PiSowi trzeba było utrzeć nosa. Tusk ludzi wkurzy bo będą od stycznia 2024 spore podwyżki żywności. KO powie że to wina Kaczyńskiego, ale jak ściągną emigrantów z Niemiec, wtedy się zaczną protesty, po kilku tragediach na ulicach.
PiSowi trzeba było utrzeć nosa. Tusk ludzi wkurzy bo będą od stycznia 2024 spore podwyżki żywności. KO powie że to wina Kaczyńskiego, ale jak ściągną emigrantów z Niemiec, wtedy się zaczną protesty, po kilku tragediach na ulicach.
podwyżki byłyby też wtedy, gdyby rządził pis. Bo m.in. konsekwencja polityki pisu.
podwyżki byłyby też wtedy, gdyby rządził pis. Bo m.in. konsekwencja polityki pisu.
Czytałam dziś art o tym w jakiej kolejności PiS by latał dziurę najpierw likwidacja 14 i 15 potem z 800 na 300 aż do likwidacji no i wzrost podatków Teraz będzie, ze Tusk celowo zabiera żeby kraść
Czytałam dziś art o tym w jakiej kolejności PiS by latał dziurę najpierw likwidacja 14 i 15 potem z 800 na 300 aż do likwidacji no i wzrost podatków Teraz będzie, ze Tusk celowo zabiera żeby kraść
To było do przewidzenia i mówiliśmy o tym, że po wygranych wyborach ludzie z PO będą twierdzili, iż budżet jest w fatalnym stanie, że zabiorą wszystko do PiS wprowadził, podwyższą podatki, znowu wszystko wyprzedadzą, zredukują armię i ograniczą zbrojenia. W kraju będzie większa bieda, niż była za poprzednich rządów PO. Protesty nic nie dadzą, co najwyżej pomogą rozładować frustrację. Polska jest stracona na kilka dekad. "Miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie, czapkę z piór: czapkę wicher niesie, róg huka po lesie, ostał ci się ino sznur ”
To było do przewidzenia i mówiliśmy o tym, że po wygranych wyborach ludzie z PO będą twierdzili, iż budżet jest w fatalnym stanie, że zabiorą wszystko do PiS wprowadził, podwyższą podatki, znowu wszystko wyprzedadzą, zredukują armię i ograniczą zbrojenia. W kraju będzie większa bieda, niż była za poprzednich rządów PO. Protesty nic nie dadzą, co najwyżej pomogą rozładować frustrację. Polska jest stracona na kilka dekad. "Miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie, czapkę z piór: czapkę wicher niesie, róg huka po lesie, ostał ci się ino sznur ”
Założenia budżetu zdaje się ze to robota PiS, opozycja jeszcze nigdzie nie „grzebała” także wiesz, bajeczki to o 19. Ale tez kogoś, kto w PL nie mieszka, to chyba nie powinno interesować co się tu dzieje
Oglądałam Buta, chamstwo, agresja, tupet i takie zwykle prostactwo kontra opanowanie i kultura marszałka. Do tego cholernie inteligentna kultura - szczególnie uwypukliło prostactwo i totalną chamowatosc takiego Czarnka, Ziobry, Kalety... Przysypiajacy Kaczyński, wcześniej spóźniony i flejowaty stojący na środku schodów w czasie hymnu... Jaki to kontrast. Jak bardzo widać, co to za hołota i prostactwo ten cały PiS. Zemsta? Jaka zemsta? Czy zostały naruszone jakieś przepisy prawa? Czy zrobiono coś niezgodnego z prawem? Kluby wystawiły swoich przedstawicieli do prezydium. Posłowie głosowali. Kandydatury w głosowaniu jedne przepadły, inne nie. PiS glosowal przeciwko wszystkim kandydatom opozycji. więc w takim razie to on się próbował zemścic tylko....jakby zabrakło. Wszystko zgodnie z prawem. Dodam tylko dla porządku i dla przypomnienia Klarci, że PiS nie raz głosował przeciwko kandydatom innych frakcji. Wtedy też krzyczałas zemsta??
Nie oglądałam całości, tylko wybrane przez media fragmenty Jak znajdę całość to sprobuje obejrzrc
Gdziekolwiek byś nie oglądała, widać jak ciężko PiSowi oderwać się od koryta. Nie nie w stanie uwierzyć i nie mogą zaakceptować, że nie będą rządzić. Kaczor zwłaszcza daje wyraz swej bezsilności i bezradnosci.
Nie oglądałam całości, tylko wybrane przez media fragmenty Jak znajdę całość to sprobuje obejrzrc
Gdziekolwiek byś nie oglądała, widać jak ciężko PiSowi oderwać się od koryta. Nie nie w stanie uwierzyć i nie mogą zaakceptować, że nie będą rządzić. Kaczor zwłaszcza daje wyraz swej bezsilności i bezradnosci.
