Dokładnie jakiego dziecka? Przecież Ona w brzuchu ma żabę, albo innego cusia
Nawet żab się nie powinno mordowac, one są pożyteczne. Tak swoją drogą zastanawiam się dlaczego zarodek planowany nawet taki kilkudniowy to jest ,, dziecko" i jak coś się dzieje należy pędem lecieć do szpitala, leżeć na podtrzymaniu ciąży nie ruszając sie nawet do toalety, bo jak się odmówi leżenia bo w domu została reszta dzieci to zarzuty ,, nie szkoda pani dziecka ?" A jak się odwidzi albo jest niechciane czy jest nie takie jak trzeba to w wieku połowy ciąży albo i później jest jakimś czymś co można zabić jak tasiemca, szerszenia, komara albo gryzącego pająka...Gdzie tu logika?
Rzecznik Arcybiskupa i archidiecezji warszawskiej dyrektor Archidiecezjalnego Centrum Informacji (ACI)
Szczęść Boże!
Uprzejmie proszę aby ks.Kardynał zabrał głos w sprawie bezprecedensowej nagonki medialnej na prof.Chazana, dyrektora placówki Szpital św.Rodziny w Warszawie.
Oczekuję tego jako wierny archidiecezji warszawskiej.
Z Bogiem
------------------------------------- też wysłałam
Ja mam wrażenie (po tym jak słuchałam/czytałam w mediach wypowiedzi osób, które przechodziły iv), że nie tyle może specyficzni ludzie, co sama procedura jest wypaczająca i - pardon maj frencz - może nieźle zryć beret.
Znam osoby, ktore potraciły ciąże i za każdym razem musiał to być dla nich dramat. Jedna przeżyła śmierć kliniczną przy tym i ledwo ją odratowali. Ale uznały, że skoro tak wyszło to mówi się trudno, może mają inne powołanie niż rodzicielstwo. Realizują się w innych dziedzinach i dzięki nim może świat jest szczęśliwszy. A postawa chcę, muszę mieć dziecko, muszę udowodnić wszystkim- sobie, mężowi , rodzinie, światu, że jestem kobietą to niestety prowadzi do korzystania z iv i kolejnych tragedii.
Ale powracając do tematu to przecież jest jasne, że chodzi o pozbawienie dobrego imienia oraz funkcji dyrektora człowieka , który jest światowej sławy profesorem, z tego co słyszałam potrafi bez szkody dla matki i dziecka poprowadzić nawet bardzo trudne i nietypowe ciąże no i mistrzowsko wykonać liczne cesarki. Ale jest dla kogoś niewygodny więc trzeba go zniszczyć.
@MonikaN szkoda nerwów na dyskusje fejsbukowe. Ja też się w taką wdałam ze znajomymi z klasy licealnej. Aż mi wstyd że ich znam. Nie mogłam uwierzyć w to co czytałam.
Co do jutrzejszego dnia to właśnie nie wiem czy mi się uda. Chciałabym, trochę ciężka godzina. Męża jeszcze nie będzie a z trójką to nie wiem czy jechać...
edit: jakoś mam cichą nadzieję, że jednak to że jego szpital dobrze prosperuje spowoduje że go jednak nie wyrzucą..
tak jak mówiłem, sprawa robi się poważna, jest coś takiego jak Rada Społeczna Szpitala, zasiadają tam tłuki z SLD i mają zamiar wywierać presję na dyrekcję. Są już oskarżenia o mobbing przeciw profesorowi.
"Atmosfera strachu, lekarze sparaliżowani"
Rzecznik SLD Dariusz Joński poinformował, że przedstawiciele SLD zasiadający w radzie społecznej szpitala św. Rodziny jeszcze w czwartek złożą w wniosek o pilne zwołanie rady. Joński zaapelował też do prezydent Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz, by ta odwołała prof. Chazana z funkcji dyrektora szpitala. Joński przekonywał, że w szpitalu kierowanym przez Chazana, panuje "atmosfera strachu, lekarze są sparaliżowani, boją się podjąć jakąkolwiek decyzję".
zobaczcie jak mendowata dziennikarka formułuje pytanie do HGW: „kiedy będzie decyzja w sprawie losów profesora Chazana? Premier Tusk minister, pani przełożony już powiedzieli swoje zdanie" posłuchajcie tego, to jest typowy przykład mendy dziennikarskiej.
