Kochani, z racji tego że niedługo przechodzimy z 5 na 6 :) potrzebujemy większego samochodu. Myślimy o samochodzie powyżej 7 os. do 9 os. automat rocznik od 2004, w rozsądnej cenie np. VOLKSWAGEN CARAVELLE 9 os.
Jeżeli słyszelibyście, że ktoś sprzedaję to dajcie znać proszę
Z góry dziękujemy i pozdrawiamy z Łodzi
Krzysiek
Komentarz
Najlepiej z zamianą na niezawodnego naszego Opla 5-os
dzięki
Rocznik......?
Boże, jak mi tego brakuje!!!
Było cudownie zawiesic oko na krajobrazie pozbawionym śmieci...... :iw:
No-niestety w dużym mieście. z dzieciakami w wieku szkolnym (nasi starsi też w muzycznej-razem z bodajże trójką? Małgorzaty) bez samochodu ani rusz:(
Jeden malutki do dowozu dzieci będziemy mieć nadal...tylko ja nim nie jeżdżę, bo póki co manualna skrzynia biegów mnie przeraża:shamed::shamed::shamed:
Wiem-wstyd...ale cóż, zawsze na automacie:)
No-a żeby sie gdzieś wybrać wszyscy razem i jeszcze jakieś rowery i wózek wrzucic potrzebny nam już większy
Nika-zazdroszczę teraz wszelkich wycieczek, ha-nawet wypraw na zakupy...ale jeszcze miesiąc (mam nadzieję) i odbiję sobie za te pół roku uziemienia:)
D.
Nie tęsknię za tym czasem.... Tylko Boga wychwalam za auto
Też praktykowałam...opcja-dziecko przy wózku a zakupy w wózku:bigsmile:
Potem już bez dziecka jeździłam, a jeszcze z plecakiem.
Widowisko było :bigsmile:
Matka-Zaopatrzenie
O, to tak jak ja. :bigsmile:
Co prawda samym wózkiem dziecięcym nie jeżdżę po zakupy, ale z plecakiem chadzam niemal co dzień, bo to przy dzieciach obie ręce muszę mieć wolne
A widowisko, to i tak robię.
Gdy wnoszę z samochodu zakupy, a robię kilka rundek z wielkimi torbami, to sąsiedzi zapytowywują, czy jakiś remont robimy, bo towaru tyle :devil::devil:
A jak wyjeżdżamy do rodziny, to pytają, czy się wyprowadzamy :devil::devil:
Nie ma to jak "troskliwi" sąsiedzi. :bigsmile:
:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
nieźle
No wiesz-nie jest nam obojętne czym nas wozicie;):bigsmile:
Dagmaro- no właśnie dla mnie Zafira to jakiś maks;)
Tylko,ze minusem jest brak bagażnika po rozłożeniu siedzeń-dobrze myślę?
I podobno trochę trzęsie z tyłu?
No nic-na razie ja wybrałam... wózek:):):)-mąż niech zajmie sie resztą:-):bigsmile:
Mąż ma rację. Też tak mówię. My także jeździmy Zafirą z czwórką dzieci , boxa wozimy tylko w wakacje.
Co do bezpieczeństwa to w Zafirze jest całkiem duża odległość od klapy do zagłówków w 3 rzędzie - 12 cm, inne minivany mają mniej.
> to jestem bardzo zadowolona
Teraz masz wersję skróconą, łatwiej parkować?
Sorry, bez urazy, nie mogłem się powstrzymać :bigsmile: Fajnie wyszło.
Opel Sintra, może jakieś refleksje; co myślicie o Nissanie Serenie, "Kangurku" wersja 7 osobowa?
pozdrawiam
K
Z automatów tej wielkości można zdecydowanie polecić Hondę Odyssey z amerykańskiego rynku. Tyle że silnik benzyna 3,5 litra.
Chętnie posłucham:)