@Gregorius w Czmońcu mamy ośrodek formacyjny przy Uczennicach Krzyża. Raz w miesiącu jest dzień dla rodziny w tym w maju bardziej rozbudowana "majówka"
Ja w tym roku odpadam...mam pielgrzymkę pokomunijną Piotrka
@sylwia1974 jezeli co druga siostra gra na gitarze podczas Mszy św, to wedle św. Jana Pawła II po prostu wykazuje brak miłości do Chrystusa. Tyle, aż tyle. Może pomyliły powołanie zakonne z estradowym.
u nas też się wszystko udało...połową serca byłam @aghi z Wami w Czmońcu... My byliśmy w bazylice w Gostyniu z dziećmi pierwszokomunijnymi, a potem na wspólnym grilowaniu na probostwie w naszej parafii. Bardzo super no i pogoda wyśmienita na majówkowanie Brawo agacia!!! Jeszcze troszkę wytrzymaj, dzielna jesteś!
W ten weekend są Dni Mosiny - może kogoś jakieś atrakcje, które będą w ramach tej imprezy zainteresują - my może wybierzemy się na pokazy strażackie - nasz starszy synek ma akurat etap "strażaka"
jak Mosina to @agacia my tu w Poznaniu mamy Tydzień Rodziny i tu korzystamy no a w sobotę działa...a w niedzielę pokaz mody naszej znajomej ( ubrania z lnu, motywy chrześcijańskie)
W przyszły weekend na ławicy aerofestiwal -bilet wstępu dla osób z KDR 5zł (zwykły 32, rodzinny 22zł) wszystkie ceny od osoby Różnica co by nie powiedzieć znacząca. Mamy nadzieję dotrzeć jeśli będę na "chodzie" bo dla naszych chłopaków to duża atrakcja
Komentarz
Ja w tym roku odpadam...mam pielgrzymkę pokomunijną Piotrka
Ale ze wzg organizacyjnych ( np ilość kiełbasek itp) należy się zapisywać.
proszszszsz
@Gregorius
na drzewo
Tys jedyny słuszną obrał drogę
nie proszę Cię nawet o wyjaśnienia zarzutu, bo jak sądzę nie warto
zaśmiecisz tylko wątek bezsensowną dyskusją
a chrześcijanie to radośni ludzie są, wiesz?
Niestety
Jak by Greg zobaczył, że co druga niebieska siostra gra na gitarze i to na Mszy Św, to stos zacząłby układać
@In Spe no fakt nie wszystkich i nie wszystko...
oczywiście Julka zachwycona koleżanką... :x
zapomnij Greg
będziesz spać spokojniej...
My byliśmy w bazylice w Gostyniu z dziećmi pierwszokomunijnymi, a potem na wspólnym grilowaniu na probostwie w naszej parafii. Bardzo super no i pogoda wyśmienita na majówkowanie
Brawo agacia!!!
Jeszcze troszkę wytrzymaj, dzielna jesteś!
my tu w Poznaniu mamy Tydzień Rodziny i tu korzystamy
no a w sobotę działa...a w niedzielę pokaz mody naszej znajomej ( ubrania z lnu, motywy chrześcijańskie)
Różnica co by nie powiedzieć znacząca. Mamy nadzieję dotrzeć jeśli będę na "chodzie" bo dla naszych chłopaków to duża atrakcja