Ja w ciąży z trojaczkami na koniec miałam biegunkę po wszystkich suplementach minerałach i innych.. po enterolu bulgocze - np przy ostatnich bólach brzucha , ale żeby po dicoflorze to nie pamietam.. miałam monural w ostatniej ciąży tez i raczej bez skutków ubocznych
W związku z niskim wzrostem moich dzieci odwiedziliśmy endykrynologa. Polecona tu na tereny 3miesjkie dr Bautembach-Minkowska - rewelacja.
Na początek mamy skierowanie na diagnostykę celiakii:
- p/ciała p. transglutaminazie tkankowej (anty-tGT) - w kl. IgA met. ELISA - Immunoglobulin IgA
I tu tam wątpilowości, czy to nie jest za mało? Kłujemy 5l dziecko, daleko mamy do laba, więc jeśli jest sens więcej przebadać i trochę więcej zapłacić (+100-300pln?) to raczej dla nas warto (czas, opieka do dzieci).
Laboratorium musi być jakieś pewne (przy uczelni?), czy wystarczy "normalne"?
Nie powoduje ale pewnie wartoby było zwrócić bo ona się odkłada .. podobno. Ja do końca nigdy nie wierzyłam w te rewelacje bo nasze babki co korzuszekj z pleśni zbierały i używały zawartość słoika normalnie dożyły sędziwego wieku w zdrowiu.. moja np. Za to nie jadła mięsa ostatnich 30 lat :-)
A moja babcia i dziadek dożyli ponad 90 lat pijąc dużo mleka, jedząc dużo czerwonego mięsa z tą spalenizną , dziadek zmarł w wypadku, babcia że starości, na nic konkretnego.
Mój dziadek żyje, ma się nieźle, wiek 92- 94 lata, sam dokładnie nie wie, bo metryk ma kilka Jest to chodzące zaprzeczenie higienicznego trybu życia. Jadł głównie tłuste mięso, popijal czymś mocnym%%. Warzyw praktycznie nie tykal. Lubił imprezy do białego rana. Samochodem jeździł nawet że śmieciami, oprócz zbierania grzybów innych sportów nie uprawiał
Nie mogę się dodzwonić do lekarki.Dziecko 6 miesięcy bardzo brzydko kaszle.Inchaluje sól fizjologiczna .nebudose. popołudniu dałam berodual 10 kropli plus sól.Właśnie ma stan podgorączkowy .oklepuje.do lekarza jutro późnym popołudniem. Jak przetrwać żeby nie było gorzej
Moja lekarka często daje berodual. Nebbud .itp.starsi jak mieli ok roku to ich inhalowałam.Maluch kaszle dość mokro i słyszę że jest mega zaflegmiony.Do lekarki najwcześniej jutro popołudniu dziś nie mogłam się dodzwonić
Berodual nasza fa dostawała jak miała 4 miesiace. 8kropel. Nie lubię nebulizacji, ale takiego malucha to ciężko czym innym. Choć jak się znam to pewnie bym próbowała czarny bez
@asiao, a bardzo boli? Od dawna? Jeśli mocno i utrudnia chodzenie, poszłabym do lekarza, może zleci rtg. A może to mięśnie bolą? Nie zaszkodzi suplementować magnez.
Od godziny ale rozpacza Ale to ten typ dziecka który często cierpi i czasem nie wiem czy cierpi bo na prawdę jej coś dolega czy cierpi na cierpienie. Posmarowalam ja mascia na bóle mięśni i powiedziałam że zadziała jak usnie. I poszła spać Na szczęście mam niedługo wizytę z nią u ortopedy to sprawdzimy.
Też pomyślałam o bólach wzrostowych ale sama nie wiem Dziś miała wf i może sobie coś naciągnęła No ale żeby tak rozpaczać.. Nie umiem.jeszcze odróżnić czy coś poważnego czy ekspresja.
taa u mnie jeden raz miał rtg dłoni, czekał na izbie, tatuś kupił mu czekoladę do picia i potem kilka raz jak gdzieś się uderzył to twierdził, że musi na RTG jechać tak mu się podobało;-_)
Do kogo udać się z niegojaca się raną? Parę lat temu mąż kładł podłogę, troche kleju dostało mu się pod paznokieć na dłoni, i od tego czasu regularnie mu tam pęka skóra,gleboko. Nawilżanie itd. nie pomaga
Komentarz
- Immunoglobulin IgA
Nie mogę się dodzwonić do lekarki.Dziecko 6 miesięcy bardzo brzydko kaszle.Inchaluje sól fizjologiczna .nebudose. popołudniu dałam berodual 10 kropli plus sól.Właśnie ma stan podgorączkowy .oklepuje.do lekarza jutro późnym popołudniem. Jak przetrwać żeby nie było gorzej
Nie uderzyła się.
Ale to ten typ dziecka który często cierpi i czasem nie wiem czy cierpi bo na prawdę jej coś dolega czy cierpi na cierpienie.
Posmarowalam ja mascia na bóle mięśni i powiedziałam że zadziała jak usnie. I poszła spać
Na szczęście mam niedługo wizytę z nią u ortopedy to sprawdzimy.
Dziś miała wf i może sobie coś naciągnęła
No ale żeby tak rozpaczać..
Nie umiem.jeszcze odróżnić czy coś poważnego czy ekspresja.