Kolejnym paradoksem jest to że gdyby ta kobieta teraz przedwcześnie urodziła zdrowo rozwijające się dziecko walczyliby o nie i miałoby znaczenia sie z tym że może być mocno obciążone w przyszłości, że może być dzieckiem specjalnej troski, siedzieli przy inkubatorze, liczyli oddechy, konsultowali z różnymi lekarzami , potem rehabilitowali a do tego modlili sie, trzymali kciuki, amulety etc... No ale ciąża trwa więć trzeba dziecko zabić.
Nie rozumiem już w ogóle. Dziecko z tą wadą szybciutko by umarło ale godnie i bezboleśnie ( wszystko jedno czy w wyniku poronienia czy zaraz po urodzeniu) i przecież nikt na siłę by go przy życiu nie podtrzymywał ( jak zdrowe tylko słabe, zainfekowane czy wcześniaka), ale nie czuło by bólu. Aborcja to przemoc, zadawanie płodowi/ dziecku cierpień fizycznych nawet jeśli ono sobie nie zdaje z tego sprawy. Nawet poddawania cirepieniu przez trucie, rozpuszczanie solami, rozkawałkowanie na żywca zwierzęcia ( skoro feministkom przypomina to żabę czy owcę) jest znęcaniem ze szczegolnym okrucieństwem, grzechem i ogólnie jest podłe. To, że nie ma peselu to nie znaczy w ogóle, że nie jest człowiekiem, tez jakoś cierpi. Gdzie są ci empatyczni obroncy praw dziecka, co chcą zabierać do bidula za klapsa czy szlaban na komputer?
gdyby ta kobieta teraz przedwcześnie urodziła zdrowo rozwijające się dziecko walczyliby o nie i miałoby znaczenia sie z tym że może być mocno obciążone w przyszłości, że może być dzieckiem specjalnej troski, siedzieli przy inkubatorze, liczyli oddechy, konsultowali z różnymi lekarzami , potem rehabilitowali a do tego modlili sie, trzymali kciuki, amulety etc...
Hm, no w sumie moja 4 pociecha też leżała w inkubatorze i też modliłam sie aby przeżyła, błagałam lekarzy żeby ją odratowali. Też się nad nią trzęśliśmy. Co prawda bez amuletów, fluidków. Miala być upośledzona a jest całkowicie zdrowa.
dopiero się dowiedziałem, zresztą z TRWAM że to dziecko co miało być zabite to było z in vitro! Całkowicie pomijają we wszystkich mediach ten fakt, nikt o tym nie mówi!
A po drugie naprawdę jedyne co pozostaje, to modlić się i pościć o cud narodzin tego dziecka ZDROWEGO. To byłby argument nie tylko przeciw nagonce na Chazana, ale globalnie przeciw aborcji ze względów medycznych
nie samym forum człowiek żyje poza tym pisałem o tym że w mejnstrimie o tym nie ma, że to skrzętnie ukrywają, nie dziwota zresztą. A to w zasadzie nie pikieta tylko pacjentki profesora idą dać mu kwiaty (i zachęcają aby ludzie którym sprawa nei jest obojętna przyszli pod szpital) Inicjatywa że tak powiem fejsbukowo oddolna.
a jednak nie - poniżej korekta, sprawdziłem. Czyli jest szansa że będzie dużo ludzi.
W ten piątek, 13 czerwca, o godz.17.00 delegacja pacjentek przekaże wyrazy poparcia prof. Bogdanowi Chazanowi w Szpitalu Świętej Rodziny, ul. Madalińskiego 25. Prosimy Mamy, Ojców, pacjentki, wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie delegacji i obecność pod Szpitalem. Powiadomcie znajomych i przyjaciół. Przyjdźcie wyrazić poparcie dla prof. Bogdana Chazana.
@WInda_do_Nieba - obawiam się, że gdyby dziecko urodziło się zdrowe, to mieliby nowego haka na Chazana - wyszłoby, że niekompetentny, bo rozpoznał wadę u zdrowego dziecka. Wiesz, jak jest - jak nie kijem go, to pałką...
Ale to nie on wykrył wadę, tylko ktoś kto wykonywał genetyczne USG... W każdym razie byłaby szansa na nawrócenie wielu osób, a przynajmniej tej kobiety
Komentarz
Dokładnie jakiego dziecka? Przecież Ona w brzuchu ma żabę, albo innego cusia
Nie mogęęęęę!
