My wszędzie chyba szary damy, chyba modny teraz. Ładnie wygląda jak na ścianie są zdjęcia, obrazki etc. Aktualnie mamy w salonie jedną ścianę ciemny niebieski/ turkus. Też fajnie wygląda.
Macie pomysl jak tanio zrobić szafke pod umywalke do lazienki? Che zrobic 2 umywalki i muszę je na czymś postawic, kupne szafki drogie albo zlej jakości. Szukam jakiejś alternatywy.
No właśnie też myślałam o tych szarościach, tylko bym chciała, żeby jednak było przytulnie. O jakiejś ciepłej barwie myślę, ale jasnej. A co myślicie o malowaniu na dwa kolory? Czy to już jest passé?
No pewnie ze samemu;) mój mężu wszystko potrafi, ale musi byc jakis wzor, inspiracja. Komody chyba jednak bez narzedzi nie zrobi;/ musialoby byc cos prostszego.
W castoramie albo obi można przyciąć płyty. Musisz sama zaprojektować najlepiej blat na kątownikach i lekkie drzwi przesuwane na tych tańszych prowadnicach.
A widzisz przesuwane drzwi dobry pomysl, nie pomyslalam!
No pewnie ze samemu;) mój mężu wszystko potrafi, ale musi byc jakis wzor, inspiracja. Komody chyba jednak bez narzedzi nie zrobi;/ musialoby byc cos prostszego.
Wpisujesz w gogla szafka pod umywalkę i masz wzór inspiracje aż oczy bola
Eee, teraz modne są kolory znów. Butelkowa zieleń, granat;) Od zawsze mamy ściany na szaro pomalowane i zaczynają mnie nudzić. Najchętniej wytapetowalabym niektóre ściany tapeta Pip studio z ptaszkami. Czaje się już kilka lat na nią
Uja, znajdź na olx szafkę art deco, albo inna starą i na niej umywalki zainstaluj. Zerknij na łazienkę z PiategoPokoju, albo Ładnej Chaty.
Nasza szafka pod umywalkę robiona na zamówienie spuchła gdzieś po 8latach w miejscu gdzie ściekała woda z umywalki. Poza tym szuflady uchwyty wszystko działa.
W tej łazience mam tez komode z Ikei ktora 9 lat temu przytachalam z tarasu znajomej i stala tam nie wiadomo ile lat i tej komodzie nic nie jest. A szafka z plyty sie rozleciala
Pomysl Moniry na komode bardzo mi sie podoba. To jest mysl! Dzieki
Niestety za mało czasu na kombinowanie z tapetami mamy i kamieniami (chociaż z kamieniami i tak mam słabe doświadczenia). Może za jakiś czas zbierzemy się za dopracowywanie szczegółów.
A jakiś beż wpadający w kolor wrzosowy albo lekko różowawy, myślicie, że przy takich kolorach da się na dłuższą metę wytrzymać? Nie będzie za "babsko".
Macie może dobre doświadczenia z farbą strukturalną? Osobiście nie przepadam, ale chyba będzie taka konieczność, da się to zrobić jakoś ładnie? Chodzi o przedpokój.
Ja bym po tygodniu w takim wnętrzu przestała odpowiadać za własne czyny (o tą kandyzowaną żurawinę mi chodzi, porcelana ok), złapała wałek z białą farbą i zaatakowała ścianę Ale upodobania są przeróżne. I ja generalnie niezbyt gustuję w wyrazistych kolorach.
Do kolorów trzeba mieć naprawdę niezłe wyczucie. One dobrze wyglądają tylko gdy całe wnętrze jest przemyślane i dopieszczone. Warto sobie pooglądać mieszkania na sprzedaż z rynku wtórnego - tam jest mnóstwo żółci, seledynów, fioletów na ścianach i widać, jak to wygląda w normalnym mieszkaniu. Bo w katalogach to wszystko jest pięknie.
Dokładnie, a jeszcze kolor na opakowaniu jeden a jak się położy na ścianę inny na szczęście są już te próbniki.
Wyczucia brak, jak żyć Jakiś esteta by się przydał. Wnętrze wydaje się bardzo fajne, chciałabym je jakimś ładnym kolorem potraktować i nie mam pojęcia.
Komentarz
Hope na bialo maluj! Polozysz narzute na łóżko i juz masz zmiane wystroju. Wszelkie kolory męczą i szybko sie nudzą.
Che zrobic 2 umywalki i muszę je na czymś postawic, kupne szafki drogie albo zlej jakości. Szukam jakiejś alternatywy.
Do tej sofy to szary w ogole nie pasuje.
Dwukolorowe sciany juz są passe;)
A widzisz przesuwane drzwi dobry pomysl, nie pomyslalam!
Uja, znajdź na olx szafkę art deco, albo inna starą i na niej umywalki zainstaluj. Zerknij na łazienkę z PiategoPokoju, albo Ładnej Chaty.
Poza tym szuflady uchwyty wszystko działa.
Pomysl Moniry na komode bardzo mi sie podoba. To jest mysl! Dzieki
Kafle nie, nie raczej nie.
A jakiś beż wpadający w kolor wrzosowy albo lekko różowawy, myślicie, że przy takich kolorach da się na dłuższą metę wytrzymać? Nie będzie za "babsko".
Macie może dobre doświadczenia z farbą strukturalną? Osobiście nie przepadam, ale chyba będzie taka konieczność, da się to zrobić jakoś ładnie? Chodzi o przedpokój.
Takie kolory znalazłam tylko jedna ścian by była ciemniejsza:
Warto sobie pooglądać mieszkania na sprzedaż z rynku wtórnego - tam jest mnóstwo żółci, seledynów, fioletów na ścianach i widać, jak to wygląda w normalnym mieszkaniu. Bo w katalogach to wszystko jest pięknie.
Wyczucia brak, jak żyć
Jakiś esteta by się przydał. Wnętrze wydaje się bardzo fajne, chciałabym je jakimś ładnym kolorem potraktować i nie mam pojęcia.
jeśli chodzi o róż - skonsultuj może z mężem i synami...
też kiedyś miałam żółtą ścianę i niebieską szafę @asiao
to nawet była żółta tapeta w niebieskie kwiatki, także ten...