@jan_u wiem, że nie jestem ubezwłasnowolniona dlatego napisałam im regułkę i odmówiłam hospitalizacji po sprawdzeniu, że z dzieckiem wsyzysko ok. Ze zwolnieniem u rodzinnego to tak jak mówi @Hope, wcale nie tak łatwo, a dodatkowo teraz taki natłok chorych, że na wizytę też dwa dni musialabym poczekać. A u swojego ginekologa już nie mam wizyt, bo przecież na powinnam leżeć w szpitalu Trudno, złożyłam wniosek o macierzyński, dla własnego spokoju, żeby chociaż to zwolnienie mi nie zaprzątało głowy. Wystarczy że zewsząd tylko słyszę kiedy rodze, jak to nie zgodzilam się na szpital, ja bym się bal/bała. Może aż tak dużo tego macierzyńskiego nie stracę, bo przeciez, w końcu muszę urodzić
Mojego męża brat rozwiódł się w lipcu. Żona zdradzała to 5 lat i zażądała rozwodu. Zaraz znalazł inną kobietę , która już jest w ciąży i chcą wziąć ślub cywilny w marcu. Jesteśmy wszyscy zaproszenia dziećmi. Po ślubie w ratuszu przyjęcie na dali....
Teraz pytanie: BRAĆ DZIECI?
My na pewno pójdziemy bo mąż nie chce kolejnego konfliktu ale czy brać dzieci? Jak im to ewent. wytłumaczyć. Ja już nie wiem chwilami czy to tłumaczenie coś da... Moja siostra w konkubinacie, brat też, do niedawna mama też.....
Czy jadąc z W. pociągiem TLK na turnus rehabilitacyjny możemy skorzystać z ulgi dla osoby niepełnosprawnej i jej opiekuna? Czy to tylko dotyczy dojazdu do lekarza, przychodni, itp? Nigdy nie podrozowalam z W. pociągiem. Podróż przez pół Polski.
To tak troche komentarz do wątku obok: nie ma co izolować i udawać, ze tego nie istnieją ludzie po rozwodach. Ze wszyscy wierzący i bezgrzeszni. Trzeba pokazać jak sie z taka sytuacja obejść, po katolicku wlasnie, ze dalej kocham ludzi a nienawidzę grzechu.
U mnie tez bardzo mieszane towarzystwo przyjaciół, jakoś nie robie z tego tabu. A moze nawet takie znajomosci sa dużo bardziej uczące dla dzieci, bo nie siedzimy wszyscy przy stole i potakujemy sobie, tylko prowadzimy dyskusje na ciekawe i wazne tematy. Dzieci zbierają argumenty, maja wyartykułowane to co czuja.
Czy ktos czytal i moze dac opinie o ksiazce "Za niebieskimi drzwiami"? Corka ma lekture, okladka tragicznie wyglada, nie mam teraz mozliwosci przeczytac.
Chcę zamowic gdzies Mszę za Chrzesniaka w dniu ślubu na czerwiec...gdzie mogę to zrobic przez internet , żeby otrzymać kartkę potwierdzającą , którą mogłabym dać parze młodych w Dniu slubu?
@Quintana dostaniesz - możesz sobie nawet wybrać jaki chcesz. Ja zamawiałam trzy sztuki w ubiegłym roku, przyszły piękne, w twardych okładkach (bo takie chciałam)
@Quintana u Werbistów na https://www.mszewieczyste.pl/ dostajesz do wyboru albo taki zwykły obrazek, albo taki w twardej obwolucie, według wybranego wzoru. Wysyłają pocztą jak opłacisz "wpisowe", a najlepsze, że potem się za obdarowanego modlą
Edit: masz do wyboru albo "zwykłą" intencję mszalną, albo msze wieczyste. Gorąco polecam wieczyste, piękny prezent.
@Quintana wejdź na stronę polecaną przez Aneczkę, tam wszystko możesz wybrać - np. elegancką twardą obwolutę, rodzaj obrazka, kolory. Wg mnie bardzo ładne i eleganckie to przychodzi.
Komentarz
Mojego męża brat rozwiódł się w lipcu. Żona zdradzała to 5 lat i zażądała rozwodu.
Zaraz znalazł inną kobietę , która już jest w ciąży i chcą wziąć ślub cywilny w marcu. Jesteśmy wszyscy zaproszenia dziećmi. Po ślubie w ratuszu przyjęcie na dali....
Teraz pytanie:
BRAĆ DZIECI?
My na pewno pójdziemy bo mąż nie chce kolejnego konfliktu ale czy brać dzieci? Jak im to ewent. wytłumaczyć. Ja już nie wiem chwilami czy to tłumaczenie coś da... Moja siostra w konkubinacie, brat też, do niedawna mama też.....
Nigdy nie podrozowalam z W. pociągiem.
Podróż przez pół Polski.
@AB?
@Bea?
@jan_u?
@maliwiju?
Corka ma lekture, okladka tragicznie wyglada, nie mam teraz mozliwosci przeczytac.
Gdzie dostać do tego cuda ruszty ? Lub czym je zastąpić ?
http://www.sma.pl/formularz-intencji/msze-sw-wieczyste