Meble (i w sumie nie tylko) wybieram jak bratowa i na szczęście nie ma o to pretensji Dzieciom rzucę żółty z niebieskim no i trudno, nie mam pomysłu na inne żywe kolory w ich pokoju
W sypialni też jakiś jasny kolor ujdzie. A z tym salonem to nie wiem co, no oprócz tego, że nie chcę, żeby był: żółty, niebieski, szary ani zimny.
Moim marzeniem jest mieć mieszkanie w całości spójne - dobra, jakaś ściana jedna w pokojach dzieci mogłaby być w zupełnie innym kolorze (jako taki akcent), ale też pasującym do ogółu. Dlatego na ścianach wyobrażam sobie raczej biel, jasną szarość lub ewentualnie jaśniutki beż. Teraz wynajmujemy mieszkanie w którym: łazienka jest niebieska, pokój 1 - zielony, pokój 2 - żółty, pokój 3 - pomarańczowy, kuchnia dzięki Bogu - szara, WC - kremowy z butelkową zielenią. Nie mogę już... Przedpokój i salon były jasnożółte, ale przemalowaliśmy na biało szaro i od razu lepiej.
Jak koniecznie chcesz ożywić, to polecałabym Ci wariant: wszystko na biało + jedna ściana kolorowa, wtedy może to być intensywny nasycony kolor albo tapeta z fajną strukturą (są takie wyglądające jak tapicerka, bardzo fajnie ocieplają wnętrze), dobierasz sobie w tym kolorze dodatki (dywan, poduszki, obrazki na ścianach), a reszta już koniecznie w bieli/beżach/ecru. A u dzieci naprawdę nie musi być kolorowych ścian! Tam jest tyle kolorów od wiecznie rozwalonych zabawek, że ściany można sobie odpuścić i zrobić białe albo popielate.
Ja też teraz bym wszystkie ściany na biało dala. Bardzo optycznie powiększają przestrzeń i rozjaśniają pomieszczenia. Ewentualnie jedną ścianę z jakąś ciekawa tapetą, czy fototapetą, ale to można dokleić później, gdy się pomysł na wnętrze jakiś pojawi. I zawsze przy białych ścianach łatwiej przearanzowac pokoj bez dużych nakładów.
@Hope, czy ten pokój jest raczej jasny, słoneczny, czy nie?
Raczej nie będzie jasny i słoneczny. Słońce nie bardzo ma tam jak wpadać, a jeszcze okna skierowane wydaje mi się na zachód. No i plus te brązowe meble.
@Hope, czy ten pokój jest raczej jasny, słoneczny, czy nie?
Raczej nie będzie jasny i słoneczny. Słońce nie bardzo ma tam jak wpadać, a jeszcze okna skierowane wydaje mi się na zachód. No i plus te brązowe meble.
@Hope, a jakie kolory lubicie? Ja np. nienawidzę białych ścian, tylko barwy konkretne. A, i - BTW - nie ma znaczenia, czy coś jest passé, czy nie, jeśli nie zamierzasz przemalowywać co roku
Kto szukał zasłon lnianych? Bo znalazłam w zaprzyjaźnionym ciucholandzie piękne, białe, ale biel taka lniana wpadająca w krem. Jakby ktoś chciał, to mogę jutro kupić. Cztery sztuki 140x275cm z krytymi szlufkami. 12 zł za sztukę.
Nie pamiętam, gdzie ktoś pisał o tych zasłonach, dlatego wrzucam tu, może ktoś pamięta.
Kto szukał zasłon lnianych? Bo znalazłam w zaprzyjaźnionym ciucholandzie piękne, białe, ale biel taka lniana wpadająca w krem. Jakby ktoś chciał, to mogę jutro kupić. Cztery sztuki 140x275cm z krytymi szlufkami. 12 zł za sztukę.
Nie pamiętam, gdzie ktoś pisał o tych zasłonach, dlatego wrzucam tu, może ktoś pamięta.
Ten szary nie jest taki stalowy, tylko wpadający w taupe, dlatego pasuje do brązów. W takim wnętrzu wielkie znaczenie mają dodatki i ich równowaga. Trudno to zrobić zwłaszcza przy dzieciach - ten biały dywan i lepkie czekoladowe łapki -
Komentarz
Dzieciom rzucę żółty z niebieskim no i trudno, nie mam pomysłu na inne żywe kolory w ich pokoju
W sypialni też jakiś jasny kolor ujdzie.
A z tym salonem to nie wiem co, no oprócz tego, że nie chcę, żeby był: żółty, niebieski, szary ani zimny.
żeby było kolorowo nie trzeba mieć kolorowych ścian
a tu z różem jeśli bardzo ci się podoba
Teraz wynajmujemy mieszkanie w którym: łazienka jest niebieska, pokój 1 - zielony, pokój 2 - żółty, pokój 3 - pomarańczowy, kuchnia dzięki Bogu - szara, WC - kremowy z butelkową zielenią. Nie mogę już... Przedpokój i salon były jasnożółte, ale przemalowaliśmy na biało szaro i od razu lepiej.
A u dzieci naprawdę nie musi być kolorowych ścian! Tam jest tyle kolorów od wiecznie rozwalonych zabawek, że ściany można sobie odpuścić i zrobić białe albo popielate.
Ah az zachcialo mi sie zmian, ale niedawno malowalismy na bialo;) zreszta mam ceglana sciane wiec niewiele kolorow bedzie pasowalo
M
I zawsze przy białych ścianach łatwiej przearanzowac pokoj bez dużych nakładów.
No i plus te brązowe meble.
Czy to nie jest cudowne, jak bardzo ludzie się różnią? De gustibus EST disputantum
Jakby ktoś chciał, to mogę jutro kupić. Cztery sztuki 140x275cm z krytymi szlufkami.
12 zł za sztukę.
Szary + brąz
W takim wnętrzu wielkie znaczenie mają dodatki i ich równowaga.
Trudno to zrobić zwłaszcza przy dzieciach - ten biały dywan i lepkie czekoladowe łapki -