Dzis dodatkowo bedzie ciemny zakazany napój. Wczoraj dzieci miały obiecaną pizze. Ale, ze corka obiad ugotowała wiec pizza dzis na kolacje. Własnie złozylismy zamówienie. Napoje w gratisie. Jak szalec to szalec!
Spałam wczoraj 9 godzin, bo więcej nie mogłam. Dziś prawie 11 godzin i więcej mi się nie chce. Może nareszcie odespałam szpital i wszystkie budziki, które mnie brutalnie ze snu musiały zrywać.
No to super, mamababcia Ta noc dla mnie też była trochę lepsza niż poprzednie ale tłumacze to tym ze juz po pełni i po zmianie pogody Dzieci poszły do szkoły,kawę trzeba zrobić i za jakąś robotę się wziąć.
A u mnie szpital w domu. Odwiozłam jedna zdrowa do szkoły zahaczajac o apteke. Nie mam siły na nic. Noc kiepska ze wzgledu na goraczkujacego kilkulatka. Od rana rozdzielam leki. Chyba wroce do łóżka. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. Buuuu....
My siedzimy w domu bo chore jestesmy obie. Nie idzie mi. Miałam ambitny plan posprzątać. Posprzątałam pól pokoju dziecka. Na podłodze masakrę mam. Idę teraz do sklepu bo obiad trzeba ugotować. Ja jestem pelna podziwu jak wy ogarniacie dzieci i dom. Jak chodzę do pracy nie stawiam sobie takich wyzwań ale jak jestem w domu chciałaby sie wyrobić. Szczególnie ze moja dzieci ma 4 lata wiec nie jest wymagające.
Od tygodnia siedzę w domu z chorymi dziećmi, wcześniej akcja ze szpitalem, najmłodszy upierdliwy jak cholera, oczywiście znów obudził się przy próbie odlozenia. Znalazł ostatnio świetny sposób na okazywanie swojego niezadowolenia - gryzie albo wali głową w podłogę. Nie pamiętam kiedy gdzieś wyszłam ostatnio, poza kościołem oczywiście. Czy ten cyrk się kiedyś skończy?
ja mam też wiecznie niskie ciśnienie a dziś jeszcze bardziej poszło w dół ... sama nie wiem czy to pogoda czy końcówka ciąży ale chodzę senna - najchętniej to bym tylko spała ... ale cóż mam mały szpital w domu - Mikołajek zapalenie ucha (oj ciężko to przechodzi) a młodszy przeziębienie
Natkę najlepiej zmiksować z bazylią, czosnkiem, oliwą i migdałami i serem - pesto zrobić do makaronu. Można wtedy zjeść bardzo dużo natki w jednej smacznej potrawie.
Piłam kiedys kubeczek takiej lemoniady z natką. Przepyszne to było. Ale to było na targach jakieś stoisko termomixa, przepis pochodził z ich książki. I natka była tak pięknie zmielona ze nie było czuć. Wysmienite to było.
Gdzies byla rozmowa na temat entitis, ja sie zdecydowalam, zeby dzieciom dac, znalazlam w aptece internetowej w dobrej cenie w cefarm24.pl jest teraz po ok 29zl (opakowanie 30 tabletek), w normalnej mi zaspiewali 80zl, w drugiej 60zl!!!
Jedna corka zaczyna cos miec z gardlem, a to podobno dziala tez w czasie infekcji, zobaczymy, zaszkodzic raczej nie zaszkodzi.
A jak zwiekszyc kcal dania nie powiekszajac objetosci ? Wpadlam na olej np lniany do makaronu(ten pelnoziarnisty ) ,orzechy mielone lub posiekane w salatce/surowce do dania.Maslo odpada bo bez krowy owy syn (6.5) .Do tej pory podbijalismy nutridrinkami na zlecenie gastrologa (w sumie trzech) .Jakies pomysly moze macie ? Mamie gdy byla bardzo chora dawalysmy kaszki ml ryzowe wlasnej roboty ,ale Adam juz nie koniecznie ruszy.Kcal byla lepsza niz to co normalnie nama byla w stanie zjesc.Ale dzieci sa bardziej uwrazliwione na wyglad potraw.
Komentarz
@Malgorzata 32
Dla Ciebie
Inaczej nie umiem
Na cały dziwn wystarczy
Dzis dodatkowo bedzie ciemny zakazany napój.
Wczoraj dzieci miały obiecaną pizze. Ale, ze corka obiad ugotowała wiec pizza dzis na kolacje.
Własnie złozylismy zamówienie. Napoje w gratisie.
Jak szalec to szalec!
Ta noc dla mnie też była trochę lepsza niż poprzednie ale tłumacze to tym ze juz po pełni i po zmianie pogody
Dzieci poszły do szkoły,kawę trzeba zrobić i za jakąś robotę się wziąć.
Odwiozłam jedna zdrowa do szkoły zahaczajac o apteke.
Nie mam siły na nic.
Noc kiepska ze wzgledu na goraczkujacego kilkulatka. Od rana rozdzielam leki.
Chyba wroce do łóżka.
Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej.
Buuuu....
jutro o godzinie 16.21 nastanie jesień
Nie pamiętam kiedy gdzieś wyszłam ostatnio, poza kościołem oczywiście.
Czy ten cyrk się kiedyś skończy?
Jak bedą miec 15+.
Czesto bedziesz sie zastanawiac dlaczego nie ma ich w domu.
Pocieszyłam?
Atsd...łączę się w buuuulu uziemiona w domu.
I ogłaszam przerwe na kawe.
@tryk zapodasz?
Realnie pije drugą.
Ten dzieciak wszędzie wchodzi, wszystko ściąga.
Wysmienite to było.
znalazlam taki przepis ale nie wiem czy to ten ;-)
http://www.przepisownia.pl/przepisy/napój-z-pietruszki/340022
Gdzies byla rozmowa na temat entitis, ja sie zdecydowalam, zeby dzieciom dac, znalazlam w aptece internetowej w dobrej cenie w cefarm24.pl jest teraz po ok 29zl (opakowanie 30 tabletek), w normalnej mi zaspiewali 80zl, w drugiej 60zl!!!
Jedna corka zaczyna cos miec z gardlem, a to podobno dziala tez w czasie infekcji, zobaczymy, zaszkodzic raczej nie zaszkodzi.