dziewczyny gdzie się podział vigantol z aptek? znaczy się dlaczego to nie ma? @ola_g wiesz coś może na ten temat? kurczę wit D nam się skończyła i muszę zakupić coś innego niż vigantol - jak sprawdzić w gąszczu tych wszystkich suplementów które to lek i warto to zamawiać?
ponoć zmienił się właściciel i jest przerwa w dostawach. też bym chciała wiedzieć co kupić zamiast sensownego. I w kroplach dla najmłodszego i strszego co nie łyka, dla reszty moga być tabletki takie 500-1000 w jednej
Dla starszych kupuje tabletkach vigantoletten 1000 - ale jest na rynku w aptekach i 2000 tyle niewiem właśnie czy to.jest lek czy suplement. Dla najmłodszych baza leków pokazuje w kroplach juvit D ale też niewiem czy to lek czy suplement.
Vigantoletten 1000 to lek a 2000 suplement. Też ostatnio kupowałam starszym. I w aptece polecali zdecydowanie lek. Moim problemem jest, ze zapominam codziennie podawać. Dzieci też nie pamiętają.
hmm z recepta będzie problem bo rzadko chadzamy do lekarza. spróbujemy towarzystwu młodszemu zapodawac rozdrobnione w jedzeniu vigantoletten 1000, tudzież w jakimś płynie.
hmm z recepta będzie problem bo rzadko chadzamy do lekarza. spróbujemy towarzystwu młodszemu zapodawac rozdrobnione w jedzeniu vigantoletten 1000, tudzież w jakimś płynie.
@uJa mój najmłodszy ma 10 miesięcy ale ładnie je. mogę mu vigantoletten rozdrabniac na łyżeczce i podawać np z kaszą jaglaną zmiksowana. reszta rozgryza tabletki i polykaja.
@uJa mój najmłodszy ma 10 miesięcy ale ładnie je. mogę mu vigantoletten rozdrabniac na łyżeczce i podawać np z kaszą jaglaną zmiksowana. reszta rozgryza tabletki i polykaja.
A to maluch;) jakoś go przegapiłam myślałam że starsze trochę;) to takiemu maleństwu wiadomo że lepiej krople.
Moje na szczęście już wszystkie łykają i to z ogromną pasją i zaangażowaniem
Komentarz
kurczę wit D nam się skończyła i muszę zakupić coś innego niż vigantol - jak sprawdzić w gąszczu tych wszystkich suplementów które to lek i warto to zamawiać?
I w aptece polecali zdecydowanie lek.
Moim problemem jest, ze zapominam codziennie podawać. Dzieci też nie pamiętają.
Na receptę jest Juvit D3 i Devicap.
https://apteline.pl/vitaminum-a-d3-medana-20-000-j-m-10-000-j-m-ml-plyn-doustny-10-ml
Moje na szczęście już wszystkie łykają i to z ogromną pasją i zaangażowaniem