@kitek chcesz schudnąć? To węgle trzeba tez jeść! i to wcale nie tak mało ) dla redukcji najlepsze sa proporcje 30:40:30 (białko, weglowodany, tłuszcz)
@hipolit oczywiście ze trzeba jeść i węgle:) tyle że u mnie były mocni zburzone proporcje i jadłam ich zdecydowanie za dużo. Nie chcę całe zycie byc na diecie ale jeść w sposób zdrowszy. I juz mi się udało sporo zmian wprowadzić na stałe.
@Kitek, naleśniki są super z surówką. Nakładasz na naleśnik dowolną surówkę (kiszona kapusta, dowolności z pekinki ale też najlepiej z dodatkiem kiszonek dla smaku) zawijasz i zjadasz na zimno lub ciepło. Bardzo fajne jedzenie, tylko warto, by surówka była o zdecydowanym smaku, nie mdła (czyli warto dodać do niej jakieś kiszonki). Jak chcesz na bogato, to dajesz na szybko np. fasolę czerwoną z puszki lub kukurydzę. Warto robić do obiadu nieco więcej surówki i mieć taką porcję np. do kolejnego dania. A na szybko, by coś mieć to polecam zrobić słój surówki z kiszonej kapusty. Dajemy tradycyjnie posiekaną i posoloną cebulkę, starte marchewki, jabłko, do tego olej czy oliwa i kapustę. Taka kiszonka złożona w słoju i ubita możne spokojnie stać kilka dni w lodówce. Bardzo to wygodne jako wszelki dodatek do dań, do kanapek, do innych mdłych surówek.
Boczku nie mam, ale smacznie brzmi. A co zrobic, zeby w salatce gorzka nie byla i jakim sosem zalac? Kiedys jadlam gdzies, chyba z sosem smietanowym (?) na slodko (?) ale nie wiem nawet gdzie to bylo.
Wydaje mi się, że w przypadku cykorii o to chodzi, żeby była gorzka, podobnie jak piwo i grejpfruty W moim domu robiło sie do wszystkiego sos majonez+musztarda, ew. jeszcze jakieś ostre przyprawy wedle gustu producenta.
Cykorię lubię w sałatce z sosem wingret lub na parze z musztardą Dijon, ale trzeba lubić francuskie smaki ja lubię, mój mąż mniej, mi gorycz nie przeszkadza, ale chyba im młodsza tym mniej gorzka.
dzięki! zupę dziś już mieli. Ofiar pod dostatkiem, obierają co trzeba bez szemrania, stół nakryją też i wrzucą kaszę do ryżowara, surówkę zrobiłam wczesniej. Nie przepracuję się.
z drugim zwykle czekamy, aż mąż wróci, jeszcze nie jedliśmy, ale klops pachnie smakowicie w kapuście jada tylko dorosła część rodziny, młodsza niż Zosia młodzież nie tknie, dziwni jacyś!
Komentarz
chcesz schudnąć?
To węgle trzeba tez jeść!
i to wcale nie tak mało )
dla redukcji najlepsze sa proporcje 30:40:30 (białko, weglowodany, tłuszcz)
gdzieś mi smięgnął Twoj spadek wagi
Gratuluję!
i wytrwałości zyczę
w E.Leclerck (czy jak się to pisze ) jest teraz mąką kokosowa w promocyjnej cenie
w 100g jest 15g wegli
W moim domu robiło sie do wszystkiego sos majonez+musztarda, ew. jeszcze jakieś ostre przyprawy wedle gustu producenta.
U mnie dzis placki z jablkami + mus malinowo-bananowy.
Finisz
15 minut roboty
Btw @Skatarzyna, nie masz w domu czasem jakis zapasów do rozmrażenia, juz gotowych, tylko do podgrzania.
zmieliłam i robię klops.
Ofiar pod dostatkiem, obierają co trzeba bez szemrania, stół nakryją też i wrzucą kaszę do ryżowara, surówkę zrobiłam wczesniej. Nie przepracuję się.
w kapuście jada tylko dorosła część rodziny, młodsza niż Zosia młodzież nie tknie, dziwni jacyś!
http://puszka.pl/przepis/2447-razowiec_na_bananach_czyli_bananowe_ciasto_z_maki_razowej.html
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/drozdzowa-gwiazda-z-makiem
ale z KAKAO lub czekoladą
mogłabym w sumie jakąś nutellą, ale chce to nadzienie sama zrobić tylko jak? żeby suche nie było
dzięki