Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

DIY dom

18586889091103

Komentarz

• Nie zmieści się. 
    Słupka nie mam, bo wówczas blatu miałabym za mało
  • No to łączony sprzęt ma tylko jedną wadę - jak się jedno zepsuje, to całość do wymiany.
    I nie wyobrażam sobie życia w dużej rodzinie bez mikrofalówki. Serio!
    Podziękowali 1Pola
  • Pola 
    odgrzewanie w piekarniku to raczej mało ekonomiczny sposób 

Podziękowali 1Pola
  • Ma jeszcze drugą wadę: Jak coś się piecze to mikrofalówka i tak niedostępna. Mikrofalówka generalnie jest mała i można ją w wielu miejscach postawić. Jak miałam małą kuchnię i niedobór blatów to mi mąż półkę na mikrofalę zrobił. Dla mnie ważniejszy duży piekarnik. I słupek polecam, może da się inaczej zaaranżować, @Pola, żeby blaty jednak były? My pokombinowaliśmy i bardzo mi się podoba.

Podziękowali 1Pola
  • Zastanawiam się , czy może schowac mikrofalówkę do szafki..... bylaby pod ręką , ale zabierze mi miejsce w szafce. . 
  • Mozna i w szafce. Byle wentylację miała dobrą. Ale jak miejsca i w szafkach i na blacie mało, to pomyśl o półce.
    Podziękowali 1Pola
  • Chociaz w sumie to nie jest nieodwracalne. Jak ci miejsca w szafkach zabraknie zawsze możesz mikrofalówkę wyprowadzić.
    Podziękowali 1Pola
  • Ja się zdecydowałam na większy piekarnik i rezygnuję z mikrofali. Myślę że się przestawię, choć teraz mam i jedno i drugie. Ale ja czasem piekę w piekarniku na trzech półkach, dwa x mięso plus ziemniaki. Nie ma takiej rzeczy, do której mikrofala byłaby niezbędna.
  • Jest. Szybkie, beztłuszczowe odgrzanie obiadu, jak każdy wraca o innej godzinie.
    U nas obiad trwa od 13.00 do 19.00 ;)
    Podziękowali 2Agax4 Pola
  • Nie bójcie się złego wpływu mikrofali na zdrowie? Mi znajomą mówiła że to niezbyt zdrowe jest. Nie wnikalam w temat bardziej naukowo.
    Ostatnio wyniosłam mikrofale z kuchni bo mam mało miejsca.
    I jakoś żyjemy, co prawda dzieci mam poniżej 7 r. ż. to latwiej zgrać obiady dla mojej czwórki.
  • @joachm ja się przerzuciłam na fusiastą. A kiedyś nienawidziłam  fusów!

Staram się strzegać szkodliwych rzeczy. Teraz poważnie zastanawiam się nad ograniczeniem telefonu, czyli głównie czytania orga:) i jakiś informacji.

Przeczytałam że nie powinno dawac się telefonów itp dzieciom do 7 roku życia że względu na fale. Nigdy nie dawałam, więc w sumie ucieszyłam się że moja intuicja została potwierdzona naukowo.

I mikrofalówka też nie bardzo, ja mam mikro kuchnie więc fale nie mają gdzie uciekac.;)

• Też polecam!! Właśnie taką się raczę:)

• Wybrałam piekarnik bez mikrofali, ale powstaje pytanie czy funkcja  pieczenie z parą jest użyteczna . . .
  • Nigdy nie miałam w domu mikrofali
    Jak się czegoś nie ma to się nie wie, że może być niezbędne
  • @Skatarzuna chyba bez entuzjazmu o tej parze się wypowiadała. Ja nie wiem, czy to się dużo różni od wsunięcia pod spód blachy z wodą.
  • Na pewno kolor zmieniają. Widziałam taki po 10 latach użytkowania i nie wyglądał biało :(
    Podziękowali 1Joannna
  • Klasyczny stalowy chyba nie jest najpraktyczniejszy. Ja nie mogłam znieść tych zacieków. Ile by się nie wycierało to zawsze w kroplach wody. 