Zniknęły barierki, nie ma czerwonych dywanów i czekania aż wstanje i się raczy pojawić . Nie ma wyłącznie usluznych dziennikarzy. A co gorsza, nie da się teraz zrobić reasumpcji, ,,bo przegramy".
ja jestem wdzięczna, że PiS nie odpuszcza. Po to ludzie na niego głosowali. Ja wiem, że agresywni ludzi spod znaku iluś tam gwiazdek chcieliby ignorować głosy wyborców PiS i będą to robić, jak w PRL.
Zniknęły barierki, nie ma czerwonych dywanów i czekania aż wstanje i się raczy pojawić . Nie ma wyłącznie usluznych dziennikarzy. A co gorsza, nie da się teraz zrobić reasumpcji, ,,bo przegramy".
barierki zniknęły bo cioty i babcie kasie nie będą atakowały swoich, bo po co.
ja jestem wdzięczna, że PiS nie odpuszcza. Po to ludzie na niego głosowali. Ja wiem, że agresywni ludzi spod znaku iluś tam gwiazdek chcieliby ignorować głosy wyborców PiS i będą to robić, jak w PRL.
Ale czego nie odpuszcza ten PiS? Agresji, obelgom, kłamstwom, rozkradanie, machlojom? Tak, to nadal czynią. Coś jeszcze, wartościowego robią?
Ale czego nie odpuszcza ten PiS? Agresji, obelgom, kłamstwom, rozkradanie, machlojom? Tak, to nadal czynią. Coś jeszcze, wartościowego robią?
prowadzą skuteczną politykę gospodarczą, wzmacniają armię, żądają reparacji od Niemiec
Ale już tak oficjalnie zażądali? Oficjalnymi kanałami? Kiedy w czasie tych ośmiu ostatnich lat to się wydarzyło? Jakieś szczegóły?
była nota Rau-a do niemieckiego MSZ, odpowiedź była taka, jak zwykle
1 września 2022 roku zaprezentowano raport o stratach poniesionych przez Polskę w wyniku agresji i okupacji niemieckiej w czasie II wojny światowej. Miesiąc później, 3 października minister spraw zagranicznych Zbigniew Rau podpisał notę dyplomatyczną do strony niemieckiej, dotyczącą odszkodowań wojennych.
Komentarz
wybory jako igrzyska
najpierw likwidacja 14 i 15
potem z 800 na 300 aż do likwidacji
no i wzrost podatków
Teraz będzie, ze Tusk celowo zabiera żeby kraść
Protesty nic nie dadzą, co najwyżej pomogą rozładować frustrację.
Polska jest stracona na kilka dekad.
"Miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie, czapkę z piór: czapkę wicher niesie, róg huka po lesie, ostał ci się ino sznur ”
Żenada.
Buta, chamstwo, agresja, tupet i takie zwykle prostactwo kontra opanowanie i kultura marszałka. Do tego cholernie inteligentna kultura - szczególnie uwypukliło prostactwo i totalną chamowatosc takiego Czarnka, Ziobry, Kalety...
Przysypiajacy Kaczyński, wcześniej spóźniony i flejowaty stojący na środku schodów w czasie hymnu...
Jaki to kontrast. Jak bardzo widać, co to za hołota i prostactwo ten cały PiS.
Zemsta?
Jaka zemsta?
Czy zostały naruszone jakieś przepisy prawa?
Czy zrobiono coś niezgodnego z prawem?
Kluby wystawiły swoich przedstawicieli do prezydium. Posłowie głosowali.
Kandydatury w głosowaniu jedne przepadły, inne nie.
PiS glosowal przeciwko wszystkim kandydatom opozycji.
więc w takim razie to on się próbował zemścic tylko....jakby zabrakło.
Wszystko zgodnie z prawem.
Dodam tylko dla porządku i dla przypomnienia Klarci, że PiS nie raz głosował przeciwko kandydatom innych frakcji. Wtedy też krzyczałas zemsta??
odtwórzcie sobie i porównajcie z innymi posłami, komedia.
Gorzej niż Czarnek, Kaleta, Ziobro na mownicy?
Gorzej niż krzycząca Chorosinska?
Jak znajdę całość to sprobuje obejrzrc
a tymczasem
Agresji, obelgom, kłamstwom, rozkradanie, machlojom?
Tak, to nadal czynią.
Coś jeszcze, wartościowego robią?
prowadzą skuteczną politykę gospodarczą,
wzmacniają armię,
żądają reparacji od Niemiec
Oficjalnymi kanałami? Kiedy w czasie tych ośmiu ostatnich lat to się wydarzyło?
Jakieś szczegóły?
odpowiedź była taka, jak zwykle
1 września 2022 roku zaprezentowano raport o stratach poniesionych przez Polskę w wyniku agresji i okupacji niemieckiej w czasie II wojny światowej. Miesiąc później, 3 października minister spraw zagranicznych Zbigniew Rau podpisał notę dyplomatyczną do strony niemieckiej, dotyczącą odszkodowań wojennych.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-11-16/arkadiusz-mularczyk-powolalismy-zespol-ds-reparacji-naleznych-polsce-od-niemiec-i-rosji/