tak samo myślałem ze to kolejny film o Arsène Lupin ale nie on sie tylko wzoruje sie na nim Arsène Lupin jego ojciec został wrobiony w kradniesz naszyjnika przez właścicieli by dostać ubezpieczenie , , jego ojciec powiesił sie w wiezieniu i teraz syn wymierza sprawiedliwość chce udowdnic niewinnosc ojca
Byłam ostatnio w Biedronce w godzinach dla seniorow, nie zwróciłam uwagi na czas. Nikt mnie nie wyprosił Ale faktycznie dziwnie dziadki patrzyły, nawet się dyskretnie przegladnelam w lustrze przy pierogach, bo myślałam, że zapomniałam wałki ściągnąć, czy coś.
Ja ostatnio wlazlam, kupilam w kasie samoobslugowej szybko jedna rzecz i poszlam do rossmana. Pani mi mowi, ze jeszcze 10 min. Pytam sie "czego 10 min?", a ona "noooo, 60+). Jakos nie zalapalam. Ale powiedziala, ze na wlasna odpowiedzialnosc moge zrobic zakupy w kasie samoobslugowej. Dodam, ze sklep byl pusty, nie bylo nikogo. Zreszta w biedronce moze 2 osoby staly do normalnej kasy, a samoobslugowe byly puste.
Tylko na ulicach miast tego nie widać, kanalizacji w wielu wsiach nie ma, drogi dziurawe, służba zdrowia leży, wiadomości jak za komuny. Żeby nie było, że jestem antypis, to z góry napiszę, że TVN też nie oglądam, w ogóle nie oglądam wiadomości w TV od jakichś 2 lat, nie mogę znieść propagandy.
Nie interesują mnie zdroworozsądkowe rozporządzenia. Interesują mnie rozporządzenia oparte na nauce. Nie ma żadnych dowodów, że ograniczenia coś dają. Jest wręcz odwrotnie.
@Aneta cała Europa się wali gospodarczo, przeczytaj coś o rynkach pracy, Hiszpania, Francja, Włochy- naprawdę u nas jest dużo lepiej. Ale jeszcze trochę potrwa to zamknięcie Europy, to wszędzie wszystko się zawali. Ludzie z głodu zaczną umierać, a nie z wirusa.
@zuzapola nie przeczę w obecnej dobie koronawirusa tylko u nas jest fatalnie, a wszędzie indziej super. Jednak poziom życia większości zachodnich państw jest dużo wyższy niż u nas. Dużo jeszcze mamy do nadrobienia w transporcie, służbie zdrowia itd. Paradoksalnie odczucia na zachodzie mogą być trudniejsze. Boleśniejszy jest upadek z wysoka Łatwiej pogodzić się z ograniczeniami finansowymi żyjąc skromnie.
Gdzie Ty się chowałaś? Aa w Łodzi. Takie wspomnienie. W Łodzi byłem dwa razy. Za dziecka. Za każdym razem cały czas spędziłem na schodach ruchomych, dzięki czemu rodzice mogli spokojnie robić zakupy
Komentarz
dopisek
wiadomość z dzisiaj:
Polska bije rekordy eksportu i ma potężną nadwyżkę
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-bije-rekordy-eksportu-i-ma-potezna-nadwyzke-8020665.html
o to w całej tej zabawie też chodzi
Tomasz pisze właśnie ze Szwajcarii
Interesują mnie rozporządzenia oparte na nauce.
Nie ma żadnych dowodów, że ograniczenia coś dają. Jest wręcz odwrotnie.
a już mam, w Europie króluje demokracja
Wytłumaczenie mam jedno. Mój okres nastoletni przypadał w innych latach niż okres nastoletni @TecumSeh a
Aa w Łodzi.
Takie wspomnienie.
W Łodzi byłem dwa razy. Za dziecka. Za każdym razem cały czas spędziłem na schodach ruchomych, dzięki czemu rodzice mogli spokojnie robić zakupy
Wiele tłumaczy