Ciężko teraz w galeriach rzeczywiście ja mam postanowienie znaleźć coś na necie. Najlepiej w miarę eleganckiego. W miarę wystarczy. I koperta albo patent na karmienie.. wiem to mocno zawęża ktoś coś? Kupiłam se wczoraj jedna za półdarmo ale patent raczej cały cycek na wierzch przy karmieniu i ratuj sie apaszka i raczej taki materiał letni..
polećcie jaki sklep z sukienkami do pracy obowiązuje sztywny dress code korporacyjny, zamiast ołówkowych spódnic i koszul wolałabym zainwestować w fajne sukienki. Muszę skompletować swoją szafę od początku.
@MAFJa na kopertówki wszystkie mam tylko jeden sposób by cyc pozostał w ukryciu: ucinam top na ramiączkach pod biustem i taki krótki noszę pod wszelaaakie kopertowe, ktorych pełno na ciucholandach. Fajnie sie podwija po odslonieciu koperty i nic niewidac. Gotowe. Dopiero przy ost dziecku na to wpadlam. I juz niewydaję na specjalne kroje do karmienia.
@kitek w orsay kiedyś kupowałam regularnie,v tam mają linię takich "biurowych" ubrań (a przynajmniej mieli). Tylko to sklep raczej dla niższych kobiet, jeśli nie chce się mieć wszystkiego mini...
Vero Moda ma czasem takie bardziej oficjalne kiecki, w Orsayu sobie tez ostatnio taka bardziej biurowo- formalna kupiłam. Oczywiscie ukochane Boden (taka niewymuszona elegancja), na przecenach sie ostatnio w kilka obłowiłam. Maja swoją cenę, ale pod kazdym względem świetne. No i HM, co raz częściej spory wybór w długości midi, niektóre świetne, a i ceny bardzo przystępne. Jesli sie kupuje online, to warto na przeceny popatrzeć bo sporo fajnych okazji maja. I jeszcze S.Olivier (ale średnio lubie) ma duuuzo takich sukienek.
Ja jakieś dwa lata temu postanowiłam, ze chodzę tylko w sukienkach (wyłączając oczywiscie wyprawy w Alpy i świat) i jestem na takim etapie, ze mam już cała garderobę sukienkowa na kazda okazje i pogodę, na dom i na spotkania biznesowe. Super minimalistyczna garderoba mi wyszła, bo mam tych sukienek tak ze 30-40, do tego kilka żakietów/ sweterków. Wszystko mieści sie na jednym drążku. Lubie to
Ale to wszystkie ciuchy jakie posiadam, no moze z wyjątkiem kilku t-shiertow i gaci. W tym 30-40 sa tez 3-4 bardzo wyjściowe/ wieczorowe sukienki, ze 4 polarowe/ dresowe. Jak dla mnie progress, kiedys potrzebowałam dwa razy tyle ciuchów.
No wlasnie @Cart&Pud, to miałam pisać. Nie masz na dol spódnic i spodni, legginsów do tunik, bluzek itd. Wszystko sie upraszcza, a koniec końcem msz wyglada sie lepiej. I wcale nie jest to monotonne, bo mozna łączyć te sukienki z różnymi dodatkami, butami. W kazdym razie ludzie, ktorzy widza mnie na ci dzień, a później widza moja garderobę sa w szoku, ze tylko tyle ciuchów mam. No nie wiem, nie namawiam, ale jak ktos jest przytłoczony zawartością swojej szafy, to polecam przerzucenie sie na sukienki.
Komentarz
@annabe slicznie w tamtej sukience wygladalas!
@Jukaa -co myślimy?
że masz ładne nogi
I sylwetkę całą
Ja Ciebie zawsze widzę w czerwieni
Może dlatego, że sama ze sliwką mam na bakier;)
A w tej Twojej zrobiłabym jakieś zaszewki,drapowania (nie wiem jak to się zwie)w talii
Żeby ją podkreślić
@Annabe -pięknie w tych ciązach wyglądasz Kwitnąco
To był ślub mamy??? Czy jakos nie tak przeczytałam?
@annabe -no to super! Fajne doświadczenie
Gratulacje dla Mamy?
https://pl.pinterest.com/pin/445223113157574146/
A do tego zakupiłam sobie również kozaki za kolana i moje grube nogi schudły optycznie niesamowicie. Polecam każdemu!
No nie wiem, nie namawiam, ale jak ktos jest przytłoczony zawartością swojej szafy, to polecam przerzucenie sie na sukienki.
I duszę się przy okazji- takie mam odczucie
ja daze do minimalizmu
juz pozbylam sie mnostwa ciuchow i nadal mam duzo takich w ktorych wcale nie chodze