Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co dziś jedliście na obiad?

1171172174176177265

Komentarz

• Bez spulchniacza to wyszlo brownie. Bylas hipsterka B-)
  • Im wiecej kakao tym ciasto lepsze!
  • Murzynek wyszedl naprawde ok i bardzo oldschoolowy >:D< , takze podwojenie ilosci kakao mu nie zaszkodzilo rzeczywiscie.
  • Rozmroziłam kawałek schabu,ale nie mam pomysłu co dalej :-SS
  • Upiecz go, po prostu. Albo zrob ze sliwkami.

U nas dzisiaj bedzie Chili con carne. Jutro zas przewidujem skutek w postaci 'fiery bum' - jak to okresla Jimmy. W niedziele Cordon Bleu.
  • Wlasnie jem ruskie :D
    Maz bigos

Jutro puttanesca <3
  • to ja znów tradycyjnie: a co to?
  • A @Maciejka
    Na francuski narzekała w wątku obok :))
  • dobra, tego kisielu nie tknełabym nawet kijaszkiem, teraz tłumacz, co zjadł twój mąż!
  • to bym zjadła :)

u nas dziś klasyk - jaglanka, musiałam dogotować, bo zeżarli i jęczeli że mało ;)
  • U mnie dzis makaron ciemny, kurczak curry (moja wersja), ciecierzyca w sosie pomidorowym, kukurydza, a na deser kulki owsiane z bakaliami.
  • Dobra zupa krem mi wyszła, marchewkowo-pietruszkowo-selerowa z pomarańczą, kolendrą i kminkiem. Interesujący smak.
  • A ja dziś zupę marchewko-imbirową z pomarańczą. O dziwo dzieci zjadły. Na drugie gofry.
  • Juka, czyzby Jas Kowalski? ;)

Ja znowu wlazlam do kuchni, wyjda:
    - losos pieczony z pesto czerwonym i suszonymi pomidorami, surowka z pekinki (plus marchewka, ogorek, papryka, czosnek, ziola, olej z orzechow wloskich) - nasza dzisiejsza spozniona obiadokolacja
    - schab z dzika, wlasnie sie marynuje
    - kaczka, tez sie marynuje, bedzie na jutro z jablkami i zurawina
    - pomidorowa
    - golabki z dwoma farszami (indyk plus jaglanka oraz kasza gryczana, grzyby, soczewica i cebula)

I to moje kompulsywne sobotnie gotowanie odnioslo juz dwa pozytywne skutki. Po pierwsze, mam wiecej czasu na zalatwianie roznych rzeczy w tygodniu. Po drugie, malzonek sie zlitowal i wykrzesal z siebie dobrze ukryty romantyzm, skutkiem czego sobotni wieczor za tydzien (walentynki i ostatnia sobota karnawalu) spedzimy na... milondze. Od poprzedniej minelo jakies 9 lat.
    Za tydzien bede gotowac w piatek B-)
  • edytowano lutego 2015
    U nas dziś spagetti bo byłam w rozjazdach, a to szybkie jest do zrobienia. Za to na jutro marynują się żeberka i pierś z kurczaka coby wszytskie frakcje w rodzinie zadowolić ;) i rosół "pyrka". Na deser machnę muffinki piernikowe i niech ktoś w domu spróbuje narzekać!
  • Jadłam wczoraj przepyszna zupę krem z pieczonego buraka z grzankami z kozim serem
    Pychota!
    Zastanawiam sie czemu nie zrobiłam jeszcze nigdy tak prostej, szybkiej a przedewszystkim przepysznej zupy :))
  • Wyszedl mi dzis swietny sos do pieczonego lososia: kwasna smietana z creme fraiche, tarty imbir, czosnek, sok z limonki, kilka lisci bazylii. Wyszlo lekko azjatycko, dobrze pasowalo do pieczonych warzyw.
  • obiad dopiero się szykuje, ale na śniadanie były autorskie gofry Zosi - szpinakowo-żytnie, do tego twarożek śmietankowy, który Mikołaj SAM zrobił :D i dużo rukoli, pyszne niedzielne śniadanko łakomczuchów :D
  • bigos
    nalesniki
    mieso pieczone
    warzywa

kapusniak i szczawiowa moga tez byc

nie gotowalam tego wczoraj, ot dzis przeglad tygodnia
  • buraczki, brokuły, indyk pieczony z pieczarkami, frytki :)
  • W sobotę i wczoraj - zapiekanka: ugotowane ziemniaczki w kawałkach i duszona kapusta biała z gyrosem pod serową czapą :)

Dziś i jutro zapiekany makaron z sosem bolońskim.
  • uszka
    robione przez manke

mniam :)

• Dojadalismy rybe po grecku z soboty.
  • @Bea dzięki za inspiracje:) ale nie ostatni wpis, bo moi tego nie zjedzą:) ale poprzedni- pieczone dynia i ziemniaczki,dziś popelnie, tylko chyba sos zmodyfikuje nieco, będzie czosnkowy.
  • Nie miałam za bardzo pomysłu, Wojtek zaproponował szare kluski, obrali osiem litrów ziemniaków! kluski zrobiłam z całości, myślałam, że będzie na dwa dni. Nie ma, zjedli!
  • ziemniaki plus kefir
  • Ryż z warzywami i ryba, do tego ogórek kiszony.
  • Na jutro zapiekanka warzywno - kurczakowa. Zobaczymy, jak wyjdzie.
  • Osiedliłam dziś Araba :))
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.