Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1146147149151152265

Komentarz

• To pochwale moja, tez chetnie je. W ogole ciekawe, ale niejadkiem masakrycznym byla tylko najstarsza, od 4 miesiaca zycia butelkowa. Syn mial ksywke odkurzacz :D A najmlodsza delikatniejsza, jak na dziewczynke przystalo, ale tylko pogania, zeby szybciej karmic ;) Wlasnie zasiadamy do zupki kartofel-marchewka-jaglanka, aktualnie ulubionej ;) Starsi zgodnie z przewidywaniami - mlode ziemniaki i kapusta duszona, z odrobina pomidorow i duza iloscia kopru. Opcjonalnie, dla tych, co nie poatrafia inaczej kielbaski jaglane... niezupelnie, miesne, norymberskie ;)

@Juka, kombinuje naprawde, zeby chociaz na pare dni pod koniec sierpnia. Bez Kaszub tez sie czuje prawie ukatrupiona, niczym ten pstrag. Posiedzialabym chociaz z tydzien w siodle w Rokitach. Mozesz mnie odwiedzac :D Albo ja wpadne do Bytowa, moze byc konno, tylko trzeba wmowic policji, ze to taka lokalna atrakcja ;)
  • U nas makaron z... 

kurkami,albo właściwie duuuuużo sosu kurkowego. 
    Mam na wyżywieniu dodatkowo kilka osób plus zakonnik -dominikanin.
    :D 

Gdy wszyscy skończyli jeść zapytał czy może ,,resztki,,zjeść.
  • tu grochówka i na specjalne życzenie kisiel budyń itd miało być ciacho no ale cóż są przecież wakacje
    ;)
  • @Bridget

Sama rzuciłabym się na takie "resztki" 
    ;))
  • Zjedlismy: lososia pieczonego z szalwia i cytrynami, pieczone ziemniaki, salatke warzywno-soczewicowa, salate. Na deser melon. Lubie pozorowac pracochlonne obiady ;))
  • dzis czyszczenie lodowki

opcje do wyboru kto jak sobie zyczy
    jaja z makaronem
    spaghetti
    makaron z serem 
    makaron z lososiem i smietana
    makaron z truskawkami i ogolnie owocami 

makaron ugotowalam
    reszte mam w lodwoce 
  • to masz nawet jeszcze dluzsze menu :))
  • musze wyczyscic lodowke
    moze byc jeszcze makaron z bobem
    makaron z suszonymi pomidorami i ziolami

co kto wybierze to bedzie jadl
    a ja potem powiem mezowi po raz tysieczn ze nie mam pomyslu na obiad 

menu dluuuuugie to fakt a obiad bardzo malo czasochlonny 

• kotlety z jajek, kalafior, brokuły
  • Młode ziemniaczki ze szczypiorkiem i masłem
    mizeria z fetą i szczypiorkiem
    kotlety mięsne z ryżem
  • sola z ziemniakami i mleko. Pyszota.
  • @Nika76 "mięsne" to znaczy zamiast mięsa - ryż...
    :))
  • Nie zamiast, do kompletu :P

• u nas jeszcze nie ma obiadu, będą ziemniaki, kapusta, sałata i mleko kłaśne!
  •  ooo u nas tak samo :)
  • U nas fuuura sałaty +jajko +ziemniaki+zsiadłe mleko.Przygotowałam dominikaninowi naleśniki ze swojskim twarogiem. 

Jadł ziemniaki sałatę naleśnik . 

X_X 
    Mam nadzieję ,że chory nie będzie.
  • Bylam z kolezanka u Greka, bifteki, ryz, salata, tzatziki i przede wszystkim pogadalysmy sobie. Kurcze no, autentycznie zapomnialam, ze piatek i ze w piatki miesa nei jadamy niezaleznie od oficjalnych przepisow aktualnej diecezji. Syn pojechal na trening pilkarski i mnie zmylilo, ze sroda, bo w srody tez normalnie ma trening, a w tym tygodniu wypadl. Mam nadzieje, ze pieklo nas nie pochlonie. 
  • Jaglankowe pieklo >:) ;)
  • No patrz, i spotkam sie w nim z Katarzyna, ktora bedzie myslala, ze jest w raju  :D
  • No patrzcie. Jak sie pochwalilam pierwszy raz od nie wiem kiedy obiadem, to sie akurat znowu w piątek mięsem chwalę.
  • Krupnik tylko dla dzieci.
    Łosoś/dorsz pieczony w folii, frytki, warzywa( brokuły, cukinia, kalafior z sosem czosnkowym) ogórek kiszony 
  • A ja mam dzisiaj strajk...strajk od garow. Bo mi za goraco i lenistwo mnie dopadlo. Jakies salatki mam i niech sie ciesza. Jutro bedzie stroganoff.
  • Ryba w sosie koperkowym, pieczone buraczki, surowka z mlodej kapusty i ryz.
  • Fasolka szparagowa z wody
  • wczoraj miała być, ale nie zdążyłam zrobić obiadu, więc dziś wątróbka z dużą ilością cebulki, młode ziemniaczki z koperkiem i sałata z Olesiowego ogródka z oliwą i czosnkiem :)
  • takie tam rosół makaron ,kotlety ,kisiel nic ciekawego
  • @nowa, oo... ale bym kotlecika zjadła... taki obiad to ful wypas!
  • e tam najtańsze z możliwych
  • @nowa, wez jo? ja mialam dzis watrobke drobiowa za 3,8zl/kg, salate od babci z ogrodka i ziemniaki za 90gr/kg.
    smaczne bylo bardzo. Nie o cene chodzi:P
    dwa dania i to rosol i kotlet to marzenie mojej Trzylatki;-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.