Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

DIY dom

18788909293103

Komentarz

• Meble (i w sumie nie tylko) wybieram jak bratowa i na szczęście nie ma o to pretensji :D 
    Dzieciom rzucę żółty z niebieskim no i trudno, nie mam pomysłu na inne żywe kolory w ich pokoju :) 

W sypialni też jakiś jasny kolor ujdzie. 
    A z tym salonem to nie wiem co, no oprócz tego, że nie chcę, żeby był: żółty, niebieski, szary ani zimny. 
  • prosz:
    żeby było kolorowo nie trzeba mieć kolorowych ścian
    Znalezione obrazy dla zapytania kolorowy salon

a tu z różem jeśli bardzo ci się podoba

Znalezione obrazy dla zapytania kolorowy salon beowa kanapa

• Moim marzeniem jest mieć mieszkanie w całości spójne - dobra, jakaś ściana jedna w pokojach dzieci mogłaby być w zupełnie innym kolorze (jako taki akcent), ale też pasującym do ogółu. Dlatego na ścianach wyobrażam sobie raczej biel, jasną szarość lub ewentualnie jaśniutki beż.
    Teraz wynajmujemy mieszkanie w którym: łazienka jest niebieska, pokój 1 - zielony, pokój 2 - żółty, pokój 3 - pomarańczowy, kuchnia dzięki Bogu - szara, WC - kremowy z butelkową zielenią. Nie mogę już... Przedpokój i salon były jasnożółte, ale przemalowaliśmy na biało szaro i od razu lepiej.
  • edytowano marca 2018
    @Hope, czy ten pokój jest raczej jasny, słoneczny, czy nie?
  • Jak koniecznie chcesz ożywić, to polecałabym Ci wariant: wszystko na biało + jedna ściana kolorowa, wtedy może to być intensywny nasycony kolor albo tapeta z fajną strukturą (są takie wyglądające jak tapicerka, bardzo fajnie ocieplają wnętrze), dobierasz sobie w tym kolorze dodatki (dywan, poduszki, obrazki na ścianach), a reszta już koniecznie w bieli/beżach/ecru.  
    A u dzieci naprawdę nie musi być kolorowych ścian! Tam jest tyle kolorów od wiecznie rozwalonych zabawek, że ściany można sobie odpuścić i zrobić białe albo popielate.
    Podziękowali 2Joannna Agax4
  • A w salonie za kolor robi suszarka z praniem
    ;)

Ah az zachcialo mi sie zmian, ale niedawno malowalismy na bialo;) zreszta mam ceglana sciane wiec niewiele kolorow bedzie pasowalo
    M
  • Tylko zimne barwy, jak dla mnie.  Jesteśmy wszyscy tak charakterni , że ciepłe barwy groziłyby wybuchem 
    Podziękowali 1AgaMaria
  • edytowano marca 2018
    uJa powiedział(a):
    A w salonie za kolor robi suszarka z praniem
    ;)

