U moich rodziców to już leśna się w kleju od taśm na kartonach.. Nam prawie zaszczepić jak mama przyniosła blender w kartonie ale chyba wytluklam zaczepki hodowli..
Wywal wszystko. wyszoruj porządnie szafki wysmaruj je potem dodatkowo olejkiem pomarańczowym. Wszystko trzymaj nawet w sloikach zwykłych. w szafkach zostaw buteleczki o olejkiem pomarańczowym ( otwarte) kiedys były w Aldi takie klocki drewniane z drzewa cydrowego chyba, ja te klocki zostawiałam pomiędzy pojemnikami/ słoikami do tego plastry na mole
U mnie pomogło wyrzucenie wszystkiego, co miało ślad żerowania moli, przesypanie reszty w szklane słoiki zamykane metalowymi zakrętkami, dokładne wymycie wszystkich szafek (bardzo uważać na wszelkie szczeliny, zakamarki), przyklejenie pułapek na mole w szafkach i koniecznie moskitiery w oknach. I wszystko, co kupiłam też od razu przesypywałam w słoiki, a opakowania wyrzucałam. Ale i tak walka trwała pewnie ze 2-3 miesiące. Tylko już nie niszczyły produktów, bo do słoików się nie dostawały.
U mnie pomogło wyrzucenie wszystkiego, co miało ślad żerowania moli, przesypanie reszty w szklane słoiki zamykane metalowymi zakrętkami, dokładne wymycie wszystkich szafek (bardzo uważać na wszelkie szczeliny, zakamarki), przyklejenie pułapek na mole w szafkach i koniecznie moskitiery w oknach. I wszystko, co kupiłam też od razu przesypywałam w słoiki, a opakowania wyrzucałam. Ale i tak walka trwała pewnie ze 2-3 miesiące. Tylko już nie niszczyły produktów, bo do słoików się nie dostawały.
moje regularnie odlatują w nieznane. raz wymyśliłam, że powinnam mieć w czoło wbity gwóźdź i regularnie tam odwieszać klucze, żeby wiecznie ich nie szukać.
Bardzo przyjemny... A nam ściana moknie kominowa w sypialni... Zaczęło kąpać przy tych nawalnicach chyba że ściany normalnie kap kap... A teraz widać plamy najbardziej u gory-tj. Blisko dachu... Wzdłuż komina No i jak. I co.. M MNIE STRASZY cały czas ze to rozkuje... Pewnie będzie trzeba.. Ale kucie ściany mnie przeraża... W sypialni w dodatku... A na dach się boimy wejść.. Bo drabina idzie straszna z balkonu na piętrze chłopaków.. Taka niepewna i śliska.. I Trzęsaca
Bardzo przyjemny... A nam ściana moknie kominowa w sypialni... Zaczęło kąpać przy tych nawalnicach chyba że ściany normalnie kap kap... A teraz widać plamy najbardziej u gory-tj. Blisko dachu... Wzdłuż komina No i jak. I co.. M MNIE STRASZY cały czas ze to rozkuje... Pewnie będzie trzeba.. Ale kucie ściany mnie przeraża... W sypialni w dodatku... A na dach się boimy wejść.. Bo drabina idzie straszna z balkonu na piętrze chłopaków.. Taka niepewna i śliska.. I Trzęsaca
My mieliśmy zaciekający balkon, trzeba zlikwidować przeciek. Na teraz mamy nową izolacje balkonu, wylewkę, zaraz będą kładzione kafelki. Co się nawalczylismy to nasze, bo mieszkamy w bloku. Sami szukaliśmy wykonawcy.
Sugeruję poradę kominiarza, może obróbki blacharskie trzeba poprawić, zaizolować komin. Albo po prostu za dużo lało. Mieszkaliście w tym domu zima? Były podobne problemy?
Komentarz
wyszoruj porządnie szafki
wysmaruj je potem dodatkowo olejkiem pomarańczowym.
Wszystko trzymaj nawet w sloikach zwykłych.
w szafkach zostaw buteleczki o olejkiem pomarańczowym ( otwarte)
kiedys były w Aldi takie klocki drewniane z drzewa cydrowego chyba, ja te klocki zostawiałam pomiędzy pojemnikami/ słoikami
do tego plastry na mole
Odkąd mam w szafce pojemnik z kawą i dosypuje trochę nowej moli nie ma.
i se myślę-a z czego ona się tak cieszy?
0
@Rejczel, można nabyć specjalny klips/haczyk do torebki na klucze.
taki, jak moje kuchnie i jadalnia
Sugeruję poradę kominiarza, może obróbki blacharskie trzeba poprawić, zaizolować komin. Albo po prostu za dużo lało.
Mieszkaliście w tym domu zima? Były podobne problemy?
Powodzenia!