Szukam pomysłu na zapełnienie dwóch półek czymś (tzw. dekoracje) - najlepiej czarno-białe e. żółte, w stylu 50-60. lat - mam jedną figurkę ćmielowską, jeden bida-wazonik i to koniec zbioru.
Allegro przeglądam ale chciałabym coś co ma walory artystyczne a nie chińska masówka, sęk w tym, że nie znam zagranicznych - znam np. Lladro ale to nie mój styl (i jedno zero w cenie za dużo).
Ja na pewno za późno do pytania o farby, ale może komuś się przyda. My kuchnię póki co mamy pomalowaną tablicówką i to właśnie Benjamina Moora (bo zapragnęłam niestandardowego koloru, a w innych tablicowych jest mały wybór). Jak kiedyś będziemy mieć fundusze, to ścianę nad kuchenką chcemy wykończyć drukowanym szkłem, ale na razie się nie śpieszymy, bo ściany świetnie się zmywa (nigdy więcej kafelków i fug)!
No i można pisać po ścianach (kredą oczywiście ), co też jest praktyczne i fajne
@Skatarzyna - wpadnij dziś, to się załapiesz na ciasto (serio, chwyć męża pod pachę albo jakieś dzieci, np. panny na wydaniu i wpadajcie, bo pewnie jutro już tego ciasta może nie być) @Joanna - tak, 2 wystarczyły, chociaż wybrałam bardzo ciemny kolor.
czy do metalowego łóżka z ikei będzie pasował tylko materac o szerokości 80 cm czy może być 70? mam mało miejsca w pokoju, na razie będą same materace i nawet 10 cm mnie ratuje, tylko nie wiem czy potem one będą dobrze leżały w tych łóżkach. Czy w łóżkach z ikea macie oryginalne materace z ikei? czy inne? może np. węzsze?
pamiętam że @manna wklejałaś kiedyś zdjęcia z takimi łożkami kto jeszcze?
Komentarz
http://pl.dawanda.com/ozdoby-na-sciane/
http://allegro.pl/antyki-i-sztuka?id=26013&order=m&string=pingwin&search_scope=collections.art&bmatch=s0-col-1-4-0907
płytki dekor. i zasłonę prysznicową, miły motyw
mężu mój obciął pięknie
Jeszcze drzwi , najtrudniejsze ~X(
No i można pisać po ścianach (kredą oczywiście ), co też jest praktyczne i fajne
gdzie kupowałaś farbę? mam dwa miejsca, które chciałabym tablicową pomalować.
@Joanna - tak, 2 wystarczyły, chociaż wybrałam bardzo ciemny kolor.
czy do metalowego łóżka z ikei będzie pasował tylko materac o szerokości 80 cm
czy może być 70?
mam mało miejsca w pokoju, na razie będą same materace i nawet 10 cm mnie ratuje, tylko nie wiem czy potem one będą dobrze leżały w tych łóżkach.
Czy w łóżkach z ikea macie oryginalne materace z ikei? czy inne? może np. węzsze?
pamiętam że @manna wklejałaś kiedyś zdjęcia z takimi łożkami
kto jeszcze?