@Bambidu nasza sypialnia przed narodzinami Malej byla sniezkowana Zaintrygowal mnie temat farb elewacyjnych w srodku...mam waski przedpokoj i chcialam tam tapete w pasy ale sie waham
Gdyby ktoś chciał dom energooszczedny/pasywny w wersji ekonomicznej tak w budowie jak i w eksploatacji, jednakowoż nie koniecznie diy, to mogę polecić ofertę zaprzyjaźnionego architekta (lekko wielodzietnego) projekt + realizacja do uzgodnionego etapu. Fajny i uczciwy człowiek.
Meter na dole heroicznie okleja i gruntuje, mialam mu pomoc, ale mlode sie budza naprzemiennie i leze z nimi. Trzymajcie kciuki za powodzenie akcji "malarz pokojowy"
@Dominikaa, ale sypialnia była farbą Śnieżki traktowana czy gruntem? Bo farba jest OK. Grunt ponoć w zamierzchłych czasach też był, ale teraz z tego co czytałam to obecnie ludzie po parę lat męczą się z aromatem o wątpliwych walorach, a producent tylko zaleca zmycie Vanishem. Myłam - pomogło na jakiś tydzień, dwa, dopóki Vanishem jechało. Na razie pokój stoi nie pomalowany i czeka na lepsze pomysły.
@AB dzieki za to co napisałaś, bo też byłam obrażona na cenę tablicowej, a rozważałam czy se w kuchni nie strzelić. A tu widzę, że jeszcze młodzieży w pokojach po kawałku jakby co dorzucę.
Wysłałam wspomnianą wcześniej ofertę na projekt + budowę ekonomicznych w budowie i eksploatacji domów tudzież kontakt do godnego zaufania architekta zainteresowanym osobom. Sprawdźcie czy doszło, dobrze?
magnat, benjamin moore czy tikkurila na klatkę schodową brudzoną przez dzieci i koła wózków? tzn muszą być bardzo zmywalne i bardzo nieścieralne.
powyższe 3 są bardzo drogie ale wolę zainwestować i miec spokój niz ciągle dzieci od ścian odganiać.
a może nie trzeba aż tak inwestowac w farby ceramiczne i wystarczy zwykły lateks? z tym że czytałam, że po szorowaniu lateksu jednak zostają widoczne zmiany (tzn farba bardziej się błyszczy w tych szorowanych miejscach).
Komentarz
ale nie probowalam
a moze takim zmazywaczem do długopisu, jaki dzieci w szkole używają?
Fajnie wygląda. Tylko jak się rozpędzą to nie wiem czy do tablicy się ogranicza...
edit @AB
ależ to daje możliwości
wiedzieliście?
http://allegro.pl/bejca-farba-wodna-do-drewna-woodex-kolory-500ml-i6074860533.html
tylko czasu, czasu brak
chyba złapię za pędzel i nocami będę malować
to stara ciemno brązowa lampka była, z podziadziałym brązem.
a to półki, były jaskrawozielone, ta sama farba kolor - kawa z mlekiem.
jeszcze
ostatnia rzecz to pudelka drewniane na czapki, nie są jakieś wybitne ale są pomalowane farbą do ścian.
magnat, benjamin moore czy tikkurila na klatkę schodową brudzoną przez dzieci i koła wózków? tzn muszą być bardzo zmywalne i bardzo nieścieralne.
powyższe 3 są bardzo drogie ale wolę zainwestować i miec spokój niz ciągle dzieci od ścian odganiać.
a może nie trzeba aż tak inwestowac w farby ceramiczne i wystarczy zwykły lateks? z tym że czytałam, że po szorowaniu lateksu jednak zostają widoczne zmiany (tzn farba bardziej się błyszczy w tych szorowanych miejscach).