Dostałam właśnie... W najbliższy czwartek 26 kwietnia odbędzie się spotkanie informacyjne na temat edukacji domowej. Serdecznie zapraszamy rodziców, pedagogów oraz wszystkich zainteresowanych. Poruszymy tematy: 1. Czym jest edukacja domowa? 2. Jak uzyskać zgodę? 3. Od czego zacząć? 4. Jak radzić sobie z trudnościami? Będzie też czas na pytania od uczestników. Miejsce spotkania: WARSZTAT Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy Pl. Konstytucji 4 godz. 18:00-20:30.
Organizator: Stowarzyszenie Edukacji w Rodzinie Spotkanie poprowadzą: Joanna i Mariusz Dzieciątko Partnerem wydarzenia jest WARSZTAT Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy
Sylwunia - my niemobilni. A komunikacja tam w weekendzie właściwie nie istnieje. Przyjedźcie na, albo po zlocie, to akurat wszyscy będą. Możecie udawać zainteresowanych ED i się zgłosić oficjalnie, to dzieci będą mieć ciekawe zajęcia, a my - czas na rozmowę.
Ja mam takie niemądre trochę pytanie: czy jak się wysyła do Sawickich podanie, to trzeba przesłać też te dziwne oświadczenia o egzaminach i o zapewnieniu warunków?
My zdajemy z tego co trzeba. Po prostu w ED masz taką efektywność, że mimo tego że offtopów więcej niż podstawy, podstawę masz lepiej zrobioną niż w szkole.
Ja wiem jaką my mamy efektywność ... i właśnie z OT jest największa - nic na to nie poradzę - teraz pozostaje tylko szukać odpowiedniej szkoły na egzamin
A jak Wy te egzaminy zdajecie u Sawickich ? Z samych OffTopów?
----------------------------------
No ja właściwie nie wiem na jakim patencie to się zdaje. Przed egzaminem (pierwszym w ramach ED) byłem przerażony: że I. przecież nic nie umie. Ale na egzaminie okazało się, że jednak coś tam umie.
Znacie i czy możecie polecić jakieś sensowne podręczniki do matematyki? W ogóle nie mam pojęcia jak uczyć tego przedmiotu...
Jeszcze się rozejrzę za tutejszymi materiałami z tej dziedziny, ale tu raczej dostanę coś jak ćwiczenia, a mi trzeba podręcznika, co bym ja najpierw jakąś wiedzę przyswoiła.
Komentarz
W najbliższy czwartek 26 kwietnia odbędzie się spotkanie informacyjne
na temat edukacji domowej.
Serdecznie zapraszamy rodziców, pedagogów oraz wszystkich zainteresowanych.
Poruszymy tematy:
1. Czym jest edukacja domowa?
2. Jak uzyskać zgodę?
3. Od czego zacząć?
4. Jak radzić sobie z trudnościami?
Będzie też czas na pytania od uczestników.
Miejsce spotkania:
WARSZTAT Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy
Pl. Konstytucji 4 godz. 18:00-20:30.
Organizator:
Stowarzyszenie Edukacji w Rodzinie
Spotkanie poprowadzą:
Joanna i Mariusz Dzieciątko
Partnerem wydarzenia jest WARSZTAT Centrum Komunikacji Społecznej
Urzędu m.st. Warszawy
Wybiera się ktoś może? Ja mam póki co tylko dwulatka, ale temat mnie ciekawi. Nie wybiorę się, bo wyjeżdżam.
He, he zapisalam do na forum szkolnym, jako coś co warto poznać:)
W najbliższy czwartek 26 kwietnia odbędzie się spotkanie informacyjne na temat edukacji domowej.
Serdecznie zapraszamy rodziców, pedagogów oraz wszystkich zainteresowanych.
Poruszymy tematy:
1. Czym jest edukacja domowa?
2. Jak uzyskać zgodę?
3. Od czego zacząć?
4. Jak radzić sobie z trudnościami?
Będzie też czas na pytania od uczestników.
Miejsce spotkania:
WARSZTAT Centrum Komunikacji Społecznej Urzędu m.st. Warszawy
Pl. Konstytucji 4 godz. 18:00-20:30.
Organizator:
Stowarzyszenie Edukacji w Rodzinie
Spotkanie poprowadzą:
Joanna i Mariusz Dzieciątko
Partnerem wydarzenia jest WARSZTAT Centrum Komunikacji Społecznej
Urzędu m.st. Warszawy
Najlepiej przywieźć osobiście pod koniec maja
Dobijamy sie do Was. Poki co "0" ale zawsze...
srednio to widze zobaczymy jak bedzie
Pro mamo! Zerówka to czysta przyjemność
A do jakiej szkoły składacie podanie?
- Kochanie, mamusia sobie tu tylko chwilę coś poczyta. Idź się pobawić
k.