas lepiej propolis w roztworze spirytusowym.. Do płukania z szałwia parę kropel, rozdrobniony z miodem łyżeczka albo w psikaczu bezposrednio
Komentarz
Ale bede sie stresowala troche, na oboz jutro jedzie a widac ze go szybko lapie, teraz po 2 dniach na sloncu dostal, a nie było gigantycznych upałów pow 30st...
Co polecacie?
Jakie badania zrobic?
Corka alergiczka, ale wysypki nigdy nie miala po zadnym szczepieniu.
Jednak uczulenie pokarmowe nie ograniczalo sie nigdy do tak malego obszaru.
5 dzień plamien .W sumie to 10 dni zaczynam się martwić czy to stabilizuja się hormony i to normalne. Ciągle intensywnie karmię. Czy jednak cos jest nie tak .ile jeszcze czekać kiedy iść do lekarza?.proszę o odpowiedź . @Katarzyna moze ty coś poradzisz.
Pocieszam się że to hormony może. ty Weroniko chyba też masz maluszka z tego co pamiętam . Dziwi mnie to bo nigdy tak nie miałam A poprzednia miesiączka była normalna
Ale ja mam skrzywienie zawodowe po oglądaniu mikrobów i całego tego dziadostwa pod mikroskopem
Jak potem by coś wyszło-jakieś mnostwo bakterii-to bym nie była pewna z czego to tak naprawdę się to namnożyło.
Zobacze. Najwyzej powtorze..
Z powietrza tez moga bakterie wejsc do kubka? Ja go ww reku caly czas trzymalam wczoraj i po prostu otwarty byl a potem zamknelam.