• mamlu powiedział(a):
    Właśnie martwią mnie zarysowania i utrzymanie tej bieli. Raczej mam tendencje do intensywnego uzytkowania sprzętu kuchennego i pewnie taki klasyczny stalowy byłby najpraktyczniejszy.. musze zmienić wizję kolorystyczną ;)
    Moi rodzice maja od 97 roku. raz na jakis czas mama poszoruje cifem i wygląda dobrze.
  • Miałam kiedyś ceramiczny ale w ciemnym kolorze i bardzo byłam zadowolona. Od strony estetyczno-praktycznej znacznie lepszy niż stalowy.
  • Najlepsze zlewy są granitowe.jasne.
    Podziękowali 1Milagro
  • edytowano stycznia 2018
    mamlu powiedział(a):
    Czy białe ceramiczne zlewy mocno się niszczą przy użytkowaniu? Zdecydowanie najbardziej pasowałby mi taki do koncepcji, ale zastanawiam się nad jego wytrzymałością. 
    Mieliśmy taki (ceramiczny z IKEA) w wynajmowanym mieszkaniu, miał wtedy około 3-5lat i był cały popękany (miał taką siatkę pęknięć) i bardzo trudno było go umyć tak by był śnieżnobiały, bo te mikropęknięcia się przebarwiały. Nie cierpiałam go, ale może to też kwestia producenta.
  • pytanie odnośnie rolet noc/dzień ew. zebra:
    na co uważać przy wyborze?
    ew. jaka może być alternatywa?
  • @mamlu ja mam drewniany i jestem zadowolona. Taki za parę lat można lekko przeszlifować, polakierowac i będzie jak nowy.
    Podziękowali 1Bagata
  • @kika0 ale masz blat 100% drewna czy taki co ma górne 3mm drewniane?
  • @OlaOdPawla ;  Caly blat mam drewniany. 
    Podziękowali 1OlaOdPawla
  • @mamlu ja tak planowałam nawet mieliśmy wyprowadzony prąd pod płytę i z sifitu na pochłaniacz ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Przemyśleliśmy sprawę, że np. Olej z patelni będzie leciał na jadalnię i dzięki temu mamy bardziej poręczny blat roboczy do którego można podejść z trzech stron i pracować w kilka osób. Nie żałuję tej decyzji. 
    Podziękowali 1Cart
  • edytowano lutego 2018
    Jestem estetycznym beztalenciem. Jak dobrze dobrać kolor farby na ściany? Największy kłopot mam z "salonem". Póki co mamy do niego tylko kanapę w takiej kolorystyce jak ta: https://sprzedajemy.pl/sofa-uzywana-agata-meble-poznan-2-a1d299-nr35776652
    i ciemny regał na książki.
    Jak zobaczyłam ilość kolorów w sklepie to się załamałam :| 
    Doradzicie coś? Wiem, że chcę jasne kolory i zastanawiam się czy jeden czy dwa. 
  • Czy ktosz was przykręcał stalowe nogi do drewnianego stołu?
    Noga jedną mi pękła i chce takie kupne wkrecic ale nie wiem czy to ma sens?
  • @Hope kolory to rzecz bardzo indywidualna.
    Ja osobiście nie cierpię żółtego na ścianach i szczerze odradzam.
    Kiedyś mieszkałam w żółtym pokoju i miałam niebieska szafę  :D
    Jak przemalowalam ściany na biało to był całkiem inny pokój.
    Podziękowali 3Hope Joannna Felicyta
  • Ja też jestem beztalenciem w tej kwestii a jeszcze kolory wybieralismy na szybko z bardzo ograniczonej gamy i właśnie najbardziej udany to ten żółty u chłopaków... Mają zielona szafę rolety i pościele... Niebieska szafa to dla mnie ciężka sytuacja w jakimkolwiek towarzystwie
    Podziękowali 1Hope
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.