Podobno znowu zapomniałeś Namorowej... w sumie to nigdy nie wierzyłem w jej istnienie...
Dobra czas się przyznać...
Mam 15 lat i piszę jako Namor, Namorowa i Włodzimierz. Wszystkich przepraszam i chciałem zapytać kto może mi przesłać jakieś pieniądze, bo nie mam na tipsy nowe.
Przecież to nie jest unijna kompetencja 8-| . Każdy kraj ma tu własne rozwiązania, od wolnej Amerykanki (vide Wielka Brytania), przez całkiem znośne rozwiązania (np. Dania, Polska) do zamordyzmu (jak kraj, w którym przyszło mi wychowywać dzieci). Nie wiem, ale możnaby pospekulować, czy wprowadzenie jakichś ujednoliconych zasad nie poprawiłoby sytuacji w DE. Wielka przyjaźń niemiecko-francuska się zachwiała, a wątpię, żeby wiele krajów zechciało ograniczyć wolność swoich obywateli na rzecz rozwiązań pruskich (nie mówię o Herr Tusku, ale jego postawa nie jest w Europie dominująca).
Przecież to nie jest unijna kompetencja 8-| . Każdy kraj ma tu własne rozwiązania, od wolnej Amerykanki (vide Wielka Brytania), przez całkiem znośne rozwiązania (np. Dania, Polska) do zamordyzmu (jak kraj, w którym przyszło mi wychowywać dzieci). Nie wiem, ale możnaby pospekulować, czy wprowadzenie jakichś ujednoliconych zasad nie poprawiłoby sytuacji w DE. Wielka przyjaźń niemiecko-francuska się zachwiała, a wątpię, żeby wiele krajów zechciało ograniczyć wolność swoich obywateli na rzecz rozwiązań pruskich (nie mówię o Herr Tusku, ale jego postawa nie jest w Europie dominująca).
Nie unijna kompetencja?? @-) Przecież w UE ciągle mówi się o demokracji i wolności! Pewna młoda Polka (utalentowana i wykształcona) mieszkająca w Niemczech powiedziała, że dobrze, że nie ma tam ED, bo to groziłoby odrodzeniem nazizmu @-)
Dzieci pojechały na egzam J pojechał w spodniach od munduru - wszedł do klasy, zamknął drzwi - a zaraz - aaaa z nożem do szkoły......... - dobrze się zaczyna
Moi właśnie dziś ostatnie egzaminy pozdawali. Mam nadzieję, że pozdawali, bo wyniki dopiero w przyszłym tygodniu. Ale nauczyciele byli dobrej myśli, więc i ja nie będę popadać w czarnowidztwo... ;-)
Nie, sprawdź sobie, systemy edukacyjne nie są kompetencją wspólnotową. Tak przy okazji Norwegia nie jest w Unii, a znajoma Norweżka twierdzi, że u nich to też nielegalne (dla odmiany w unijnej i zarazem skandynawskiej Danii bez problemu).
Nie, sprawdź sobie, systemy edukacyjne nie są kompetencją wspólnotową. Tak przy okazji Norwegia nie jest w Unii, a znajoma Norweżka twierdzi, że u nich to też nielegalne (dla odmiany w unijnej i zarazem skandynawskiej Danii bez problemu).
No ale wolnościowa UE powinna wpływać na wolnościowe decyzje swoich członków, nieprawdaż?
Komentarz
Mam 15 lat i piszę jako Namor, Namorowa i Włodzimierz. Wszystkich
przepraszam i chciałem zapytać kto może mi przesłać jakieś pieniądze, bo
nie mam na tipsy nowe.
A nam dzisiaj się udało odroczenie załatwić. Czyli dziecię ma rok wolności jeszcze, a my rok na kombinowanie, co dalej.
Pewna młoda Polka (utalentowana i wykształcona) mieszkająca w Niemczech powiedziała, że dobrze, że nie ma tam ED, bo to groziłoby odrodzeniem nazizmu @-)
>-
Tak przy okazji Norwegia nie jest w Unii, a znajoma Norweżka twierdzi, że u nich to też nielegalne (dla odmiany w unijnej i zarazem skandynawskiej Danii bez problemu).
Egzaminy u W. z problemem z pomocą nauczyciela, także każdy chciał dobrze
Egzamin za nami (jednak było parę pytań z angielskiego).