Moja mama ma kozę, taką nie super ozdobną, daje ciepło ładnie, tylko szybka się zakopca i ognia nie widać. Chyba są takie z bajerem że się szybka sama oczyszcza.
Ja tam wolę kominek Kozy mi sie nie podobają, ale pomijając gust, to czy kozy są bezpieczne przy dzieciach, czy się nie nagrzewają? Znając moje "pioruny", to bym się bała.
My teraz bardzo rozważamy tematy domkowe. Ekipy remontowe w gotowości, bo mają teraz czas i bardzo chcą wchodzić...więc musimy na szybko ustalić, jakie otwory drzwiowe zachowujemy, które rozbierają itp. Do tego dylematy - wymiana drzwi i okien. Drzwi i okna zewnętrzne koniecznie, bo słabe i wieje, ale kiedy wewnętrzne są w miarę ujednolicone, to też jest znacznie ładniej?
Okna...w bloku mamy w mieszkaniu 10 letnie drewniane i b. sobie chwalę. Rodzina dalsza namawia na plastikowe, że dużo tańsze. A jedna z inwestycji, których nie żałuję w mieszkaniu to te okna oklejane drewnem...kolor mahoń.
my mamy drewniane, mieszkamy 5 lat te okna sa tu dluzej cale dobre nic sie nie wypaczylo i co wazne nie scieka woda po szybach, co w przypadku malych mieszkan jest dosc czeste przy plastikach
@Agagaw co do bezpieczeństwa. O kominek tez można sie poparzyć. Dla bezpieczeństwa można postawić plotek żeliwny, taki ciężki nieprzesuwalny. To jak bramka w kuchni czy na schodach. Jest gdy potrzeba, potem sie zdejmuje.
Wymyśliłam by koze przestawić w inne miejsce, ale... Tam nie ma komina Tzn dość łatwo da sie postawić pojedynczy szyb (są ku temu warunki). Tylko jaki system można użyć by przejść przez drewniana podłogę i strop?
mam tak jak na zdjęciu Maciejki tylko uchwyty mosiężne, nie czarne ogólnie jestem zadowolona, ale blat mi się wypacza :-( płytki vives mugat vanilla ( ale ja lubię taki pic-błysk )
Komentarz
mały to garaż, tylko tak o nim mówimy, ma poddasze zrobione na sypialne, plus kuchnię i łazienke, ot co.
Zanim tu będzie ogród, to już będą wyfruwać.
http://www.meble.vox.pl/produkt-lozko-multi-14202.html
po co dziecku taki szeroki materac, skoro może się spokojnie zmieścić na 80cm?
Ja rozwazam dla mojego 7 latka
Maz tam polezal i rozwaza tez dla siebie
Kozy mi sie nie podobają, ale pomijając gust, to czy kozy są bezpieczne przy dzieciach, czy się nie nagrzewają? Znając moje "pioruny", to bym się bała.
Do tego dylematy - wymiana drzwi i okien. Drzwi i okna zewnętrzne koniecznie, bo słabe i wieje, ale kiedy wewnętrzne są w miarę ujednolicone, to też jest znacznie ładniej?
A jedna z inwestycji, których nie żałuję w mieszkaniu to te okna oklejane drewnem...kolor mahoń.
mieszkamy 5 lat
te okna sa tu dluzej
cale dobre
nic sie nie wypaczylo
i co wazne nie scieka woda po szybach, co w przypadku malych mieszkan jest dosc czeste przy plastikach
tylko uchwyty mosiężne, nie czarne
ogólnie jestem zadowolona, ale blat mi się wypacza :-(
płytki vives mugat vanilla ( ale ja lubię taki pic-błysk )