Baldachim cudny od zawsze o takim marzyłam i chyba dziewvzynko zrobię:) mili oprócz łóżek (materace na podłodze będą ma razie)i polki ksiazkani chce coś do hustania się i do chowania to coś musi chodzić chyba być 2w1 bo więcej się nie zmieści.
Muszą być na podłodze bo one jak śpią to się strasznie wierca i nawet z materacy spadają, zresztą pewnie ciągle będą nas wołać do spania z nimi więc nam też będzie wygodniej na podłodze niż w małym łóżku:) Platforma odpada bo sufit nisko i skos zaraz. huśtawka super, są jeszcze nie zakryte belki stropowe i na nich trzeba coś wymyślić; )
a jak będzie ze schodzeniem po schodach? jaki macie pomysł na barierkę? i gdzie będzie? ja też właśnie urządzam bawialnio-sypialnię dla maluchów na piętrze jeden pokój z materacami na ziemi i nieotwieralna barierką drugi z zabawkami, bez barierki, można dojść do tego sypialnego, ale za to zaraz na korytarzyku druga , większa nieotwieralna barierka trochę się naprzeskakujemy, ale tak to bym ciągle myślała "czy na pewno zamknęłam", a schody u nas strome bo domek mały
no i skosy, skosy przestawiamy meble i przesuwamy materace przed ostatecznym urządzeniem, żeby w praktyce zobaczyć jak najwygodniej
w sumie mam 4 małe pokoje na górze i u starszej córki metodą prób i błędów udało się tak fajnie urządzić niewielką przestrzeń, ze naprawdę jest funkcjonalnie jak skończymy kłaść deski na ścianę to strzelę fotkę
Lampa Skapetze? Tez sie nad taka do pokoju dziewczyn zastanawialam, w koncu dostaly jednak blyszczaca, ale nie etniczna. Jestem ciekawa, czym podloge potrakowalas, bo to chyba drewno?
Znalazłam farbę ciemnobrązową w domu też się nada. Jaka farba biała do ścian jest najlepsza? Powoli zalepiam dziury ścianach , jak wszystkie zalepię będzie malowanie, ale mi się nie chce...
Kiedyś malowałam coś Beckersem i byłam zachwycona - 2 warstwy wystarczą. Ale jest dość kosztowna. Malowałam też Dekoralem i nie było fajnie - trzeba ze 3 razy malować, by pokryło, a najlepiej 4.
mamy okazję kupić meble z Ikei , system PAX od znajomego (wraca do Polski) , praktycznie nówki. W zestaw wchodź szafa narożna (jeden bok 100cm , drugi 110) , komodę , takie dwa słupki (50 cm każdy , wysokie jak szafa) i taką dużą szafkę (szachwnicę) , całość 250£ ( normalnie jeden ten słupek kosztuje 130£) , problemem jest wysokość szafy i słupków. Dom ma 225 cm a meble 232 cm (7cm , a jaaaaka różnica !! 8-} ). Pomyślałam więc, że może je przytniemy od góry ( od dołu nie ma takiej możliwości) , tylko drzwi od szafy i słupków mają lustra i nie wiem czy jest w ogóle możliwość cięcia we własnym zakresie ? (specjalista zawołał 130£ za przecięcie jednych drzwi !!!). Jeśli nie, to jest jeszcze opcja dokupienia samych drzwi ( są dostępne w Ikei , 30£ za sztukę , bez luster :-L ) więc dalej się opłaca ale czy w ogóle nie głupi to pomysł ,żeby obcinać meble ??
Żeby nie okazało się, że okazja zmieni się w wyrzuconą w błoto kasą ??
Komentarz
Do szarości to blady róż też pasuje (jakaś pepitka czy cuś) i białe meble.
Platforma odpada bo sufit nisko i skos zaraz.
huśtawka super, są jeszcze nie zakryte belki stropowe i na nich trzeba coś wymyślić; )
jaki macie pomysł na barierkę? i gdzie będzie?
ja też właśnie urządzam bawialnio-sypialnię dla maluchów na piętrze
jeden pokój z materacami na ziemi i nieotwieralna barierką
drugi z zabawkami, bez barierki, można dojść do tego sypialnego, ale za to zaraz na korytarzyku druga , większa nieotwieralna barierka
trochę się naprzeskakujemy, ale tak to bym ciągle myślała "czy na pewno zamknęłam", a schody u nas strome bo domek mały
no i skosy, skosy
przestawiamy meble i przesuwamy materace przed ostatecznym urządzeniem, żeby w praktyce zobaczyć jak najwygodniej
zaglądam czasem tutaj ( już chyba był link)
http://wnetrzadladzieci.blogspot.com/2013/11/kilka-sposobow-na-zabudowe-skosow-szafa.html
w sumie mam 4 małe pokoje na górze i u starszej córki metodą prób i błędów udało się tak fajnie urządzić niewielką przestrzeń, ze naprawdę jest funkcjonalnie
jak skończymy kłaść deski na ścianę to strzelę fotkę
A mogę na żywo obejrzeć, np. w listopadzie?
lampa faktycznie robi efekt, ale tadelakt pasuje klimatem
kolor jeden z moich najulubieńszych
Tez sie nad taka do pokoju dziewczyn zastanawialam, w koncu dostaly jednak blyszczaca, ale nie etniczna.
Jestem ciekawa, czym podloge potrakowalas, bo to chyba drewno?
mam nadzieję, że będę pamiętała zapytać za kilka miesięcy
Jaka farba biała do ścian jest najlepsza? Powoli zalepiam dziury ścianach , jak wszystkie zalepię będzie malowanie, ale mi się nie chce...
Ale jest dość kosztowna.
Malowałam też Dekoralem i nie było fajnie - trzeba ze 3 razy malować, by pokryło, a najlepiej 4.
mamy okazję kupić meble z Ikei , system PAX od znajomego (wraca do Polski) , praktycznie nówki. W zestaw wchodź szafa narożna (jeden bok 100cm , drugi 110) , komodę , takie dwa słupki (50 cm każdy , wysokie jak szafa) i taką dużą szafkę (szachwnicę) , całość 250£ ( normalnie jeden ten słupek kosztuje 130£) , problemem jest wysokość szafy i słupków. Dom ma 225 cm a meble 232 cm (7cm , a jaaaaka różnica !! 8-} ). Pomyślałam więc, że może je przytniemy od góry ( od dołu nie ma takiej możliwości) , tylko drzwi od szafy i słupków mają lustra i nie wiem czy jest w ogóle możliwość cięcia we własnym zakresie ? (specjalista zawołał 130£ za przecięcie jednych drzwi !!!). Jeśli nie, to jest jeszcze opcja dokupienia samych drzwi ( są dostępne w Ikei , 30£ za sztukę , bez luster :-L ) więc dalej się opłaca ale czy w ogóle nie głupi to pomysł ,żeby obcinać meble ??
Żeby nie okazało się, że okazja zmieni się w wyrzuconą w błoto kasą ??
Cielibyście ??? :-??