4 lata hehe to daje 48 tysięcy samego zusru... no liczmy ze to 250tys obrotu przy pomyślnych wiatrach i zero innych kosztów... a na to wystarczy 200złotowe zamówienie dziennie... do roboty... nie dajcie zdechnąć ZUSowi.
Please help! Mamy: wilki i owce, farmer, prawo dżungli, pędzące żółwie, carsassonne (plus 2 dodatki), hive (rój), fauna (yhy), dixit 2, scrable, rummikub, palce w pralce, fasolki z rozszerzeniem. Mam okazję dostać kolejną grę za ok 100zł (wolałabym się zmieścić w limicie). Co polecacie? ????
Ja też kupiłam już Sabotażystę, ale jeszcze nie zdążyłam zagrać. Nikt nie chce nas odwiedzić i z nami pograć, a gra jest od trzech osób. Jeśli chodzi o gry, w które można grać z dziećmi, mi ostatnio w sklepie pan polecał Skubane Kurczaki. Podobno bardzo fajna, nagradzana w wielu krajach gra. A w Polsce nie będzie już wznawiany nakład. Dla dzieci od 4 lat.
Polecam grę "Pędzące żółwie". Ma dwie zalety szczególnie ważne dla wielodzietnych: rozgrywka nie trwa dłużej niż 15 min. i spokojnie radzą sobie 5-latki przy czym nie jest nudna dla starszych.
U nas w domu wprowadziliśmy zwyczaj "niemedialnych" piątków. Bez filmów, gier na kompie, komórce i innych elektronicznych gadżetów tylko gry planszowe i świetnie się wpasowała wieczorna Eucharystia całej rodziny.
Mysle, ze Make' n' break moze byc niezle. Sa rozne wersje (junior, normalna, extreme) i u nas (swiezo upieczony pieciolatek) potrafil i mial duza frajde z wersja extreme.
Zadania (losuje sie karty) maja tez 3 stopnie trudnosci, wiec mozna ewentualnie dobrac poziom do wieku dzieci. Ale info na pudelku o wieku graczy (na extreme od 8 lat) jest ewidentnie zawyzone.
Może nam ktoś polecić jakieś planszówki, które zainteresowałyby jednocześnie dziewczynki w wieku 3, 4, 9, 10 i 12; ewentualnie dla 3 młodszych.
pędzące żółwie! Wiem jeszcze że jest taka gra w któej ustawia się zwierzątka na sobie. Ale nie tak jak leci (choć można grać i tak) ale po rzucie kostką wiadomo któe na które położyć... jak odkryję nazwę to napiszę
Komentarz
Jest fajna
A może podrzuci ktoś jakąś nową fajną grę dla ludzi, któym b. podobało się carcassonne, kolejka z IPN i teraz pociągi?
Jeśli chodzi o gry, w które można grać z dziećmi, mi ostatnio w sklepie pan polecał Skubane Kurczaki. Podobno bardzo fajna, nagradzana w wielu krajach gra. A w Polsce nie będzie już wznawiany nakład. Dla dzieci od 4 lat.
Znalazlam takie cos:
http://www.babyvip.pl/pl/c/haba-gry-dla-maluchow/336
Teraz mała przerwa,ale coś czuję, że niedługo wrócimy
Ps. Tylko to raczej dla starszych