@Hanq u nas były drgawki takie z bezdechem, wywróconymi oczami, utratą przytomności, zasinieniem. Teraz dużo kosztuje mnie wytrwanie bez leku, gdy temperatura jest do 38,5 stopni. Powyżej to już nie na moje nerwy.
@In Spe to współczuję takich przeżyć. Diagnozowaliscie coś dalej u neurologa? Bo to jednak nie jest typowe zachowanie przy gorączce tylko coś z układem nerwowym. Jakby u mnie coś takiego się przydarzylo pewnie też bym się wystrachala, choć ja do chorób dzieci podchodze z dużym spokojem i działam zadaniowo. Gorzej z moim mężem bo on za każdym razem by na pogotowie jechał czy do lekarza. Natomiast wizja dwóch operacji nogi u najstarszej za 2-3 lata mnie przeraża i czekam na cud, że może nie trzeba będzie.
Ile minut robicie te inhalacje? Może ja za krótko im robię? Michal 3 latka, ma gila juz od dwu miesiecy. Katar głęboko siedzacy, ktory spływa po gardle i powoduje kaszel. Osluchowo czysto.
Pytam znowu o popękane palce. Mąż od kilku lat ma nawracające pęknięcia na palcach dłoni, dostał mu się dawno temu pod paznokcie klej do podłogi... Był u chirurga, ale ten stwierdził, że to nie jego broszka. Dermatolog zapisal jakieś maści, póki smarował (przez miesiąc, zgodnie z zaleceniem), było ok, po paru dniach od zaprzestania znowu pęka. To jest w takim miejscu, że ciągle pęka. Czym to można zabezpieczyć?
tylko kupiłam ten granuflex nie thin ale zwykły bo nie mieli. Najmniejszy 6,5x6,5 tylko do tego jest taka obwódka (chyba, ze źle to zainstalowałam, w sumie to był ogrooomny opatrynek, cały wierzch stopy zaklejony. to nie wiem jak na palec to nażłożyć
@malagala 3xdz doustnie kapsulki z olejem z wiesiolka. Smarujemy wiele razy dziennie i na noc kremem z Rossmana babydream na mróz za 7zł( półka dla dzieci, fajny skład) pęknięcia leczy przyłozona żyworódka.Czasem dodatkowo rozmiękczający krem z mocznikiem Pilarix. Moze cos z tego Wam sie przyda..
Ile minut robicie te inhalacje? Może ja za krótko im robię? Michal 3 latka, ma gila juz od dwu miesiecy. Katar głęboko siedzacy, ktory spływa po gardle i powoduje kaszel. Osluchowo czysto.
Najdłużej robię po nocy, czyli ile dziecko wytrzyma, albo aż się skończy płyn, ja daję ampułkę soli fizjologicznej. Potem oklepuję. Z reguły mocno potem kaszlą, aż wszystko wykaszlą. Potem w ciągu dnia jeszcze że 4 razy takie krótkie inhalacje i wieczorem znów długa.
Na noc przylozony zmacerowany listek z rośliny żyworódka pierzasta i zaklejone plastrem. Ale podstawa to co chwila krem do rąk, u męza mojego. A z tym wiesiolkiem dowiedzialam sie tydzień temu od znajomej która wygoiła sobie tym własnie pękajace dlonie i byla zachwycona ze to działa. My dopiero kupimy kapsulki i bedziemy stosować
my tak, tylko szybko... i wyjatkowo pomagamy się ubrać takim polprzytomnyn. Nie pisze o katarze bo wtedy tym bardziej kapiemy (prysznicujemy) - nawilżenie
@malagala pęknięcia na palcach są często obkawem nkedoboru cynku. Zincas Forte działa cuda - szybko się goi, a jeszcze szybciej przestaje boleć. Tylko on chyba na receptę. Jeśli tak, to może forumowe farmaceutki co innego w zamian zasugerują?
Mój mąż kilka lat temu też miał taki problem. Pękały dłonie aż do krwi.Lekarz opisał to jako egzema leczył maściami tylko robionymi na zamówienie i przemywał płynem też robionym. Przez cały okres leczenia ( kilka miesięcy) nosił do wszystkich prac rękawoczki. Nie gumowe
Dobra ja teraz przechodzę tego paskudne wirusa... I z tego co widzę to kaszel nie jes5 tak straszny jak zaklejine na twardo nos..zatoki.nawet ucho czasem.. ta mgiełka zablockiej może na to też jest? Gdzie ja się kupuje?
Jontus zaczął wyc że to boli policzek? Przy rzuchwie? Może o ucho chodzi? Z godziny na godzinę mocniej.. rano miał katar..no i generalnie jeszcze kaszla.. damy nurofen nie wiemy co dalej..
Już moja trójka po inhalacji, najmłodszy do kataru i kaszlu ma jeszcze ospę. Wszyscy chorzy najgorzej od roku, i akurat na to ospę, boję się powikłań...
Komentarz
Czy mąż choruje na coś przewlekłe? Może być priv.