I to żal.pl
dobra, ja fanatyczka, idę robić obiad dla moich fanatycznych dzieci i oczywiście dla mojego mega fanatycznego męża.
Wyłączam się z dyskusji, ale miejmy w pamięci jutrzejszą demonstrację!!!!
Nawet żab się nie powinno mordowac, one są pożyteczne.
Tak swoją drogą zastanawiam się dlaczego zarodek planowany nawet taki kilkudniowy to jest ,, dziecko" i jak coś się dzieje należy pędem lecieć do szpitala, leżeć na podtrzymaniu ciąży nie ruszając sie nawet do toalety, bo jak się odmówi leżenia bo w domu została reszta dzieci to zarzuty ,, nie szkoda pani dziecka ?" A jak się odwidzi albo jest niechciane czy jest nie takie jak trzeba to w wieku połowy ciąży albo i później jest jakimś czymś co można zabić jak tasiemca, szerszenia, komara albo gryzącego pająka...Gdzie tu logika?
dyrektor Archidiecezjalnego Centrum Informacji (ACI)
proszę aby ks.Kardynał zabrał głos w sprawie bezprecedensowej nagonki
medialnej na prof.Chazana, dyrektora placówki Szpital św.Rodziny w
Warszawie.
też wysłałam
A postawa chcę, muszę mieć dziecko, muszę udowodnić wszystkim- sobie, mężowi , rodzinie, światu, że jestem kobietą to niestety prowadzi do korzystania z iv i kolejnych tragedii.
@MonikaN szkoda nerwów na dyskusje fejsbukowe. Ja też się w taką wdałam ze znajomymi z klasy licealnej. Aż mi wstyd że ich znam. Nie mogłam uwierzyć w to co czytałam.
Co do jutrzejszego dnia to właśnie nie wiem czy mi się uda. Chciałabym, trochę ciężka godzina. Męża jeszcze nie będzie a z trójką to nie wiem czy jechać...
edit: jakoś mam cichą nadzieję, że jednak to że jego szpital dobrze prosperuje spowoduje że go jednak nie wyrzucą..
"Atmosfera strachu, lekarze sparaliżowani"
Rzecznik SLD Dariusz Joński poinformował, że przedstawiciele SLD zasiadający w radzie społecznej szpitala św. Rodziny jeszcze w czwartek złożą w wniosek o pilne zwołanie rady. Joński zaapelował też do prezydent Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz, by ta odwołała prof. Chazana z funkcji dyrektora szpitala. Joński przekonywał, że w szpitalu kierowanym przez Chazana, panuje "atmosfera strachu, lekarze są sparaliżowani, boją się podjąć jakąkolwiek decyzję".
dziecko walczyliby o nie i miałoby znaczenia sie z tym że może być mocno
obciążone w przyszłości, że może być dzieckiem specjalnej troski,
siedzieli przy inkubatorze, liczyli oddechy, konsultowali z różnymi
lekarzami , potem rehabilitowali a do tego modlili sie, trzymali
kciuki, amulety etc...
Hm, no w sumie moja 4 pociecha też leżała w inkubatorze i też modliłam sie aby przeżyła, błagałam lekarzy żeby ją odratowali. Też się nad nią trzęśliśmy. Co prawda bez amuletów, fluidków. Miala być upośledzona a jest całkowicie zdrowa.
A po drugie naprawdę jedyne co pozostaje, to modlić się i pościć o cud narodzin tego dziecka ZDROWEGO. To byłby argument nie tylko przeciw nagonce na Chazana, ale globalnie przeciw aborcji ze względów medycznych
>>>PRZYNIEŚ KWIATY DLA PROF. B. CHAZANA<<<
W ten piątek, 13 czerwca, o godz.17.00 delegacja pacjentek przekaże wyrazy poparcia prof. Bogdanowi Chazanowi w Szpitalu Świętej Rodziny, ul. Madalińskiego 25.
Prosimy Mamy, Ojców, pacjentki, wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie delegacji i obecność pod Szpitalem.
Powiadomcie znajomych i przyjaciół.
Przyjdźcie wyrazić poparcie dla prof. Bogdana Chazana.
Nie zakładaj z góry czarnego scenariusza, trochę optymizmu chopie
:-B