O to! to! :D 
    Podziękowali 1Monira
  • Kwiat pustyni mi się bardzo podoba. 
  • Monira powiedział(a):
    Tylko zimne barwy, jak dla mnie.  Jesteśmy wszyscy tak charakterni , że ciepłe barwy groziłyby wybuchem 
    O widzisz, może ja po prostu powinnam nad charakterem popracować, bo w sumie trochę rozmemłana jestem ;) 
    Podziękowali 1Monira
  • Ja też teraz bym wszystkie ściany na biało dala. Bardzo optycznie powiększają przestrzeń i rozjaśniają pomieszczenia. Ewentualnie jedną ścianę z jakąś ciekawa tapetą, czy fototapetą, ale to można dokleić później, gdy się pomysł na wnętrze jakiś pojawi. 
    I zawsze przy białych ścianach łatwiej przearanzowac pokoj bez dużych nakładów. 
    Podziękowali 2Hope Agax4
  • edytowano marca 2018
    Joannna powiedział(a):
    Raczej nie będzie jasny i słoneczny. Słońce nie bardzo ma tam jak wpadać, a jeszcze okna skierowane wydaje mi się na zachód. 
    No i plus te brązowe meble.
  • Hope powiedział(a):
    Joannna powiedział(a):
    Raczej nie będzie jasny i słoneczny. Słońce nie bardzo ma tam jak wpadać, a jeszcze okna skierowane wydaje mi się na zachód. 
    No i plus te brązowe meble.
    To tym bardziej biały!
    Podziękowali 3Hope Joannna Felicyta
  • To ja wolę jasna szarość , mam wrażenie że mniej się brudzi. Ale ja z epicentrum smoga pisze:)
    Podziękowali 2Hope AgaMaria
  • Kremowy, bezowy rozbielony bedzie ok.
  • My tak samo jak Małgorzata
    Podziękowali 1kika0
  • Ale szary do koloru kanapy kompetnie nie pasuje, zobaczcie pare stron wcześniej.
    Podziękowali 1Hope
  • @Hope, a jakie kolory lubicie? Ja np. nienawidzę białych ścian, tylko barwy konkretne. A, i - BTW - nie ma znaczenia, czy coś jest passé, czy nie, jeśli nie zamierzasz przemalowywać co roku ;)
  • @Joannna, to Twoje mieszkanie to dla mnie :smiley: 
  • @UJa, a fuj, co za pstrokacizna ;)

Czy to nie jest cudowne, jak bardzo ludzie się różnią? :) De gustibus EST disputantum :smiley: 
  • Kto szukał zasłon lnianych? Bo znalazłam w zaprzyjaźnionym ciucholandzie piękne, białe, ale biel taka lniana wpadająca w krem.
    Jakby ktoś chciał, to mogę jutro kupić. Cztery sztuki 140x275cm z krytymi szlufkami.
    12 zł za sztukę.

Nie pamiętam, gdzie ktoś pisał o tych zasłonach, dlatego wrzucam tu, może ktoś pamięta.
    Podziękowali 1Katia
  • znalazłam - to było w "dziergam i szyję sama" :)
  • edytowano marca 2018
    Podziękowali 1Joannna
  • Cart&Pud powiedział(a):
    Kto szukał zasłon lnianych? Bo znalazłam w zaprzyjaźnionym ciucholandzie piękne, białe, ale biel taka lniana wpadająca w krem.
    Jakby ktoś chciał, to mogę jutro kupić. Cztery sztuki 140x275cm z krytymi szlufkami.
    12 zł za sztukę.

Nie pamiętam, gdzie ktoś pisał o tych zasłonach, dlatego wrzucam tu, może ktoś pamięta.
    Kika0
  • Ale jak kika nie chciała to ja poprosze, tez kiedyś znalzlam ale krotkie a te sa idealnie długie. Ale kika ma pierwszeństwo.
  • Ten szary nie jest taki stalowy, tylko wpadający w taupe, dlatego pasuje do brązów.
    W takim wnętrzu wielkie znaczenie mają dodatki i ich równowaga.
    Trudno to zrobić zwłaszcza przy dzieciach - ten biały dywan i lepkie czekoladowe łapki - :D
    Podziękowali 1OlaOdPawla
  • uJa powiedział(a):
    Ale jak kika nie chciała to ja poprosze, tez kiedyś znalzlam ale krotkie a te sa idealnie długie. Ale kika ma pierwszeństwo.
    Kika i Małgorzata, bo to ona była pierwsza :)

• Strukturalne to dzieci zrobią
    Podziękowali 2ewaklara Agax4
  • OlaOdPawla powiedział(a):
    też mi się wydaje, że to połączenie dla się obronić 
  • Ja gdybym mogła to miałabym wnętrze we wszystkich odcieniach bieli  :D
    Podziękowali 2MonikaN ewaklara
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.