Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

I ja proszę o modlitwę za Jerzyka.

1171820222332

Komentarz

• Dzień piąty

Święty Szarbelu, umiłowany przez Boga, oświeć mnie, pomóż mi i naucz mnie miłowania Boga. Pośpiesz mi na ratunek, Wrażliwy Ojcze, błagam Cię o łaskę (...)

Święty Szarbelu, przyjacielu dźwigających krzyż, wstaw się za (mną)  Jerzykiem.

Boże, wysłuchaj naszych próśb za wstawiennictwem św. Szarbela. Ocal moje biedne serce i daj mi Twój pokój. Ukój niepokoje mojej duszy. Tobie chwała na wieki. Amen.

Ojcze nasz..., Zdrowaś Mario..., Chwała Ojcu ... .
  • Nowenna do św. Jana Pawła II

Dzień 6
    Boże i Ojcze, niezmierzona Twoja łaskawość dała nam w osobie Słowiańskiego Papieża wielkiego orędownika naszej Ojczyzny, Polski. Jego wołanie spod Giewontu: „Sursum corda! W górę serca!” wciąż przypomina o potrzebie wierności Krzyżowi Chrystusa.
    Ufnie zwracam się do Ciebie, abyś poprzez wyniesienie do chwały ołtarzy Papieża Jana Pawła II  utwierdził nasz Naród w chrześcijańskim optymizmie, a mnie udzielił łaski…, o którą z pokorą Cię błagam.

+
  • NOWENNA DO ŚWIĘTEJ FAUSTYNY
    Dzień VI
    Wypraszanie miłosierdzia Bożego dla świat

P.J: Córko moja, schyliłem serce swoje do próśb twoich; zadaniem twoim i obowiązkiem jest tu na ziemi wypraszać miłosierdzie dla świata całego.(Dz. 570). Modlitwy, posty, umartwienia, prace i wszystkie cierpienia łączyć będziesz z modlitwą, postem, umartwieniem, pracą, cierpieniem moim, a wtenczas będą miały moc przed Ojcem moim.(Dz. 531). Czynię cię szafarką miłosierdzia swego.(Dz. 570).

S.F: O Boże mój, jestem świadoma posłannictwa swego w Kościele świętym. Ustawicznym wysiłkiem moim jest wypraszać miłosierdzie dla świata. Ściśle łączę się z Jezusem i staję jako ofiara błagalna za światem. Bóg mi nie odmówi niczego, kiedy Go błagam głosem Syna Jego. Moja ofiara jest niczym sama z siebie, ale kiedy ją łączę z ofiarą Jezusa Chrystusa, to staje się wszechmocną i ma moc przebłagania gniewu Bożego. Bóg miłuje nas w Synu swoim, bolesna męka Syna Bożego jest ustawicznym łagodzeniem gniewu Boga.(Dz. 482).

Święta Faustyno, wraz z Tobą chcę błagać o miłosierdzie dla całego świata, szczególnie dla grzeszników oraz kapłanów i osób zakonnych, aby święcie żyjąc, prowadziły lud Boży po drogach zbawienia.

• weszłam żeby wkleić, ale widzę, że się spóźniłam :)

• Nowenna do św. Charbela (Szarbela)
    Dzień szósty

Święty Szarbelu, nasz możny pośredniku, proszę Cię, wyjednaj łaskę (...) o którą Cię proszę. Jedno Twoje słowo do Jezusa wystarczy, aby zostały odpuszczone grzechy, aby zostało mi okazane miłosierdzie i wysłuchana moja prośba.

Święty Szarbelu, radości nieba i ziemi, wstaw się za (mną) Jerzykiem.

Boże, który wybrałeś św. Szarbela, aby bronił nas przed twoją karzącą ręką, za jego wstawiennictwem udziel łaski (...), dla Twojej większej chwały na wieki. Amen.

Ojcze nasz..., Zdrowaś Mario..., Chwała Ojcu ... .
  • NOWENNA DO ŚW. SIOSTRY FAUSTYNY

s_faustyna

Dzień VII
    Umiłowanie Kościoła – Mistycznego Ciała Chrystusa

P.J.„Córko Moja, rozważ o życiu Bożym, jakie jest w Kościele zawarte dla zbawienia i uświęcenia duszy twojej. Rozważ, jak korzystasz z tych skarbów łask, z tych wysiłków Mojej miłości” (Dz. 1758).
    S.F.Jezu, „staram się o świętość, bo przez to będę pożyteczną Kościołowi. Robię ustawiczne wysiłki w cnocie, staram się wiernie Ciebie naśladować, a ten szereg codziennych cnót cichych, ukrytych, prawie niedostrzegalnych, ale spełnianych z wielką miłością, składam do skarbca Kościoła Bożego na korzyść wspólną dusz. Czuję wewnętrznie, jakobym miała odpowiedzialność za wszystkie dusze, czuję dobrze, że żyję nie tylko dla siebie, ale dla całego Kościoła” (Dz. 1505).

Wdzięczna za dary Bożego miłosierdzia złożone dla mnie w Kościele świętym, chcę tak jak Ty – święta Faustyno – korzystać z nich, by stawać się świętym i przez to pociągać inne dusze do zdrojów miłosierdzia Bożego.

