narobiłam: kasza gryczana biała, gotowana; zrazy wołowe zawijane; surówka z zielonych różności z rzodkwią; druga z czerwonej kapusty z czerwoną cebulą; no i buraczki na ciepło połowa dzieci je samą kaszę, och, jak ja lubie gotować dla tej rodziny 3:-O
A ja dzisiaj na kolacje sushi zrobilam. Sama, pierwszy raz, wyszlo jadalne i jestem bardzo z siebie dumna Jestem gotowa do cwiczenia dalszych wariantow i uszczesliwiania (na sile) gosci )
Właśnie wprowadziłam pewne udoskonalenie obiadu: nie podam ziemniaków ot tak,a co! Obgotuję, pokroję troszkę, obtoczę w przyprawie własnej roboty i podpiekę B-)
Dzis jadlam pieczony czosnek,takiez jablko i,jak mawiaja moje corki,kiszona surowke. Po talerzu plataly sie tez pieczone frytki i piers z kaczki z zurawina,ale jednak ten czosnek i kapusta...
A ja wyciagnelam z zamrazarki w koncu pstraga, co go wujek wlasnorecznie wychodowal, zlapal i ukatrupil. Zrobilam dla rodziny cos w stylu ryby po grecku.
Szanowny małżonek kargulene dziś wtrynia My z Młodym cos rybnego (łosoś) już gotowego w panierce Bo my leniwi som Kupiłam ciepłego jeszcze morszczuka wędzonego Mniammmmm Polecam Do tego ogórek kiszony, jajko na twardo i odrobina kwaśniej śmietany Pychota!
Edit tel zmienił mi kargulene na cos mniej czytelnego
Komentarz
ale coooo, kaszę ja gotowałam !
B-)
kasza gryczana biała, gotowana;
zrazy wołowe zawijane;
surówka z zielonych różności z rzodkwią;
druga z czerwonej kapusty z czerwoną cebulą;
no i buraczki na ciepło
połowa dzieci je samą kaszę, och, jak ja lubie gotować dla tej rodziny 3:-O
do tego majonez z jaglanki - powinni tego zabronić! :P
zasadź ze trzy, cztery siarczyste, staropolskie brzydkie wyrazy