Ile ja nerwow zjadlam jak szukalam sukienki na Komunie syna
Albo kolory i wzory nie te albo fasony beznadziejne albo 100% poliester....Juz nie mowiac o tym, ze modelka zazwyczaj ma 175-180cm wzrostu, a ja mam 20cm mniej i nic nie pasuje, talie mam w biodrach, a dlugosc do polowy lydki
@AB łącze się w bólu. Nie mam się w co ubrać. Niedaleko mam outlet cos, i tam za grosze można kupić dobrej jakości ubrania ale nie na wieloryba. Jak coś znajdziesz to daj znać;)
Ostatnio mierzyłam też dwie sukienki w kwiatki z greywolfa i były cudowne na ciążę. Normalnie bym nie spojrzała, ale leżały świetnie. Tylko nie kupiłam.
Jedną coś mierzylam czarną , świetnie leżała dwa miesiące temu, ale nie kupiłam , bo ponad 100 zł kosztowała. Przyzwyczaiłem się do zakupów do 50 zł i teraz żałuję.
@asiao ja zamawiam z allieexpress sukienki, fajne są, przynajmniej ja na szmelc nie trafiłam. Najlepsze dla mnie były sukienki dla moich dziewczyn, naprawdę wytworne i za przyzwoitą cenę.
Obejrzałam dziś cała kolekcje MZ To przeżycie można porównać do wakacji z duchami Chociaż 150 lat temu też raczej nie miały łąki na sukni
Na prawdziwej łące tez nie ma tylu rodzajów kwiatów co u MZ
Jest jeszcze gorzej. Są ważki, cmy, koty. Cala masa wzorów na sukienkach za +500, o które się klientki zabijają. Ciekawe, że tak postrzegacie markę - od prawie roku chodzę tylko w MZ. Nie mam sukienki droższej niż 200zl i tylko jedna sukienkę i jedna bluzkę w kwiaty
Polecam zajrzeć w Gdańsku do showroomu, robi różnicę jak się te łąkę założy.
Aż chyba z ciekawości zajrzę jak będę, bo nie mogę wyjść ze zdumienia nad cenami tych sukienek. A gdzie dokładnie jest?
Noakowskiego w Oliwie. Fajna miejscowka. Wnętrze średnio mi się akurat podoba, ale możliwość obmacania wszystkiego co się da rekompensuje ten uszczerbek xD Byłam na otwarciu, w jednym miejscu pół sali kobiet w łączce, każda w innej, zadna nie wyglądała źle. I nigdy nie kupię loro piany, ale widziałam na żywo, warta każdej złotówki, a z reguły produkty z tej wełny są dużo droższe niż tysiak.
Ja nie wiem na jaką okazje założyć taką sukienkę z MZ
A wiesz, że noszę na co dzień xD plus dwie mam typowo niedzielne. plus jedna, która co ważniejsze uroczystości obskocze - wesele, chrzest i planuje komunie. Taki psikus. Ale ja nie lubię wiskozy zupełnie, bawełna i ich bawełniana dzianina mi lepiej podchodzą, stąd brak łączek. Teraz poluje na jakąś promke na cytryny, bo ta bawełna była szałowa w macaniu.
I mocno ich hejtowałam swego czasu za ograniczenie rozmiarówki dla dziewczynek do 128 - a właśnie wchodzą w serie young - 134-158. Zosia ma przechlapane xD
I mocno ich hejtowałam swego czasu za ograniczenie rozmiarówki dla dziewczynek do 128 - a właśnie wchodzą w serie young - 134-158. Zosia ma przechlapane xD
158 i uważasz, że nastolatka załoźy kiecké w łąkę ??
Juz widzę
Sprawdź stronę, czy mają sukienkę w łąkę dla nastolatki. Nie będę zmieniać Twojej opinii. Na zdjęciach na FB z otwarcia widać babeczki w rozmiarach powyzej 40 w drobne i większe kwiaty, na jasnym i ciemnym tle. Co kto lubi. Ale - jedno im trzeba przyznać, że wybór printow mają większy niż gdziekolwiek. I ja ten wybór lubię. Bluzek z twarzami bym nigdy nie założyła, teraz mają serie spódnic z motywem village - też nie dla mnie. Za to wzory geometryczne fajnie mi leżą tylko w jednym kroju. Tylko mogę pojechać i powybrzydzac, bo wybór mają aktualnie ogromny. A i tak najlepiej im się sprzedają dzianiny i dzianinowe sukienki do 250-300zl (ze zniżką na kdr).
Co do cen, są tacy co kupują za 500. A są tacy jak ja, co kupują po promocji, z kodem rabatowym za zrobiona ankietę. I mam szyte w Pl ciuchy za pieniądze porównywalne do cen regularnych w sieciowkach. Co kto lubi.
Elunia, Tak lubimy - śmieszny blog. Ale kurczaczki im się udały. Na zdjęciu jest dzianina bez laczki, z kdr chyba 300zl nawet nie kosztuje. W sam raz do karmienia kurek.
