Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1145146148150151265

Komentarz

• @Aga - czasem się muszę umartwić... ;-)
  • knedle z truskawkami!

Ps. Daaawno mnie tu nie było.
    Od porodu chyba.
    Powoli wracam :D Ale poszaleję dopiero, jak wrócę do swojej kuchni!
  • Ogórkowa się gotuje.
    Musimy dojeść zeszłoroczne ogórki, żeby robić miejsce na nowe ;-)
  • A nam pyszny obiad zrobił Mąż - główne składniki to jagnięcina, jaglanka i kabaczek, chyba ;) Ale może sam się pochwali, @Serengeti :*
  • zupa krem z cukinii
    ryż z warzywami (brokuły, kalafior, cukinia, fasolka szparagowa, kalarepka, marchew) z kurczakiem (połówka jednego filetu na 4 osoby) w paski pokrojony , wszystko z sosem majonezowo-czosnkowym dla chętnych.

jutro: zupa ta sama
    lazania z bakłażanem , szpinakiem i fetą
  • Miecho pieczone,
    Buraki,
    Ziemniaki

Cos duzo osob dzis je buraki :).
  • ale dawno nie jadłam buraków :)

dziś zupa z warzyw z przewagą kapusty więc chyba kapuśniak ;)

fasolka, kalafio, ziemniaki i jak mi się będzie chciało zrobić to kotlety z kurczaka
  • U mnie dziś indyk w sosie ostro-słodkim, brokuły + kalafior z bułeczką, pieczone buraki i marchewka, ryż.

Na deser będą śliwki z kompotu i arbuz.
  • Pierogi ruskie, o zgrozo kupne :)
    w ilości hurtowej :))
    a potem 
    bób ;)
  • Skoro @Patia tak zareklamowała danie, to podam mniej więcej skład (mi też smakowało ;)): to było coś na bazie tego przepisu, tylko że bez kurek i jajka, zamiast tego mieląc jagnię dodałem trochę jagła (żeby było po linii), no i zamiast kurkumy i kuminu, których zabrakło, dosypałem trochę curry (w sumie skład prawie ten sam). No i proporcje chyba były inne, bo nie wiem ile miałem tego mięsa, w każdym razie udało się zapełnić dwa dość małe kabaczki. Podobno T. też to wcinał ze smakiem, więc polecamy.
  • u nas dziś ryż jaśminowy z dużą ilością curry, duszonymi warzywkami, a wszystko razem zapieczone dla wybrańców z serem :D
    solenizantka sobie zażyczyła:D
  • edytowano lipca 2014
    A my w ikei bylismy ;;)
    Kazdy jadl co innego.

Dwojka najstarszych u przyjaciol obiad jadla,

wiec kura domowa miala dzis wychodne ;)
  • Synowie ugotowali kalafiorową. Ja za to, za nich opieliłam maliny. Całkiem dobry interes zrobiliśmy :-)
  • Maliny trzeba pielić? nasze same przyszły przez siatkę od sąsiadów i sie krzaczą ogromiaście, myslałm, że wystarczy zbierać? Dzieci zebrały. :D
  • Ja tam wszystko pielę. Taką kompulsję mam. Najchętniej pielę cudzymi rękami, oczywiście ;-)
    Ale lubię mieć opielone. Przynajmniej to, co ma mi owocować, czy w inny sposób dawać żywność. Jakoś mi się zdaje, że jestem tym roślinkom coś winna za to, że mnie żywią ;-)
  • OT
    @Katarzyna, dostałaś mojego smsa?

• nasze są miłe, dzieci im dziekują, że rosną i rosną - bez pielenia ;)
    ja, leń, wole ściólkować, a tamte, chyba lubią, że pozwoliliśmy im sie krzaczyć bezkarnie...
    w temacie co dzis na obiad, nie chcielibyście dzis jeśc u mnie.
    Piękny zakalec zamiast chleba wyjęłam z piekarnika, a jako, że nie wyrzucam, nie marnuję, nie wyrzucam... to metoda prób i błędów zagospodarowalim - skórke dzieci zeżarły ze smakiem. Błoto zakalca przepuściłam przez maszynkę i tak długo dodawałam "obcych" składników, aż udało się w miarę jakie ciasto do smażenia placków. Dzis wolałabym mieć świnie...
  • @Skatarzyna jak leciał ten przepis na coś z kalarepką? pamiętam, że gdzieś coś pisała... tylko gdzie? :)
  • @Małgorzata32 - mam zepsuty telefon - ślepy i głuchy jest. Nie wydaje żadnych dźwięków i nie wyświetla nic na ekranie. Jeśli czegoś Ci ode mnie potrzeba, to próbuj inną drogą, proszę.
  • Konsultacji...jak zwykle

• Od niedawna zaczelam oszukiwac moja rodzine. Wszedzie tam, gdzie powinien byc ryz jest jaglanka :D
    No i jedza dzis czerwone curry z jaglanka.
  • Jeść nie jadłam ,ale dla 12osób z Warsiawy trza było zrobić. 
    Narobiłam różne dania ale i tak ino pstrągi smażone jedli...
    X_X 
    ale jak oni je jedli.
  • Bo dobry pstrag to je ono:DDD
    A u nas jagniatko sie piecze:) bedzie z brokulami podane:)
  • Mieliśmy już pierogi z jagodami i naleśniki z jagodowym dżemem, jajecznice z kurkami, zapiekanke z kaszy gryczana z leśnymi grzybami i sałatę w stu wersjach - cezar, z podsmazanymi ziemniaczkami, z ciepłym sosem śmietankowo-serowym....

to koszmar...

...że niektórzy tak mają, a ja nie ;)
    a poważnie, same pyszności!
  • mutton masala, ryz

zupa pomidorowa z ryzem, jaglanka z truskawkami, myslalam, ze juz po truskawkach, a tu prosze, jakis drugi wysyp

bunt straszny na jaglanke, ale kupilismy wczoraj na targu mlode ziemniaki, kapuste, marchewke itd., wiec dzisiaj jakis wiosenny klasyk bedzie

I jakbym chciala, zeby mnie pozywil kaszubski las i pstragi wylawiane z rzeki Slupi! Jestem UZALEZNIONA od Kaszub, kocham zupelnie irracjonalnie....
  • Boczek? Jukaa, nie przesadzaj. Zawsze to miecho w przemycie.

Oj zjadlabym pstraga :). Uwielbiam!

A dzis mintaj i to mrozony, ziemniaki i kalafiorzysta.
  • Jaglanka bys podsypala, a nie skwarkami z boczku ;).
  • mader zazdroszczę żarłoka :)
    zrobiłam dziś moim kaszę z jabłkiem i poziomkami, starsza zjadła młodsza wzgardziła, denerwuje mnie bo M. w jej wieku to już wszystko jadła i domagała się jedzenia a ta cyc i cyc

a na obiad kalafiorowa i mielone z ziołami z ogródka i ziemniakami :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.