mam pytanie co do kwestii prawnej. Sytuacja następująca. działka obok została sprzedana. nowy właściciel chce wymienić siatkę będącą granicę jak i chce odnowić ścianę (nowy tynk), którą jest część starego domu na mojej działce. Sam chce ponieść koszta, ale ja chcę się zabezpieczyć aby w przyszłości nie wystąpił z roszczeniami. Czy wystarczy, że dam mu do podpisania pismo, że nie będzie dochodził roszczeń ode mnie z tego tytułu w pszyszłości?
Normalnie powinno wystarvzyć ale można jeszcze taką umowę podpisać u notariusza, który potwierdzi podpis aby kiedyś nikt nie twierdził, że tego nie jego...
Dzięki. Rozumiem, że wystarczy iż napiszę , zrzeka sie wszelkich roszczeń w zwiazku z tymi pracami budowalnymi i taką umowę dać mu do podpisania u notariusza? Facet chce aby z jego strony ściana, którą jest stary budynek na mojej działce ładnie wyglądał z jego strony....
Zwykłe pisemne jego oświadczenie wystarczy. Byle miał o datę i jego podpis i wskazywało datę prac. Tylko muszą je podpisać wszyscy współwłaściciele nieruchomości. Więc najlepiej żeby oświadczył że jest jedynym właścicielem.
@Kobieta , to przecież bardzo miła sytuacja! Podziękuj ładnie, że przy okazji i Wy korzystacie, zanieś sąsiadowi ciasto "na dobre zamieszkanie". Zyskasz życzliwego sąsiada.
Skąd bierzecie buty do wczesnej komuni ? Tosia ma Za tydzień i mamy tylko po fa ze zdartymi czubkami.. 29 rozmiar ponoć nie ma.. odzie jutro teściowa z nią jeszcze poszukać ale wątpię ..
Skąd bierzecie buty do wczesnej komuni ? Tosia ma Za tydzień i mamy tylko po fa ze zdartymi czubkami.. 29 rozmiar ponoć nie ma.. odzie jutro teściowa z nią jeszcze poszukać ale wątpię ..
W lipcu będę miała wnuczkę, chciałabym dołożyć się do wózka, ale nie wiem jakie się teraz "nosi". Jaką kwotę odłożyć. Dawno bardzo miałam styczność z wózkami i zupełnie się nie orientuję. Któraś mama pomoże? A może ktoś chciałby sprzedać?
Używany pewnie by odpowiadał, w styczniu kupili mieszkanie, więc każda zaoszczędzona kwota jest ważna. Zapytam syna wprost jaki ich interesuje. A średnia półka cenowa to jaka kwota teraz? Taki w miarę na czasie i niezłej jakości? Dopytuję, bo nie wiem zupełnie.
Dwa tyg temu organizowałam samotnemu sąsiadowi pogrzeb od a do z . Czy mogę się ubiegać w Zusie o tzw zasiłek spadkowy jeśli nie jestem krewną rodziny ? Wszystkie faktury są na moje nazwisko . Jeśli tak, to co potrzebuję wziąć do ZUSU oprócz tych faktur ? Mam tylko kopię aktu zgonu i nie wiem czy to wystarczy .
Komentarz
Facet chce aby z jego strony ściana, którą jest stary budynek na mojej działce ładnie wyglądał z jego strony....
Tylko muszą je podpisać wszyscy współwłaściciele nieruchomości. Więc najlepiej żeby oświadczył że jest jedynym właścicielem.