Byście się zdziwily Na ostatniej imprezie, największy aplauz wzbudziła koleżanka w sukience w kwiaty. Mimo naprawdę kreacji niektórych dziewczyn z "górnej półki" .
Ta sukienka w geometryczne wzory na otwarciu okropna. Widziałam zdjecia. W zestawie z grubymi rajstopami i butami mega ciężko.
Widzisz i nadal nie kumasz, że sukienki nie są po to, żeby wszechwiedzącej znawczyni się podobało i żeby wydawała swoje profesjonalne opinie. One są po to,.żeby klientka czuła się dobrze i chciała taka sukienke założyć. Żeby było wygodnie, przewiewnie i jak komu zależy - uszyte w Pl. W 6m ciąży z pończochami przeciwzylakowymi też
Wyglądać źle w sukience za 200, jak można równie źle wyglądać w sukience za 20 z drugiej ręki uważam za nieetyczne. Ale każdy swoją złotówkę wydaje jak chce.
Wyglądać źle w sukience za 200, jak można równie źle wyglądać w sukience za 20 z drugiej ręki uważam za nieetyczne. Ale każdy swoją złotówkę wydaje jak chce.
No właśnie, zależy komu i czy w ogóle chcemy wyglądać dobrze
EDT. Ja np, jak ten stary pryk,wolę wyglądać schludnie, mieć zakryte kolana, łokcie i dekolt i nadal czuć się swobodnie. Nie interesuje mnie czy ładnie i dobrze, chociaż krytykują tylko profesjonalne stylistki i projektantki xD
Oprócz polki Dots z fajnych, polskich dla starych bab polecam nieśmiertelne aeterie, za kolano i pannę rosę. Nie tylko MZ człowiek żyje, c'nie. Inny styl Garczyńskiej i Kortas jednak idzie w parze z gorsza jakością. ;)Znacie?
No właśnie, zależy komu i czy w ogóle chcemy wyglądać dobrze
EDT. Ja np, jak ten stary pryk,wolę wyglądać schludnie, mieć zakryte kolana, łokcie i dekolt i nadal czuć się swobodnie. Nie interesuje mnie czy ładnie i dobrze, chociaż krytykują tylko profesjonalne stylistki i projektantki xD
o ile rozumiem jeszcze te zakryte kolana tak nijak nie mogę pojąć co złego jest w odsłoniętych łokciach. Nie krytykuję, tylko nie rozumiem. A co do sukienek to sama własnie mam zamiar wymienić wszystkie swoje ubrania (poza sportowymi) na sukienki.
Komentarz
To przeżycie można porównać do wakacji z duchami
Chociaż 150 lat temu też raczej nie miały łąki na sukni
U mnie 3 Komunie:)
Ostatnio mierzyłam też dwie sukienki w kwiatki z greywolfa i były cudowne na ciążę. Normalnie bym nie spojrzała, ale leżały świetnie. Tylko nie kupiłam.
https://mosaic03.ztat.net/vgs/media/pdp-zoom/M9/12/1C/3F/6N/11/M9121C3F6-N11@13.jpg
Ciekawe, że tak postrzegacie markę - od prawie roku chodzę tylko w MZ. Nie mam sukienki droższej niż 200zl i tylko jedna sukienkę i jedna bluzkę w kwiaty
Polecam zajrzeć w Gdańsku do showroomu, robi różnicę jak się te łąkę założy.
Byłam na otwarciu, w jednym miejscu pół sali kobiet w łączce, każda w innej, zadna nie wyglądała źle.
I nigdy nie kupię loro piany, ale widziałam na żywo, warta każdej złotówki, a z reguły produkty z tej wełny są dużo droższe niż tysiak.
Na zdjęciach na FB z otwarcia widać babeczki w rozmiarach powyzej 40 w drobne i większe kwiaty, na jasnym i ciemnym tle. Co kto lubi. Ale - jedno im trzeba przyznać, że wybór printow mają większy niż gdziekolwiek. I ja ten wybór lubię.
Bluzek z twarzami bym nigdy nie założyła, teraz mają serie spódnic z motywem village - też nie dla mnie. Za to wzory geometryczne fajnie mi leżą tylko w jednym kroju. Tylko mogę pojechać i powybrzydzac, bo wybór mają aktualnie ogromny. A i tak najlepiej im się sprzedają dzianiny i dzianinowe sukienki do 250-300zl (ze zniżką na kdr).
Co do cen, są tacy co kupują za 500. A są tacy jak ja, co kupują po promocji, z kodem rabatowym za zrobiona ankietę. I mam szyte w Pl ciuchy za pieniądze porównywalne do cen regularnych w sieciowkach. Co kto lubi.
Inny styl Garczyńskiej i Kortas jednak idzie w parze z gorsza jakością. ;)Znacie?
A co do sukienek to sama własnie mam zamiar wymienić wszystkie swoje ubrania (poza sportowymi) na sukienki.