Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1172173175177178265

Komentarz

• @Jadwiga, pisz mi szybko, jak robisz kiszkę? raz spróbowałam, smakowo w sumie nienajgorsza, ale strasznie popękała przy pieczeniu.
  • Zupa dyniowa
    Kaczka, kluski i buraczki

Dziecko mi wraca, trza przywitać czymś smacznym :))
  • Ponakłuwana była, pewnie temp. nie taka, jeśli znajdziesz czas, podaj cały przepis. :)
  • sok z ziemniaków odcedzasz, czy nie?
  • Babkę ziemniaczana jadłam i bardzo lubię
    Kiszki jeszcze nie jadłam ale domyślam sie, ze musi byc toto pyszne!!!!!

Mam jeszcze z 80 metrów flaka i wór kartofli
    Matkoooo ile byłoby kiszki :))
  • Jak ostatnio mąż mi pół świni przywiózł, to wziął też i nabył niemalże profesjonalną nadziewarkę do kiełbas, taką na 3 kilo farszu na raz, bardzo prostą w obsłudze, teraz kiszka to moment-dwa, jeszcze przed postem zdążymy. :D
  • edytowano lutego 2015
    Natchnęło mnie dziś na babkę ziemniaczaną, ale nigdy jej nie robiłam ani nie jadłam. Przeglądałam przepisy w necie i nie wydaje się to zbyt skomplikowane. Macie może jakieś rady dla początkujących?:) jak drobno trzecie ziemniaki? Można użyć maszynki do mięsa w tym celu?
  • My drugi dzien emy zapiekanke ziemniak, indyk, szpinak, feta. Chyba im jeszcze brokula, albo fasolki ugotuje.
  • Ech ta tarka ręczna mnie zawsze od placków ziemniaczanych odrzuca i miałam nadzieję, że choć przy babce da się pooszukiwać ;) nic to zawezmę się i zetrę na tarce o ile mały ssak pozwoli:).
  • My tez mamy taka nadziewarke do kiełbas - wsad 3 kg
    Mam wrażenie, ze ta nadziewarka jak i wyciskarka do soku non stop w użyciu
    Non stop kiełbasa :))
  • jaglankę z warzywami,zawsze mi smakuje, M.też.
  • Dzisiaj jakaś tam gęsta warzywna zdrowa zupa. Jutro zamierzam jeść frytki przez caly dzień.

Bo pączki nie, faworki nie i churros też nie.

chyba że da sie zrobić churros z ziemniaków. Albo obtoczyć frytki w cukrze pudrze.
  • edytowano lutego 2015
    Frytki w pudrze :-&
  • Jestem w desperacji, 3xbez plus tłusty czwartek to słaba kombinacja.
  • Wpółczuję twoim dziecią ;)
  • Emilia nie krzyw sie na frytki w cukrze pudrze
    Mama kiedyś nam w pośpiechu obsypała frytki cukrem pudrem
    A my z siostra zjadłysmy :))
    Nie powtórzyłam nigdy tego kulinarnego szaleństwa ;) ale placki ziemniaczane jem z cukrem :D
  • Szwagier mój nakłada jeszcze dżem na placki.
  • Posprzatalam lodowke i wyszlo na jutro leczo :)
  • krem dyniowy z jaglanką
  • Placki ziemniaczane z cukrem sa pyyyycha....
  • Babka ziemniaczana wyszła super :) oczywiście dzieciaki kręciły nosami ale dla mnie smak placków ziemniaczanych i w dodatku bez tłuszczu to jest to! Mówicie że mozna ją odgrzać następnego dnia?
  • U mnie dziś mało oryginalnie - będą pączki na obiad 2xbez.
  • Dzisiaj zlo wcielone pod postacia mielonych. No dobra, jakies zielsko tez sie znajdzie na talerzu. Ale wiecie - kotlety na porzadnosc....
  • Frytki, frytki, frytki. Zero kompromisów. Z keczupem.
  • O,tez bym frytki.
  • frytki frytki, duzo frytek, nie warto frytownicy dla samych pączków grzać ;)
  • Mój olej po pączkach się nie nadaje już do frytek. Ale jeszcze trochę mi go zostało. Jutro zrobię :D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.