Nowenna do św. Jana Pawła II

Dzień 7
    Boże i Ojcze, od młodości zapraszasz nas na swoje drogi. Młodzież ma w Twoim Synu Mistrza, który uczy ją, jak cierpliwie i wytrwale kształtować w sobie nowego człowieka, jak odkryć własne powołanie, aby skutecznie budować cywilizację miłości.
    Modlę się do Ciebie za młodzież, by nie dała się zniewolić ślepym pożądaniom i okłamać fałszywą miłością. Niech Święty Jan Paweł II, który młodych szukał i z wzajemnością ukochał, będzie ich wzorem i patronem, a dla mnie za Jego przyczyną pokornie proszę o łaskę…

Dzień siódmy

Święty Szarbelu, umiłowany przez wielu, pomóż w naszej biedzie. Mam niezłomną nadzieję w Twoje wstawiennictwo u Boga. Proś o łaskę (...).

Święty Szarbelu, gwiazdo która prowadzisz zagubionych, wstaw się za nami.

Boże, moje niezliczone grzechy przeszkadzają Twojej Łasce w dotarciu do mnie. Udziel mi łaski żalu za moje grzechy. Proszę Cię o to za wstawiennictwem  
    św. Szarbela.  Przywróć mi radość memu smutnemu sercu, darowując, o co proszę. Będący pełnią łaskawości, Tobie chwała i dziękczynienie na wieki. Amen.

Ojcze nasz..., Zdrowaś Mario..., Chwała Ojcu ...

• NOWENNA DO ŚW. SIOSTRY FAUSTYNY 

Dzień VIII
    Spotkanie z Jezusem w sakramentach świętych

P.J.„Ach, jak Mnie to boli, że dusze tak mało się łączą ze Mną w Komunii świętej. Czekam na dusze, a one są dla Mnie obojętne. Kocham je tak czule i szczerze, a one Mi nie dowierzają. Chcę je obsypać łaskami – one przyjąć ich nie chcą. Obchodzą się ze Mną jak z czymś martwym, a przecież mam serce pełne miłości i miłosierdzia. Abyś poznała choć trochę Mój ból, wyobraź  sobie  najczulszą  matkę,  która kocha bardzo swe dzieci, jednak te  dzieci gardzą miłością  matki; rozważ jej ból, nikt jej nie pocieszy. To słaby obraz i podobieństwo Mojej miłości” (Dz. 1447).
    S.F.„Jezu, jest jeszcze  jedna tajemnica  w  mym  życiu – najgłębsza,  ale i najserdeczniejsza – to Ty sam pod postacią chleba, kiedy przychodzisz do mojego serca. Tu jest cała tajemnica mojej świętości. Tu serce moje złączone z Twoim staje się jedno, tu już nie istnieją żadne tajemnice, bo wszystko Twoje – moim jest, a moje – Twoim. Oto wszechmoc i cud Twojego miłosierdzia (Dz. 1489). Wszystko, co we mnie dobrego jest – sprawiła to Komunia święta, jej wszystko zawdzięczam. Czuję, że ten święty ogień przemienił mnie całkowicie. O, jak się cieszę, że jestem mieszkaniem dla Ciebie, Panie; serce moje jest świątynią, w której ustawicznie przebywasz” (Dz. 1392).

Święta Faustyno, uproś mi łaskę żywej wiary, aby każdy sakrament był uprzywilejowanym miejscem spotkania z Panem Jezusem, a Eucharystia była centrum całego życia, przemieniającym je w miłość.

Nowenna do św. Jana Pawła II

Dzień 8
    Boże i Ojcze, Ty możesz ze zła wyprowadzić jeszcze większe dobro. Cierpienie chcesz uczynić drogą prowadzącą do Ciebie. Twój Syn przez dobrowolną mękę i śmierć na krzyżu wziął na siebie całe zło grzechu i nadając mu nowy sens, wprowadził je w porządek miłości.
    W imię tej Miłości, która zdolna była podjąć cierpienie bez winy, przedstawiam Ci prośbę o wsławienie nowymi cudami św. Jana Pawła II, który służąc ludowi Bożemu, naznaczony został stygmatem męczeństwa, a mnie obdarz przez jego wstawiennictwo łaską…, o którą Cię proszę.
    Dzień ósmy

Święty Szarbelu, kiedykolwiek klękam na kolana, poszczę, wyrzekam się czegoś lub wzywam Boga, moja nadzieja i wiara wzrasta. Błagam Cię o łaskę (...).

Święty Szarbelu, posłuszny Woli Bożej, wstaw się za nami.

Jezu, źródło i wzorze pokoju, który podniosłeś umiłowanego św. Szarbela do ewangelicznej doskonałości, uroczyście proszę Cię, udziel mi łaski przeżycia reszty życia zgodnego z Twoimi przykazaniami. Kocham Cię, Boże, mój Zbawco. Amen.

Dzień dziewiąty

Święty Ojcze Szarbelu, zwracam się do Ciebie w ostatnim dniu Nowenny. Rozmowa z Tobą jest pokarmem dla mego serca. Mam wielką nadzieję, że otrzymam od Jezusa łaskę, o którą proszę poprzez Twoje wstawiennictwo. Z głębi skruszonego serca obiecuję nigdy nie grzeszyć. Proszę Cię o (...).

Święty Szarbelu w koronie chwały, wstaw się za mną.

Panie, który wysłuchiwałeś modlitw św. Szarbela i obdarzyłeś go łaską zjednoczenia z Tobą, zmiłuj się nade mną w mojej niedoli. Ocal mnie od zła, z którym sobie nie radzę. Tobie chwała i dziękczynienie na wieki. Amen.

• @Sylwunia proszę podaj 9 dzień do Sw. JP II
  • Jutro idziemy do szpitala o 20,00 ma mieć eeg a w czwartek rezonans.

Po bardzo poważnych napadach i róznych problemach zdrowotnych teraz jest z młodym dobrze, ale boje się myśleć co wykażą badania. Pozostaje zaufać Panu.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.